הדרכות מתחילים

hanyou12

New member
הדרכות מתחילים

אוקיי מדריכי ווסטרן (גם אינגליש מוזמנים לעזור), הגיע הזמן לשלוף את התותחים שלכם.
אנחנו צריכים להיבחן על הדרכות מתחילים והיום התחלנו להתאמן על זה. קיבלתי שני ילדים - ילד בן 9 וילדה בת 8.5.
קודם כל זה מדהים לראות את ההבדל בין השניים. הילד יותר מעופף והילדה הרבה יותר מחוברת למציאות. היה לה מאוד חשוב לעשות דברים מעניינים בעוד שאת הילד רק עניין ללכת לאח שלו ולהשוויץ שהוא בלי מוביל...
אבל לגופו של עניין:
גיליתי שהיכולת שלי בהדרכת ילדים היא כרגע שואפת לאפס. אני לא יודעת איך לבנות מערך שיעור או איזה אלמנטים להכניס ואני מבלבלת בין דברים (מנסה להכניס לשיעור יותר מדי אלמנטים כדי ליצור עניין על חשבון התמקדות בכל אחד ספציפית). אני חושבת שחלק מהבעיה זה שאני לא עם אותם תלמידים מהתחלה עד הסוף אז להבין באיזו רמה הם זה קצת קשה. חוץ מזה שנורא קשה לי עם ילדים קטנים כי אני לא יודת איך לדבר אליהם. אני מדברת אליהם כמו למבוגרים כי זה איך שאני יודעת לדבר עם אנשים אבל אולי זה לא כדאי? דווקא המאמנת שלנו מאוד מרוצה מהגישה שלי והיא נתנה לי פידבק טוב. אבל בהדרכה השנייה היא דיי אמרה לכולנו שהיא מאוכזבת כי אנחנו לא מגיעים לרמה הנדרשת וצריך לעבוד איתנו עוד מלא.
אם מישהו מנוסה יכול לעזור לי לחשוב על מערך שיעור למתחילים (ואם כבר מדברים אז טיפים למתקדמים גם יכולים לעזור לי בבקשה), אני מאוד מאוד אשמח.
תודה!

fliperit

New member
עבודה על טרוט וקום שב

יש כל כך הרבה מה לעשות עם רוכבים בשלב הזה, ואני מוצאת את עצמי משאירה ילדים על לונג' בטרוט גם במשך חצי שנה אם צריך. אח"כ אני משחררת אותם מהלונג', ולוקח לפחות עוד חצי שנה עד שהם עוברים לקנטר.

מערך שיעור לתלמידים שעוד לא עושים טרוט עצמאי:
- חימום בהליכה, אם צריך בלונג' ואם לא אז בלי לונג': מעברים בין עמידה לישיבה בקצב משתנה, עמידה למשך זמן ארוך, עם להחזיק בקרן בשתי ידיים/ יד אחת, או בלי וכו'.
- עבודה על הקצב תוך כדי טרוט: רק בעמידה- לספור את הפסיעות של הסוס (אחת, שתיים, אחת שתיים, אחת שתיים), קום שב בקצב הנכון, תרגילי קצב (למשל: 1,2,3 בעמידה, שב קום, 1,2,3, שב קום. אפשר גם קום, קום, שב, שב וכו').
- משחק (תופסת, הפלת בקבוקים, דג מלוח וכו')
- שחרור: לילד ולסוס, הליכה משוחררת, אפשר בעיניים עצומות ורגליים מחוץ לארכובות (רק עם ילד יציב מספיק וסוס שאת סומכת עליו)

מערך לילדים שכבר עושים טרוט עצמאי:
- חימום: דומה למה שרשמתי למעלה
- תרגילי שליטה בסוס בטרוט: עבודה על מעברים, או לחילופין על מסלול (סלאלום, פניות וכו')
- תרגילי יציבה וקצב בטרוט: עמידה בארכובות, קום-קום-שב-שב
- משחק (יכול להיות קשור או לא קשור למהלך השיעור)
- שחרור בלי ארכובות (אפשר בלונג', אם נראה לך לא מתאים בלי)

אני יכולה לחשוב על מליון מערכי שיעור, אם רק תמקדי אותי יותר ברמה של הילד, מה הוא כבר עושה ומה עוד לא, מה האופי שלו וכו'.

