הדרכת כלות או פגישה עם הרבנית

הילית*

New member
הדרכת כלות או פגישה עם הרבנית

איך שאתם רוצים תקראו לזה. היום נפגשתי עם הרבנית. קודם כל מאחר ומדובר בישוב קטן אז לרבנית יש אחה"צ אחד בשבוע שבו היא מקבלת ולמרות זאת אני הייתי הבחורה היחידה לצערי. אז ככה, באתי בגישה חיובית שאני צריכה להשכיל מזה וללמוד משהו על ההלכות היהודיות ומה מקורן. בהתחלה זה היה די מעניין ואפילו חייכתי מדי פעם כדי לסמן לרבנית שהבנתי. אבל זה נמשך יותר מדי זמן (שעה ורבע!!!) ואפילו התעייפתי ודי התאמצתי לא לנקר לה.. (וזה עוד כשרק היא דיברה...). למזלי גמרתי עם זה בפעם אחת חוץ מזה, שלא משנה מה תמיד צריך לשקר על יום המחזור כי גם אם יש יותר מדי ימים אחרי המחזור הן עלולות לא לאשר את תאריך החתונה. אז היא הסבירה לי מה המשמעות של דיני הטהרה, ולמה זה אפילו בריא ואיך כבר לפני אלפי שנים היתה ליהדות את החוכמה הזאת עוד לפני שהרפואה כ"כ התפתחה (אני רואה בזה די שטיפת מוח..) והיא פילו הסבירה לי איך לנקות מאחורי האוזניים לפני המקווה טוב, אז החלטתי להתייחס לעניין די בהומור וזה ממש לא היה נורא (אפילו קיבלתי בדים קטנים כאלו (אתם יודעים למה)

שירי71

New member
שאלה לגבי מקום הרישום ברבנות

האם נרשמתם בעיר בה נמצא גן האמנים? זה מה שהציעו לנו צהר ולא כ"כ ברור לנו האם להרשם שם או לא. אני אציין כי אני רושצה בתז בתל אביב אבל חברי - לא.

הילית*

New member
לא. נרשמנו בישוב שלי.

אני חושבת שגן האמנים שייך לשטח השיפוט של אור יהודה מבחינת רבנות (נדמה לי שזה מה שלימור אמרה לי) וגם אמרו לי שזאת רבנות ממש מעצבנת. אז אני מציעה לך להירשם במקום אחר לאחר התייעצות כמובן עם צוהר. בכל מקרה אל תרשמו בתל אביב בהצלחה

שירי71

New member
זה משאיר לנו את חיפה או את יהוד

צוהר אמרו לנו שגן האמנים זה יהוד ושעדיף ללכת להרשם ביהוד ולא בתל אביב. ידוע לך מה הבעיה עם תל אביב?

הילית*

New member
בד"כ מה שאומרים זה לא להירשם

בערים גדולות- יותר בירוקרטיה, יותר דרישות, יותר תורים. נראה לי שבצוהר טועים- גן האמנים שייך לאור יהודה. הוא מאוד קרוב לאור יהודה ורחוק יחסית מיהוד. ודרך אגב גם יהוד נחשבת לבעייתית (בתור תושבת האזור). אין לי מושג לגבי חיפה אבל אם אתם גרים במרכז ואתם יכולים לעשות זאת ביהוד (ושב, אני מסופקת) אז יהוד עדיפה.

אני שמחה שאת לוקחת את זה בקלות.

לדעתי, זו כפיה מהסוג החמור ביותר, ואין שום הצדקה לבזבז שעה ורבע עם אדם שלא קשור לחיים שלך בכלל, רק בגלל שמכריחים אותך. אבל יופי לך שזה נגמר.... מזל טוב.

הילית*

New member
הלכתי לזה בגישה לגמרי חיובית

אבל זה כ"כ רחוק ממני ואני באמת לא מבינה למה זה צריך להיות ארוך.

סטארי1

New member
הרבנית שלי הרבה יותר חובבת סקס

היא הסבירה לי שכל התירוצים על למה צריך את כל דיני הטהרה והטבילה הן סתם המצאות, ואמרה שהיא אמנם לא יודעת מה הסיבה הרשמית (ככה זה מצוות: חוטפים עושים) אבל לדעתה זה נועד פשוט כדי לשבח את חיי המין. היא טוענת שאחרי שבועיים שהתאפקתם כל "כאבי הראש" וה"אני עייפה" נעלמים ובני הזוג מתנפלים אחד על השני ומספקים זה לזו חוויות מסעירות במיוחד... :)

אתי@

New member
זאת באמת הסיבה!!!

יש הרבה דברים חכמים ביהדות, לא???

dvorah

New member
הרעיון אולי חכם אבל הביצוע לא כ"כ

כרגיל כשמקצינים דברים אז הרעיון היפה שבבסיס הולך לאיבוד. מילא ההמנעות מסקס בתקופת המחזור אבל 12 יום זה מוגזם, לאף אחת אין מחזור כ"כ ארוך ואין שום הצדקה הגיונית לזה. ואני לא מבינה בכלל למה אסורה בתקופה הזו כל נגיעה בבן הזוג. כאילו שאנחנו לא יכולים להחזיק ידיים מבלי שזה יגרום לנו להתנפל אחד על השני. כנראה שלנו החילונים יש כח רצון חזק יותר ולא כל דבר מפתה אותנו!!!

חבל רק שהמטרה פה היא לא ההנאה

של בני הזוג, אלא הפיריון המוגבר - שבועיים לאחר המחזור מתרחש ביוץ, ואז כמה מכה - מביאה לילדים. זה רק מוגבר ע"י ההמנעות והגעגועים...

נעמה טל

New member
נו באמת

הלכות נידה המקוריות רחוקות מאד ממה ששומרים היום. בעבר, בזמן בית המקדש אם לדייק, נשים במחזור חיכו רק 7 ימים ולא 12 לפחות כמו היום. כך שהביוץ לא היה מגיע בדיוק אז. מה גם שלא ידוע שליהודים נולדו יותר ילדים מלאנשים בתרבויות אחרות. בנוסף,כל אורח החיים היה אחר, תזונה אחרת, כמעט לא נכנסו להריון בזמן הנקה וכאלו. בכל מקרה היום הדברים שונים לגמרי. אבל סתם שתדעי, שהרבה נשים "מפספסות" את הביוץ שלהן, אם יש להן דימום יחסית ארוך יותר וכאלו. ובכלל, יש הרבה רבנים שמתירים להשתמש באמצעי מניעה, לפעמים אפילו לפני שיש ילדים. לא שברור לי מה בדיוק זה מנסה לעשות, עקרונית זאת הלכה, ואתה מחליט אם אתה עושה אותה או לא, לא בגלל היתרונות המיניים, זוגיים, בריאותיים what ever. אם יש אנשים שהסיבות האלו הן שגורם להם לשמור על שבועיים לא לגעת!!! בבן הזוג שלהם, שיבושם להם.

הילית*

New member
מה את אומרת? שובבה הרבנית הזאת...

אצלי הרבנית בכל פעם שדיברה על סקס היא ציחקקה... היא גם הסבירה לי שבימי הנידה אז לאשה ללבוש בגדים מגרים שהיצר לא יגבור על הבעל..........

למעלה