הדרכת הורים ע"י סטודנטית עם תואר ראשון- תקין?

הדרכת הורים ע"י סטודנטית עם תואר ראשון- תקין?

הי.
מישהי שלומדת איתי, בשנה ג' של תואר ראשון לפסיכולוגיה, פתחה מין קליניקה פרטית בישוב בו היא גרה ומציעה הדרכת הורים.
היא אומרת לכולם שהיא עוד לא סיימה את התואר, אבל בפועל היא כן מטפלת ומייעצת להורים שבאים אליה.
האנשים באים אליה משתי סיבות בעיקר- היא זולה יותר ממטפל שיש לו תואר שני (נראה לי לוקחת 70 ש"ח לשעה), והם מרגישים יותר בנוח לפנות למישהו שהם מכירים ברמה כלשהיא ושיכול לבוא לתצפת על הילד בגן המשחקים השכונתי....
היא מטפלת גם בבעיות "אמיתיות" ולא רק בקשיים רגילים של הורים. למשל עכשיו היא מטפלת בילד שהיא אבחנה (עצמאית) כילד עם אילמות סלקטיבית...

רציתי לשאול- זה נראה לכם תקין? זה בסדר?
כי אני מרגיש שזה לא ממש בסדר. האנשים האלו לא מבינים מה ההכשרה שחסרה לה, והיא יכולה לטעות... לא סתם יש התמחות עם מנחה שמלווה אותך- בתחילת הדרך אפשר לטעות....

מה דעתכם?

katzeran

New member
לדעתי ממש לא תקין

נתחיל מזה שתואר ראשון בפסיכולוגיה לא מכשיר אותך לכלום, בטח שלא בכיוון הזה.

בוא נגיד שאם היא רק היתה עושה איזו הדרכת הורים רכה כזו, מתן עצות הוריות כאלו, אז אולי זה היה בסדר (אולי, כי תמיד אפשר לשאול מי היא שתתן עצות, על סמך מה וכו'). אבל בהדרכת הורים יש הרבה מעבר לסתם לתת עצות...

אבל זה שהיא מטפלת בילד שהיא אבחנה עם אילמות סלקטיבית זה באמת לא תקין. אין לה סמכות לאבחן, ומאיפה היא יודעת איך לטפל בילדים?
לדעתי זו חוצפה של ממש. אני לא יודע אם היא עוברת על החוק או לא, זה מתקשר לדיונים שהיו פה קודם בנוגע לחוק הפסיכותרפיה הלא-קיים, אבל זה לא לעניין.

sense9

Member
מנהל
גם אצלנו היה אחד כזה.

אבל לפני שששופטים, צריך לבדוק מה בדיוק אופן פעולתה, ואיך היא באמת מציגה את עצמה.
יכול להיות שהיא למעשה לא מאבחנת ולא מתיימרת לאבחן, אלא נותנת להם כיוון ורעיון לבעיה. וכאמור, בגלל הפירצה בחוק הפסיכותרפיה, זה הופך את הכל לבעייתי עוד יותר.

Optimistic Girl

New member
השאלה היא

למה זה , דווקא ההיא, מפריעה לך?

עזוב לשניה האם זה בסדר או לא.
בארץ שלנו הרבה עושים כל מיני דברים שהם לא בסדר
(דוגמאות אפשר לראות מכולבוטק או אמנון לוי......)

אולי זה רק ניחוש...
אבל בעצם האם אתה מקנא בה?
כאילו למה היא כן ואתה לא?

יש הרבה מידע חסר במקרה שלה
לדוגמא אולי היא לקחה קורסים מקצועיים בהדרכת הורים לדוגמא מכון אדלר, מכללת גישות וכו...

ברור שאני מקנא

גם אני רוצה לטפל באנשים, ומחכה עד שאסיים תואר שני בשביל זה.
ואני יודע במאה אחוז שהיא לא לקחה שום קורס- היא אומרת את זה בגאווה.

Optimistic Girl

New member
מעריצה אותך!!!

אדם שמודה שהוא מקנא (או כל רגש אחר שלא נעים)
הוא אדם גדול, שמחובר לעצמו

בדכ אנשים במצבים כאלו היו מתגוננים..אומרים משהו כמו "מה פתאום אני לא מקנא וכו.."

זה שאתה מודע לעצמך
אתה תגיע רחוק

בנימה אחרת,
רוצה לספר שגם אני מתכוונת לפתוח קליניקה אחרי תואר ראשון בפסיכו...
לא בקטע של ההיא שסיפרת
אלא בכיוון של יעוץ ואימון אישי וnlp
שזה משהו שלומדת כרגע..

אין מה לעשות אנשים צריכים להתפרנס איכשהו..
קשה לראות את האור אחרי תואר שני...
אז בנתיים אפשר לעשות במשהו אחר וחוקי
יעוץ מותר.. בימנו
יש לי חברות שעובדות בזה ומרוויחות היטב וגם אנשים מרוצים

incognito1980

New member
"חייבים להתפרנס", אז מותר לעשות דברים

שיש לגביהם בעיות אתיות קשות? איך אפשר לייעץ על סמך תואר ראשון? אילו עצות יכול לתת בוגר לפסיכולוגיה שאי אפשר לקבל ממישהו שלמד מדעי המחשב או היסטוריה?

katzeran

New member
צריך להתפרנס

אז מותר הכל, מה יש?
גם אני צריך להתפרנס, אז אלך ללמוד תואר בביולוגיה ואפתח קליניקה לייעוץ רפואי

incognito1980

New member
אז היא מטומטמת

ולוקחת על עצמה אחריות עצומה. דווקא נראה לי שאינך מקנא בה ממש, אחרת היית עושה את אותו הדבר.

manson23

New member
עם מה בדיוק היא מדריכה אותם?

עם התובנות שלה מהקורס פסיכופתולוגיה?

ממש מגוחך וחוסר אחריות שלה ושל אותם הורים.

ואם היא כזו חסרת אחריות אז אני מקווה מכל הלב שהיא בחיים לא תגיע לתואר טיפולי.

BellA עלמה

New member
אז אני בזמנו כתבתי כאן על

מישהו שבמהלך לימודיו ל BA פסיכו' הלך ללמוד פסיכותרפיה והתחיל לטפל "בקטנה" עם הדרכה וכו ועדיין..
כן הוא אמר שהוא מתכוון ללמוד MA שייסיים את התואר 1 ועדיין..

חוקי? כנראה שכן.. כל עוד הוא לא קורא לעצמו פסיכולוג

מסריח? כן
מרגיז? בדוואי

כי וואלה אני עושה מאמצים כדי לנסות להתקבל ללימודי טיפול באומנויות (לימודים של 3 שנים. מוציאה סכומים לא מבותלים על הלימודים האלה..
הנה בא אחד עם חצי תואר ומתחיל "לייעץ".

זה הוגן?

שי לי9

New member
איך הוא למד פסיכותרפיה בלי תואר שני?

לימודי פסיכותרפיה מיועדים לבעלי תואר שני בתחום טיפולי. איך ואיפה הוא למד פסיכותרפיה במהלך התואר הראשון???

למעלה