הדרכת יח``ש

אוריתוש

New member
הדרכת יח``ש

שלום! רציתי לברר בקשר לתפקיד מדריכת יח``ש. האם הוא קרבי, או מקצועי? האם אפשר לצאת לקצינות בתפקיד? אשמח לקבל כל פרט. תודה!

טל עדתו

New member
תשובה!

היי אורית! התפקיד - הדרכת יח``ש נקרא תפקיד הדרכה קרבי כי את מדריכה חיילים של יחידות השדה להיות לוחמים. כן, אפשר לצאת מהתפקיד הזה לקורס קצינות אג``מ. טל.

אוריתוש

New member
כן, אבל...

האם הוא דורש עבודה פיסית רבה?? כלומר, האם זה ממש ממש קרבי? אני מניחה שיש הדרכה מקצועית, כמו למשל בנ``מ, שההדרכה היא יותר מקצועית, לא? ו...אג``מ זה אגף מודיעין?

אורלי17

New member
מדריכות יח``ש

אהלן אורית! תפקיד מדריכות יח``ש דורש כושר פיזי בהתאם ליחידה שאותה תדריכי. אם תהיי מדריכת חי``ר, תידרשי לרמת כושר גבוהה מאוד, ואם תהיי מדריכת שריון סביר להניח שרמת הכושר שתצטרכי תהיה הרבה יותר נמוכה. אג``מ זה אגף מבצעים

אריק 17

New member
בנות יקרות!!!!

אתן סתם נותנות מידע לא נכון אחת לשניה וזה חבל כי כך אתן עלולות להגיע לצבא מבולבלות למשל הבחורה המסקנה שרוצה ללכת ליח``ש עוד עלולה לחשוב שהיא תעבור מסע של 70 ק``מ אז קחו את זה לצומת לבכן ואם אתן לא יודעות אז תשאלו ואל תאמרו דברים על סמך דימיון או השערות בסיידר כפרה !!!!!!!!!!!

liorle

New member
אריק צודק.

אתו באמת נותנות מידע לא מדוייק. אין הבדל בין מדריכת שדה אחת לשנייה. אף אחת מהן לא יוצאות למסעות עם החיילים (מה הקשר הן לא מכי``ות?). והן בסה``כ עושותת הדרכות על כלי נשק וציודים. מה זה משנה אם היא מדריכת צלפים או טנקים? גם אין מאמץ פיזי מי יודע מה. כל בת תוכל לעבור עם קצת רצון.

מדריכות יח``ש כן יוצאות למסעות,

תלוי באיזו יחידה הן מדריכות. יש הבדל גדול בין היחידות, כי הכושר שמדריכת צניחה צריכה הוא לא הכושר שמדריכת האמר קרבי צריכה. הטירונות היא אותה טירונות - 03 - אבל המסלול אחרי הטירונות שונה.

אוריתוש

New member
טירונות 03

מצטערת על השאלה הטיפשית, אבל מה ההבדל בין טירונות 03 לטירונות אחרת?

אריק 17

New member
03

בקצרה זה כך אצל בנים אצל בנות אין 05 ו 04 אלא 03 עם הקלות (לאלו שבתפקידי לחימה) להלן: 02- כלל צהלי 03- טירונות שיריון תותחנים ונ``מ חיל הקשר קורס מכים ועוד כמה 04- טירונות הנדסה קרבית מודיעין קרבי ויש עוד אחד או שניים 05- טירונות חטיבות החי``ר (צנחנים גולני גבעתי ונח``ל)

liorle

New member
לא נכון. קודם תתגייסי ואז נדבר.

הכרתי עשרות מדריכות יח``ש, כולל אחת מעצבנת שהייתה חברה שלי חצי שנה. ואני אומר לך באחריות שאין שום הבדל בינהן מלבד תחום ההדרכה. כולן בנות, כולן מדריכות טובות בחלק התיאורטי וגרועות בחלק המעשי, כולן מלאות מוטיווציה יתר על המידה, וכולן מאד פמיניסטיות כל עוד זה לא מגיע לשטח ודברים פיזיים ו``אז קשה להן כי הן בנות ולמה שהבנים לא יעשו``. אגב, אחת הסיבות לכך שהחי``ר של צה``ל הןא כזה גרוע מבחינת חיילות זה כי הוא הצבא היחידה בעולם שמודרך בנושאים קרביים ע``י בנות לא נסיון קרבי, במקום ע``י לוחמים מנוסים.