אני אוהבת לדבר עם ילדים כמו עם מבוגרים, ואני מקפידה לעשות את זה. את תופתעי לגלות כמה הם מבינים...

אני מוכנה לקחת על עצמי לפתוח פינה קבועה של מערכי שיעור. חוץ מזה, אם את רוצה את מוזמנת לפנות אליי בפרטי ואני מוכנה גם לתת לך את הטלופן שלי אם את רוצה להתייעץ

hanyou12

New member
או מעולה!!!

אני אשתמש בזה, תודה! בעיקרון הילדים עדיין עובדים בלונג' או עם מוביל. מחר אמורים לעבוד איתנו טוב טוב על הלונג' כי אני עדיין מפחדת לעשות את זה עם ילד על הסוס אז אני כנראה צריכה לתרגל עוד קצת. מדהים כמה בקורס שמים יותר דגש על רכיבה מאשר על הדרכה, זה משהו שצריך לשפר שם...
בעיקרון הילדים בקייטנה, מה שאומר שהם עדיין לא עושים כמעט שום דבר באופן עצמאי. אני קצת משחררת אותם בשיעורים (רק בהליכה) ונשארת לידם ומתרגלת איתם פניות אלי וממני, עצירות, קיצור מושכות וכו'. אבל נראה לי שזה לא כזה אפקטיבי, אולי אני רצה קדימה מדי?
הגישה של לדבר אל ילדים כמבוגרים ממש מתאימה לי, אבל יש דברים שילדים לא קולטים כל כך טוב כמו סוגי הומור וכדומה, אני לא כל כך יודעת איך בכל זאת לגשת אליהם. אני מרגישה מאוד לא בנוח בחברתם... ואני גם מפחדת לפגוע בהם.
הייתי רוצה לשמוע עוד על המשחקים אם אפשר

fliperit

New member
אני לא חושבת שאת רצה קדימה

ילד שיכול להחזיק את עצמו על הסוס, אין סיבה שלא יכוון את הסוס לבד בהליכה. לאחרונה גיליתי, שלמרות שזה קשה מאוד (היה לי ממש בלתי אפשרי עד לאחרונה), זה מועיל לתת להם לטעות. אם ילד מכוון את הסוס לא נכון וזה מאוד קשה לו, אני נונת לו להישאר שם קצת, ואז מתקנת ומראה לו כמה זה יותר קל כשעושים את זה נכון.

קצת קשה לי לעזור לך "דרך המקלדת" להרגיש בנוח ליד הילדים, אבל אני מאמינה שככל שתההי איתם, כך תרגישי איתם יותר בנוח. אני מאוד אוהבת ילדים, ומרגישה איתם הכי בנוח בעולם, וזה בין היתר כי אני מדריכה ילדים כבר המון שנים.

