הדרכת הורים לבני נוער עם בעיות התנהגות

קרן075

New member
הדרכת הורים לבני נוער עם בעיות התנהגות

הי,
אני עו״ס בעלת תואר שני וניסיון של כעשר שנים בתחום. עובדת רב השנים עם נוער עם בעיות התנהגות.
מחפשת מאוד לימודים, קצרים ככל האפשר, שייתנו לי כלים להדריך הורים לילדים ונערים עם קשיי קשב וריכוז ובעיות התנהגות.
התלבטתי בין CBT, ABA ואולי אפילו coaching ( ראיתי שנפתחה תוכנית בבי״ס לע״ס בת״א).
האם מישהו מכיר באופן אישי יותר או פחות את התחום, תוכניות לימודים רלוונטיות או כל מידע אחר שיכול לעזור לי למצוא את המסלול הנכון לי.
תודה רבה

מוסיפה לך עוד תוכנית להתלבטות

לימודים במרכז הסמכות החדשה http://www.newauthority.org.il/
זה קורס סמסטריאלי, באמת קצר, שמלמד טכניקות פרקטיות להדרכת הורים. לדעתי זה יענה על הצורך שלך. אני לא מכירה אישית את התוכנית אבל שמעתי המלצות.

אני אישית לא אוהבת ABA זה מאוד טכני ולא גמיש, ולטעמי מתאים יותר לעבודה עם בעלי חיים מאשר עם ילדים. זאת הגישה על פיה עובד פרופ' רולידר, אז אולי תעייני בספר שלו כדי להחליט אם הגישה הזו מתאימה לך או לא.
לימודי CBT הם בדר"כ לימודים יותר ארוכים ולא תמיד לומדים בהם ספציפית קורס של הדרכת הורים, אלא לומדים כיצד הפסיכותרפיה ההתנהגותית קוגניטיבית מתייחסת להפרעות שונות. אני מאמינה שהכלים הטיפוליים שתרכשי שם יהיו משמעותיים מאוד בהדרכת הורים.
קואוצ'ינג - זה לא הקאפ אוף טי שלי. אומנם יש כלים אימוניים מצויינים שיכולים להניע תהליכים טיפוליים, אבל אני באופן אישי לא הייתי משקיעה בלימודי אימון.

sher2004

New member
הי קרן

אני למדתי לימודי אימון בקבוצת יוזמות בחסות לימודי ההמשך של אוניברסיטת בר אילן ומאוד מאוד נהניתי וקיבלתי כלים יעילים שבהחלט מסייעים לי בעבודתי. אני מאוד ממליצה, זה קורס שנמשך שנה.
CBT למדתי במסגרת לימודי התואר השני באוניברסיטת ת"א בדגש על טראומה. לפי שיטת טיפול זו רואים תוצאות באופן מיידי ואם קיימת בך יצירתיות את יכולה לשלב עבודה עם קלפים טיפוליים, דמיון מודרך ועוד.

למעלה