הדרת נשים באוטובוסים - עשרות תלונות של נוסעות ושל נשים שמנעו מהן לנסוע

Ccyclist

Well-known member

בתמונה שלי: מלכת המלכים, פאראה פהלוי, קיסרית (Shahbanu) איראן.

הכתבה נפתחת בסיפור אישי של נערה שמנעו ממנה בכלל לנסוע על בסיס ביגוד יומיומי רגיל לנערה חילונית במדינה חמה.

אחר כך הכתבה ממשיכה בקיבוץ נתונים על הדרת נשים בתח"צ בכלל, תלונות נוסעות ונוסעות שסורבו העלאה למוקד של המרכז הרפורמי לדת ומדינה.

חלק מהלא-נוסעות סורבו העלאה בטענת שוו של "קו לגברים בלבד" - דבר המנוגד לחוק.

עם התדירויות הנמוכות הנהוגות בארץ - אי העלאה פירושה המתנה ארוכה מאד לאוטובוס הבא.

חלק מהנוסעות ואלו שנמנע מהן לעלות חשות מאד נעלבות וחלקן נמנע עכשיו מנסיעה בתח"צ.

אציין שכשנסעתי מחיפה לתל אביב בסוכות 2023 והיתה לי שיחה עם נוסע חרדי אמריקאי (לאמריקאים יש מנהג מגונה לשוחח עם נוסעים אחרים) - לבשתי גופייה שחורה שהתאימה לטמפרטורות של מעל 30 מעלות.

קבצים מצורפים

• farah-pahlavi.png
    farah-pahlavi.png
    6.1 MB · צפיות: 2

Harrington

Well-known member
מנהל

בתמונה שלי: מלכת המלכים, פאראה פהלוי, קיסרית (Shahbanu) איראן.

הכתבה נפתחת בסיפור אישי של נערה שמנעו ממנה בכלל לנסוע על בסיס ביגוד יומיומי רגיל לנערה חילונית במדינה חמה.

אחר כך הכתבה ממשיכה בקיבוץ נתונים על הדרת נשים בתח"צ בכלל, תלונות נוסעות ונוסעות שסורבו העלאה למוקד של המרכז הרפורמי לדת ומדינה.

חלק מהלא-נוסעות סורבו העלאה בטענת שוו של "קו לגברים בלבד" - דבר המנוגד לחוק.

עם התדירויות הנמוכות הנהוגות בארץ - אי העלאה פירושה המתנה ארוכה מאד לאוטובוס הבא.

חלק מהנוסעות ואלו שנמנע מהן לעלות חשות מאד נעלבות וחלקן נמנע עכשיו מנסיעה בתח"צ.

אציין שכשנסעתי מחיפה לתל אביב בסוכות 2023 והיתה לי שיחה עם נוסע חרדי אמריקאי (לאמריקאים יש מנהג מגונה לשוחח עם נוסעים אחרים) - לבשתי גופייה שחורה שהתאימה לטמפרטורות של מעל 30 מעלות.
מה זה "טופ" שהיא מספרת שלבשה?

Harrington

Well-known member
מנהל
לפי התמונה בכתבה (המתלוננת צילמה את עצמה) הכוונה לגופיה קצרה.
אז מה? אסור ללבוש גופיה?
שמעת אותי מביע דעה בעניין שאת ישר תוקפת? כאילו, אסור כבר לברר משהו, לבקש הבהרה, מבלי להיות מותקף על עצם הרצון להבין? לא אטרח לענות לך כאשר נהיר שממילא כבר החלטת עבורי מה דעתי וגם מה דעתך על דעתי שכלל לא השמעתי ואפילו לא ידעתי שאני מחזיק בה :).

אם וכאשר תחפצי בדעתי, אני בטוח שתמצאי את הדרך לשאול אותה, בדיוק כפי שאני שאלתי למעלה, בדרך בה אנשים נוהגים לשאול דברים ולבקש הבהרות מאחרים.

מנכל אחד

Well-known member
מבלי לקרוא את הכתבה אני יכול להעריך שהנתונים בכתבה מעוותים
מי מנה את העלייה של הנוסעת? נהג האוטובוס החרדי?

גם אין דבר כזה קו לגברים בלבד, יותר מסתבר שהמקרה אלא יש קווים שמשמשים תלמידים, והנהג יודע שהתלמידים שלו הם גברים, אז הוא מנע ממנה לעלות, או בגלל חוסר ידע לגבי ההנחיות, או מתוך רצון טוב, כי הוא חשב שהוא מונע ממנה טעות.
אבל הכי כיף זה להלין על הדרה

ולגבי המקרה שלך, אם היית מזיע באופן מיוחד, ניתן היה למנוע את עלייתך לאוטובוס...
וגופיה קצרה בצבע שחור היא לא ביגוד הנכון כאשר החום הוא מעל 30 מעלות, אלא הביגוד המקובל, הביגוד הנכון הוא בגד ארוך ורחב העשוי מבד טבעי.

מנחם403

Active member

גם אין דבר כזה קו לגברים בלבד, יותר מסתבר שהמקרה אלא יש קווים שמשמשים תלמידים, והנהג יודע שהתלמידים שלו הם גברים, אז הוא מנע ממנה לעלות, או בגלל חוסר ידע לגבי ההנחיות, או מתוך רצון טוב, כי הוא חשב שהוא מונע ממנה טעות.

וגופיה קצרה בצבע שחור היא לא ביגוד הנכון כאשר החום הוא מעל 30 מעלות, אלא הביגוד המקובל, הביגוד הנכון הוא בגד ארוך ורחב העשוי מבד טבעי.
אנחנו בפורום מכירים הייטב את הטייתך המובנית לטובת האג׳נדה החרדית. מביאים לך עשרים כתבות ועדויות עם הוכחות שונות שכך הוא המצב, ובגלל שזה נוגד את האג׳נדה שלך הרי שהכתבות מעוותות.

זוהי תוצאה של כת. הדרת נשים לא בבית ספרנו! הרצל הקים את המדינה והמדינה תישאר הרצליינית ליברלית.

Ccyclist

Well-known member

נהגת מנעה ממנה לעלות, מה שמאד מזעזע.

חבל שלא קראת את הכתבה.

טוב שאנחנו מסכימים שאין קווים לגברים בלבד, אבל אין מקום לנהג שחושב שיש קווים כאלו.

בדים טבעיים סופחים לחות. בדים סינטטיים שנועדו לספורט כוללים תצורת נקודות במארג שנקראת Wicking ונועדה להאיץ אידוי.

א. נוסעים מסוימים מנעו והנהג גיבה אותם במקום את הנוסעת, שלא היתה כל סיבה שלא תעלה לכל אוטובוס ותשב בכל מקום, למעט המקומות השמורים לבעלי מוגבלויות (אם עלו כאלה).
ב. לגבי הבגדים, אני, אישית חושבת שבימים חמים לא נכון ללבוש מעילים, מגבעות לבד, כובעי פרווה, חולצות סגורות, צעיפים, שאלים ובטח שלא לגרוב גרבוני ניילון. גרבונים מסייעים לגידול פטרת. אבל אין לי כל זכות למנוע מאנשים ללבוש אפילו את כל המלתחה הנ"ל, למעט בבית שלי. גם בביתי איני מוצאת לנכון להחליט מה זולתי ילבש. לאף אחד אחר אין זכות להחליט כיצד אני אתלבש במרחב הציבורי.

למעלה