עוגת שזיפים של אהרוני
חומרים: 12 שזיפים גדולים חצויים ומגולענים שליש כוס סוכר 3 כפות ברנדי משובח 1 ושלושת רבעי כוס סוכר 3 ביצים 200 גרם חמאה רכה 1 מכל שמנת חמוצה מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד 1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם) הכנה: 1. משרים את השזיפים, את הסוכר ואת הברנדי בקערה במשך כחצי שעה. 2. שמים בקערת המיקסר את הביצים ואת הסוכר ומקציפים. מוסיפים את החמאה הרכה, המיץ, קליפת הילמון והשמנת החמוצה. רק בסוף מוסיפים את הקמח לערבוב קל. 3. משמנים בחמאה תבנית עוגה בקוטר 26. מפזרים בתוך התבנית סוכר ומטלטלים, שיצפה את פנים הכלי בשכבה אחידה. יוצקים פנימה את התערובת. 4. מניחים על התערובת את חצאי השזיפים. 5. אופים בחום של 180 מעלות 40-50 דקות, בודקים באמצעות קיסם שיצא יבש ומגישים. המלצות שלי: לאפות בתבנית יחסית גדולה (לא כמו של תנור, אבל לפחות שטח של 600 סמ"ר) ולהוסיף עוד שזיפים. כמות השזיפים המצוינת במתכון מתאימה לתבנית די קטנה, ולטעמי עדיף שהעוגה תצא נמוכה יותר.