הדר = המתכון לעוף בפריקה

נופר30

New member
הדר = המתכון לעוף בפריקה

מצרכים : 2 בצלים קצוצים 50 גרם מרגרינה ( אני משתמשת בפחות ) עוף ( לפי הכמות שאת רוצה וללא עור ) 1 עגבניה גדולה 1 פלפל ירוק 2 כפות פפריקה 1/2 כוס מים או מרק עוף 1/2כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית קמח * מטגנים את הבצלים במרגניה בסיר רחב , מכוסה , על אש נמוכה מאוד במשך 15 דקות לפחות ( עדיף 30 )אני עושה אפילו פחות מ 15 דקות * מוסיפים לסיר את נתחי העוף חותכים את העגבניה והפלפל לקוביות גדולות ומוספיםים לעוף מכסים ומבשלים 10 דקות * זורים את הפפריקה ובוחשים מוספים 1/2 כוס מים או מרק ואת המלח והפלפל . מכסים ומבשים על אש נמוכה מאוד במשך 40 דקות הופכים את העוך בתוך הרוטב מפעם לפעם אם בשר העוף נוקשה אפשר להוסיף מספר כפות מים ולהאריך את משך הבישול לקראת סוף הבישול מבירים א המכסה ומניחים לשארית הנוזלים להתאדות ולעוף להתבשל במיציו ושומניו ( לקראת סוף ה 40 דקות ) אך מקפידים לבל יכרך * מוצאים את ניתחי העוף לצלחת מרחיקים את קליפות הפילפל והעגבניות ( אני משאירה ) * מערבבים מספר כפות מהרוטב עם הקמח ומעט מלח ובוחשים מוסיפים לסיר ובוחשים היטב ( אני עושה עם המקצף הידני של הביצים כדי שלא יהיו גושי קמח ) עד שצבעו של הרוטב יהיה חקל ואחיד מחזיירם את נתחי העוף טועמים ומתקנים טיבול מכסים את הסיר ומבשלים כמה דקות על אש נמוכה מאוד עד שהעוף חם מאוד אפשר להגיש את זה עם אורז , פתיתים , תפוחי אדמה אצלנו מגישים בדרך כלל עם בצקניות
 
למעלה