ילדתי בשבוע דומה ובמשקלים דומים
וגם אצלי ההתחלה היתה קשה מאוד. אז קודם כל- כל הכבוד לך על הניסיונות וההתמדה, זה מאוד מאוד קשה ובכלל לא מובן מאליו.
ועכשיו קצת למה שאני למדתי-
לתינוקות שנולדים לפני שבוע 38 קשה מאוד לינוק כי המציצה שלהם לא מספיק יעילה. בגלל זה גם כשהם מנסים הם הרבה פעמים כמעט לא מצליחים להוציא ואז הם לא רוצים לנסות יותר... הם מתעייפים, מתעצבנים ומעדיפים בקבוק. אפשר להבין אותם...
בינתיים מה שחשוב שתעשי זה בעיקר להרגיל את הגוף שלך לייצר חלב כדי שכשהם יגיעו לכביכול שבוע 38 (שיהיו בני שבועיים בערך) ויהיה להם קל יותר לינוק- יהיה שם מספיק חלב בשבילם.
בשביל זה את צריכה לשאוב בתדירויות גבוהות הרבה יותר מפעמיים ביום. אני יודעת שזה ממש ממש קשה וממש כואב וסיוט בהתחלה אבל תחזרי ותעודדי את עצמך ותאמרי לעצמך שזו רק תקופה קצרה ושדברים תכף ישתפרו.
טוב מאוד שתראי יועצת בשבוע הבא. אני בשבוע הראשון אחרי הלידה הייתי ממש סמרטוט וכמעט לא היה לי חלב בכלל, ורק מהשבוע השני התחלתי לעבוד קשה על ההנקה ובסוף הצלחתי אבל זה לא היה קל.
בהתחלה שאבתי 8 פעמים ביום. כל 3 שעות הייתי מאכילה כל אחד מהם (שמה 5 דקות על ציצי ואח"כ מיד נותנת בקבוק כדי שלא יתעייפו מידי וירדו במשקל) ואח"כ מיד שואבת. זה מתיש ברמות כי כל האכלה יכולה להיות מאוד ארוכה ואין כמעט שנייה לנוח אבל זה הולך ומשתפר. עם הזמן היה לי יותר ויותר חלב עד שהבקבוקים שקיבלו היו בעיקר של חלב שאוב. ככל שהם גדלו הפחתתי שאיבות והתחלתי להניק יותר בהדרגה. הם גם התחילו לינוק יותר טוב. עם הבן הגעתי בסביבות גיל חודשיים להנקה מלאה ועם הבת עד עכשיו היא צריכה לפעמים השלמות של בקבוקים (מעט).
עוד 2 דברים חשובים-
כמו שאמרו לך, חשוב לעשות הרבה מגע עור לעור- להניק כשהם עם חיתול בלבד ואת גם חשופה. זה מגביר את ייצור החלב וגם מעיר אותם וגורם להם לינוק יותר.
כשיגדלו קצת כדאי לך ללמוד להניק אותם בייחד כי זה מגביר משמעותית את הייצור (וגם חוסך זמן!!!)
שיהיה הרבה בהצלחה!!!!!