הדרכות משותפות, מד"א וצופי אש

עמיחי נ

New member
הדרכות משותפות, מד"א וצופי אש ../images/Emo13.gif

לפני כמה דקות קיבלתי אישור שהצעה שהעלתי התקבלה
. ההצעה שלי היתה להדריך את מתנדבי מכבי האש(צופי אש) בעזרה ראשונה (קורס נאמני החייאה עם קצת שיפורים לפי הדרישות שלהם). לפני כמה ימים קיבלתי אישור לגבי זה מאחראי המתנדבים שלי(שקיבל ממרכז מד"א אישור),ובנוסף לכך הוא ביקש שבתמורה להדרכה שלנו גם המדריכים של צופי אש יעבירו לנו קורס בכיבוי שריפות(קורס שמועבר למספר תלמידים בכיתות י"א שנבחרים מדי שנה בין בתי הספר) + הסברים לגבי חילוץ מכלי רכב וכו' (דברים שיצא לנו להתקל בהם ויהיה נחמד שנבין מה הם עושים). אז..לפני כמה דקות קיבלתי טלפון שבהצבעה שנערכה בצופי אש,כולם הסכימו פה אחד והם מעוניינים שידריכו אותם והם אותנו
. אז בגלל שזה פורום משותף גם לצופי אש וגם למד"א... יש לכל אחד מהצדדים הצעות לגבי מה שצריך ללמד? עם מה צריך לשים דגשים(אני מניח שהמדריכים שלנו שיעבירו את הקורס קוראים כאן גם אז זה יעזור להם..)

קודם כל כל הכבוד על היוזמה

אבל על פי מה שידוע לי צופי אש עוברים במסגרת ההכשרה שלהם גם עזרה ראשונה. קורס כיבוי שרפות למתנדבים הוא בהחלט שוב.

סחטיין על היוזמה!

כשאני הייתי בן-בית בתחנת ת"א, יזמנו בדיוק מהלך דומה: הדרכנו אצלם בתחנה קורס בן 3 מפגשים לכל המתנדבים שלהם ןולאחר מכן הם ארחו את מתנדבי מד"א ת"א אצלם בתחנה. היה מרהיב. חלפו 8 שנים - אולם עד היום אני זוכר ונזכר בחוויות וברשמים... אנו העברנו להם: א. החייאה בסיסית והתמודדות בזירת אסון, לעובר אורח. לא כשאתה בצוות כא"ש/מד"א. אלא בביה"ס, בשכונה וכיו"ב. ב. מבוא לטראומה ועקרונות PHTLS, לרמת עובר-אורח. ג. עצירת שט"דים וקיבועים. ===================== סה"כ 9 שעות הדרכה שהתחלקו: 6 שעות הדרכה עיונית + הדגמות. 3 שעות הדרכה מעשית ותרגולים. כמובן כ-90 דקות לשו"ת. אנו התארחנו אצלם בתנה ל... א. סיור בתחנה, במקניה ובמוקד תוך קבלת הסבר מקצין בכיר. ב. צפיה בחילוץ נפגע מרכב ולכודים ממגדל בוער, כולל אפקטים ופירוטכניקה. ג. פריסת תאר"ן בתחנתם. אז עוד קרא לזה תער"ן. הדרכתי עם חיים רפלובסקי, הבאנו 2 תער"נים: דן6+דן7. ממליץ לך לארגן מפגש דומה ו"החלפות" גם עם המשטרה, הם ישמחו, אתם תרוויחו. בענק! שאל את דני הוא יספר לך, ותמסור לו ד"ש ממני...

עמיחי נ

New member
../images/Emo13.gif

דיברתי היום עם אחד המדריכים שהולכים כנראה להעביר להם את הקורס לגבי שיתוף עם משא"ז... אני רציתי שהם יקחו אותנו למטווח
ובקשר לצופי אש, אנחנו חשבנו על משהו בסדר גודל של שעות כמו שאתה הצעת אבל עם קצת שינויים.. החלק של ההחייאה יהיה על בסיס קורס נאמני החייאה ובשאר השעות תוספות מותאמות שדרושות לצופי אש, הכוונה היא לקיבועים,הרעלות CO,כוויות וכו'.. אני ישאל את דני לגבי מה שהיה בעבר...וממי בדיוק להגיד לו שהד"ש?

דני היה שותף מלא לחוויות שתיארתי...

לך אודות ההשתלמויות בכיבוי כמדומני. היתה זאת התקופה בה הוא נקלט למד"א (פלוס-מינוס...). הד"ש מאיציק כהן. תודה לך.

עמיחי

הצעה מעולה תחנת רמת גן עשתה תרגיל חילוץ לכודים לאחר תאונה לפני שנה ו.. עם הצלה ומד"א מודיעין ועמית זהבי עד לכך.אנחנו צופי אש רמת גן בקשנו מהקצין צופים אם משהו ממד"א יעביר לנו מע"ר רק אני לא יודע מה נסגר עם זה ואני מאמין שדברתם עם כיבוי אש תל אביב אז אם לא תקפח את כיבוי אש רמת גן זה יעזור לנו כי בכיבוי אש תחנות תל אביב רמת גן בני ברק וגבעתיים הם תחנות עצמיות ולא כמו שאזור דן הוא על רמת גן גבעתיים תל אביב וב"ב כאחד בתודה על שיתוף הפעולה

למעלה