הדרכת הורים

הדרכת הורים

אנחנו מתחילים טיפול פסיכולוגי גם עם הבן הגדול (הפרעות קשב + ביטחון עצמי נמוך + בעיות חברתיות).
הפסיכולוגית של אחיו האוטיסט אמרה שנצטרך לבחור מי תתן הדרכת הורים כי לא ניתן לקבל הדרכה בו זמנית משתיהן.
נשמע נכון?
אני לא יודעת עד כמה נצטרך הדרכה עם הגדול, אבל עדיין קצת מוזר בעיני שעלי לבחור.
מה דעתכם?

grayart

New member
גם אני שמעתי מאמא אחת...

שהבן והבת שלה מקבלים ריפוי בעסוק, שהם לא יכולים שניהם בו זמנית להיות אצל אותה מטפלת.

אני לא מדברת על זה

זה ממש לא נהוג. אצלינו, לדוגמה, מסיבות לוגיסטיות התאים לנו שהם יהיו באותו המקום אבל אצת פסיכולוגית אחרת. גם את זה אמרו לנו שצריך לבדוק אחרי כמה שבועות, לראות שאין עם זה בעיה.
אני מדברת על הדרכה שהורים מקבלים מהפסיכולוגית של הילד. נאמר לנו שלא נוכל לקבל הדרכה משתיהן, גם אם מדובר בנושאים שונים שקשורים לילדים שונים. וזה לא נראה לי הגיוני.
הרי אני גם אמורה להיות מעודכנת מבחינת התקדמות הטיפול וכד', אז גם אם לא קוראים לזה הדרכת הורים, עדיין יש פגישות עם המטפל.

אנחנו מקבלים הדרכת הורים מכל איש מקצוע שמטפל בילדים

זה אמנם מתוקצב במקום מפגש עם הילד, אז נגיד יש לי הקצאה של 8 טיפולים, אם אני רוצה הדרכת הורים / עדכונים זה אומר שהילד יקבל טיפול אחד פחות, אבל אף אחד מעולם לא אמר לי שאני לא יכולה לקבל הדרכה. להיפך, רוב אנשי המקצוע מחייבים פגישות הדרכת הורים, לרוב בתדירות גבוהה מדי בעיני ואני בעיקר צריכה להלחם איתם שאין לי מה להיפגש איתם פעם בשבועיים.
&nbsp

כשאנחנו עובדים עם יותר מפסיכולוגית אחת

אנחנו עושים אצל אחת הדרכת הורים קבועה ואצל השניה מדי פעם על מה שרלוונטי לטיפול שלה.
אבל נראה לי לא טוב שאחת בכלל לא תדריך אתכם.

ושתיהן טיפלו באותו הילד?

כי אצלינו מדובר בשני ילדים, ועוד עם בעיות שונות לחלוטין

למעלה