משחקים:
1. תופסת: בהליכה כמובן. הילד תופס, ובשביל לתפוס אותי הוא צריך שהסוס יגע בי עם האף. כמובן שהמשחק הזה מכור מראש, והכל נתון בידיים שלך- מתי תכלי לאט, מתי תמהרי, איזה פניות תעשי וכו'. ילד שצריך להתאמץ, תני לו להתאמץ. ילד שצריך תחושת הצלחה- תני לו לתפוס אותך מיד. עם ילדים שרוכבים יותר טוב ועדיין מתעקשים על תופסת בסוף כך שיעור (כן, יש לי כאלה שגם אחרי חצי שנה עדיין מתלהבים מזה), אני מעלה את דרגת הקושי ומבקשת מהם לתפוס אותי עם הילד, ולא עם האף של הסוס.
2. הפלת בקבוקים: עובד גם עם קונוסים, אבל חבל עליהם, עדיף בקבוקים עם מים וצבע. הילד צריל לכוון את הסוס כך שיפגע בבקבוקים עם הרגליים ויפיל אותם. אני בדרך כלל נותנת להם לשבור את הראש לבד בהתחלה, אחר כך מגלה להם את השיטה הכי יעילה (ללכת בקו ישר כשרואים את הבקבוק בין האזניים של הסוס, כשהבקבוק "נעלם" מאוחרי הראש של הסוס ככל שמתקרבים מרימים מבט לגדר וממשיכים בדיוק בקו ישר). גם כאן אפשר לשלוט ברמת הקושי. יש סוסים שאוהבים להפיל בקבוקים ויש כאלה שמנסים להימנע מזה, וגם ככל שהבקבוקים יותר קרובים אחד לשני הסיכוי להפיל אחד יותר גבוה
3. דג מלוח: כמו דג מלוח רגיל- רק שאת חייבת לדאוג שיהיה מדריך שמסתכל ומישהו שסופר. אסור לך בתור מדריכה לסובב את הגב! אני בד"כ עושה את זה עם עוד מדריך שעובד במקביל אליי, בסוף השיעור אנחנו מאחדים כוחות וככה גם לילדים יותר מעניין. עם זאת, זה גם יכול לעבוד עם רוכב אחד כשהוא מתחרה נגד הזמן.
4. "דיג": אצלנו בחווה יש קונוסים עם חורים עגולים, ושוט רכיבה שבקצה שלו יש גולה שנכנסת אליהם בדיוק, וקצת בכוח. אני נותנת לילד את השוט, הוא צריך להכניס את הקצה לחור בקונוס, להרים את הקונוס בלי שיפול ולהעביר אותו למקום אחר במגרש. זה עובד מעולה על כוח בחגורת כתפיים ומוטוריקה גסה. אם אין אצלם קונוסים ושוט מתאימים, אפשר להחליף אותם בכל מיני צרכים יצירתיות (למשל, מקל עם חוט ו-וו בקצה ולהרים פרסות או חישוקים).
5. כדורסל: עם כדור "אזניים", את והילד מתחילים ממקום מסויים במגרש וצריכים לקלוע את הכדור לסל שנמצא בצד השני. מותר להתמסר, אסור ללכת עם הכדור

giri

New member
מגניב

בתור מי שהתחילה ללמוד בגיל מבוגר, אני מוקסמת מהתרגילים

עדימ

New member
טוב את פשוט מדהימה!
בא

לי לבוא אליך רק כדי לחוות את כל הידע שלך בחיי!
וכל מערכי השיעור האלה פשוט מעולים! מבחינתי זה נקרא שיעור שטות מה שתיארת במיוחד עם המשחקים. זה מנקה את הראש.
אני אוהבת כאלה אם חברה טובה איתי בשיעור/הבת של המאמנת שלי וכו'.

fliperit

New member
תודה, ואת מוזמנת

בדרך כלל אני עושהמשחק אחד לסיום, ב-5 דקות האחרונות. אם ילד מגיע, ואני ראה שהוא לאבמצב להתאמץ, אני עושה שיעור משחקים שלם

אף פעם לא הצלחתי להבין את התופסת

הסוסים מתחלקים בגדול לשניים,
אלו שרוצים לבוא אלי, ואלו שנמנעים מלבוא אלי.
אבל בשני הסוגים אני לא רואה מצב שהם יגעו בי עם האף.
בכל זאת יש להם כבוד בסיסי למרחב שלי, והם לא יבואו ויתחילו להתגרד עלי,
או לנשנש אותי.
רק במידה ואני ממש אשלח את היד.
וגם אם אני אברח (בהליכה) הסוס רק ילך אחריי (במידה וזה מהקבוצה של הסוסים
שרוצה להיות קרובה) אני לא רואה מצב שהם יגעו בי בזמן "בריחה" שלי.
שוב, רק אם אני ממש אעצור ואתן להם.
אולי באמת עם היד של הרוכב (גם אז זה לא פשוט) או עם חישוק- בשביל להאריך את היד..