טל עדתו

New member
אז זהו שלא! וזה בדוק.

תלוי איפה מדריכים אבל לדוגמא בהדרכת חיל רגלים למדריכות יש אפשרות לצאת למסעות - אומנם יש להן הקלות , אבל אני אישית מכירה גם מדריכות חיל רגלים שעשו עם החיילים שלהן את כל המסע כומתה! כל שכל המידע שאני נותנת פה הוא נכון ובדוק ולא סתם באוויר! טל.

טל עדתו

New member
אם זכרוני אינו מטעני... אריק ?!

אריק גם אתה עדין מלש``ב ! וגם אתה עדין לא התגיסת! אז למה אתה מדבר כמו מישהו עם פז``ם ארוך שהיה לפחות איזה כמה שנים טובות במערכת?

טל עדתו

New member
תשובות!

עבודה פיסית: אהממממממ בתכל`ס את צריכה להיות בכושר פיסי טוב כי את יוצאת עם החיילים שלך למסעות - יש לך הקלות במסע של 2/3 מהמסע (אם אני לא טועה), כך שכן, את צריכה להיות בכושר אבל לא משהו חייתי כי בתכל`ס את לא תהיי לוחמת ממש ולא תעברי טירונות 05 וגם לא 03 (אם אני לא טועה). בקשר להדרכה מקצועית - זה מאוד תלוי. גם בהדרכת יחידות שדה יש סוגי הדרכה שונים כאלה יותר דורשים כושר (חי``ר) וכאלה שהרבה פחות (שיריון) שהם בדרך כלל היותר מקצועיים. קורס קצינות אג``מ = הכוונה לאגף מבצעים! (ולא לאגף מודיעין כמו שחשבת). מקווה שעזרתי, טל. דרך אגב - אם את מפחדת בגלל הקטע של כושר ופיסי - אז אל תפחדי, פשוט תעבדי על זה, כושר זה דבר נרכש. וגם -חשבת על להצטרף לקורס הכנה לצה``ל?

טל עדתו

New member
תשובות!

עבודה פיסית: אהממממממ בתכל`ס את צריכה להיות בכושר פיסי טוב כי את יוצאת עם החיילים שלך למסעות - יש לך הקלות במסע של 2/3 מהמסע (אם אני לא טועה), כך שכן, את צריכה להיות בכושר אבל לא משהו חייתי כי בתכל`ס את לא תהיי לוחמת ממש ולא תעברי טירונות 05 וגם לא 03 (אם אני לא טועה). בקשר להדרכה מקצועית - זה מאוד תלוי. גם בהדרכת יחידות שדה יש סוגי הדרכה שונים כאלה יותר דורשים כושר (חי``ר) וכאלה שהרבה פחות (שיריון) שהם בדרך כלל היותר מקצועיים. קורס קצינות אג``מ = הכוונה לאגף מבצעים! (ולא לאגף מודיעין כמו שחשבת). מקווה שעזרתי, טל. דרך אגב - אם את מפחדת בגלל הקטע של כושר ופיסי - אז אל תפחדי, פשוט תעבדי על זה, כושר זה דבר נרכש. וגם -חשבת על להצטרף לקורס הכנה לצה``ל?

אריק 17

New member
את טועה

כי בהדרכת חיר ושאר יח``ש לא יוצאים למסעות רק בטירונות ובקורס מדריכות יח``ש מה שעושים בתפקיד אם זה מעניין אותך זה הדגמות ירי את תלמדי חיילים לירות בכלי נשק שונים אם תהיי בחיר במאגים במרגמות וכו. ואם תהיי בהדרכת שריון למשל אז תלמדי אותם לירות בתותח וכך הלאה המאמץ הפיזי הוא ממש שום דבר גם לבנות אולי בטירונות קצת כדי לחשל את החיילות

למעלה