הדרכת הורים.

הדרכת הורים.

שלום,

מהשיחות פה הבנתי שיש נושא של הדרכת הורים. מה זה ולשם מה ?
בשנה שעברה שבני היה בגן תקשורתי היו לנו שיחות עם עובדת סוציאלית. האם בזה מדובר ?
מטרת השיחות היה לעדכן אותנו לגבי הילד התפקוד וההתקדמות בגן אך רוב הזמן ניסינו להעלות קשיים ולנסות איך לפתור אותם. היה המון עידוד וחיזוק... טיפול פסיכולוגי כזה להורים. היינו מאוד מרוצים...
השאלה היא שהוא היום במסגרת בגן רגיל איפה אני לוקח דבר כזה ולשם מה ? מי עוסק בזה ?
האם המנחה של ה- ABA או הקלינאית תקשורות יכולות לבצע זאת ?
שאני חושב על זה העניין חשוב מאוד הרי אנחנו ההורים גם מטפלים בילד אז כדאי שיהיו לנו הכלים והידע לזה...
מצד שני לא מתאים לי שזה יהיה על חשבון טיפול לילד.
תודה מראש לכל העונים....

TikvaBonneh

New member
הדרכת הורים

יש כמה מטרות.
המטרה שציינת של טיפול פסיכולוגי להורים, עידוד וחיזוק - זו המטרה שלי, למשל, ולכן בחרתי פסיכולוגית לצורך זה.
כשהורים כותבים כאן על קשיים של הילד בבית - כמו התקפי זעם, סרוב להישמע להוראות,וכן הלאה, אני ממליצה על הדרכת הורים ממנתחת התנהגות.
זה לא על חשבון הטיפול בילד. להפך. מנתחת ההתנהגות מלמדת את ההורים כיצד לטפל בילד, כך שהילד מקבל יותר שעות טיפול מאשר אם היה הולך בעצמו לטיפול, כי ההורים נמצאים איתו יותר שעות מאשר כל פסיכולוג.

yuliyuli1

New member
אני לא יודעת אם חייבים הדרכת הורים

אנחנו צריכים את זה כי יש לנו המון עימותים עם הילד, והיינו צריכים עזרה בלהפחית אותם.
זאת לא הדרכה ב"איך לקדם את הילד" אלא ב"איך לעשות שיהיה נעים יותר בבית".
לא הרגשנו צורך בהדרכת הורים לפני שהילד בן 4.5 - 5.

winterfell

New member
יש כמה גורמים שיכולים לתת הדרכה

תלוי, כאמור, מה אתם מחפשים.
כשהבן שלי היה משולב בגן רגיל בשנה שעברה וקיבל טיפולים בהתפתחות הילד, אז עו"ס של המכון ישבה איתנו לפגישות הדרכה פעם בשבוע-שבועיים.
אני יודעת שגן השירות הפסיכולוגי העירוני (או גוף עם שם דומה) מציע שירות כזה בחלק מהערים, למרות שלא הכרתי בעצמי.

SMADAR55

New member
כשהבן שלי עבר לשילוב יחידני , הלכתי להדרכת הורים

אצל הפסיכולוגית שליוותה אותו כשהיה בגן תקשורת. הייתי נפגשת איתה אחת לשבועיים להדרכת הורים- בעיקר התייעצות בנושאים שאני הייתי מעלה, עידוד, חיזוק.
לאחר שנה וחצי הרגשתי שמיציתי והפסקתי. כיום לא נעזרת בהדרכת הורים.
אם יש כיום קשיים אני פונה בעיקר למטפלת הרגשית בבית הספר .

למעלה