בקיצור לא הבנתי איך המשחק הזה ממש מתקיים...

fliperit

New member
יש להם רוכב על הגב

שמכוון אותם, ויכול למשוך להם את הראש הצידה או להגיד להם ללכת קצת יותר מהר.

אני מתאימה את קצת ההליכה שלי ליכולות של הרוכב, וכמוב שהסוס תופס אותי רק כשאני מחליטה לתת לו (עם רוב הילדים).

אבל עדיין יוצא לילדים לתרגל נהיגה נכונה של הסוס מתוך משחק, ולחוות תחושת הצלחה.

עם היד של הרוכב זה הרבה יותר קשה, וזה גם דורש מהילד להתכופף קצת מהסוס, מה שלא מתאים להרבה ילדי שמגיעים לרכיבה טיפולית (לפחות לא בשלב הראשון)

הממ...

אוקי...
כנראה עד שאני לא אראה אני לא הכי אבין...
ולגבי הלהתכופף....
אלא אם יש לכם בחווה איזה האנובר..
אני לא רואה למה שהילד צריך להתכופף בשביל לגעת לך בראש :)

fliperit

New member
כי אלא אם כן הוא כל כך קרוב אליי

שהרגל שלו משתפשפת לי בגב, הידיים של רוב הילדים לא מספיק ארוכות כדי להגיע לי לראש.
אמנם רוב הילדים לא יפלו אם הם טיפה תכופפות הצידה, אבל יש כאלה שעלולים ואני לא לוקחת את הסיכון (אגב, עםחלקם אני משחקת תופסת כשאני מחזיק את הסוס עם חבל, ועדיין הם זוכים לתרגל נהיגה נכונה ולחוות הצלחה)

fliperit

New member
ואת לא חייבת ראות תופסת

תנסי לשחק עם תלמידים, ותראי אם זורם לך או לא

giri

New member
מערכי שיעור - מגניב לאללה!

אני אשמח לקרוא

popi199

New member
קודם כל

טיפ כללי על מבחני הדרכה, תבחרי נושא הכי הכי פשוט בעולם אל תכניסי הרבה אלמנטים, שיעור פשוט וברור, גם אם יראה טיפה משעמם, נושא פשוט וקל יצור לך גם אחידות בקבוצה במידה ויש ילדים ברמות קצת שונות.

אפשר לעשות על ישיבה, באמת יש מלא מה לעשות, גם לעבוד על קום שב גם על טרוט ישיבה.

אפשר לעשות שיעור על שינויי כיוון ופניות, אחרי חימום לעשות קודם כל פניות ללא שינוי כיוון אם הולך טוב אפשר להתחיל שינויי כיוון אם הילדים מפציצים אפשר להתייחס לנושא של רגל נכונה. בשיעור כזה קל להראות הדרגתיות ברמת קושי ואת יכולה להראות לבוחנים שאת יודעת להתייחס לרמת הרוכבים. אפשר לעשות גם כחלק מהחימום פניות ושינויי כיוון בהליכה.

אל תעשי תרגילים שיכולים להסתבך והייתי ממליצה גם להישאר במקצבי הליכה וטרוט.
אם את נותנת מחמאות שלא יהיה באויר כמו יופי או מצויין על כל דבר אלא אחרי שילד עושה תרגיל תתני מחמאה ותגידי לו גם על מה כמו ״ השינוי כיוון היה ממש יפה ומדויק" .
תדאגי לתת הסברים ברורים לתלמידים ולא חופרים מדי,שימי לב שאם את נותנת שלא יהיה ארוך שלא יראו שהילד עומד באמצע המגרש הרבה.
אם את בוחרת משחק מסכם תדאגי שזה יהיה קשור לשיעור ולא סתם משחק.

למעלה