הדר - פשטידת פטריות

נופר30

New member
הדר - פשטידת פטריות

לבצק 1.5 כוסות קמח מנופה 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקובית 1/2 כפית מלח 1 חלמון 2-3 כפות מים קרים למילית 50 גרם חמאה 2 כפות שמן 2 בצלים קצוצים 600 גרם פטריות שמפניון טריות פרוסו ת מלח ופלפל שחור גרוס טרי 1/3 כוס פיטרוזליה קצוצה ( אני לא שמתי ) לרוטב 60 גרם חמאה 3 כפות גדושות קמח 1 כוס חלב 1 שמנת מתוקה מלח ופלפל לבן 120 גרם גבינת טל העמק מגוררת 2 ביצים תבנית קיש מתפרקת בקוטר 26 נמשומנת 1. לה כנת הבצק: שמים במעבד מזון המצוייד בלהב המתכת את הקמח החמאה והמלח מעבדים עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת פירורית מערבבים את החלמון עם 2 כפות מים מוספים לבצק ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד אם צריך מוספים עוד כף מים צרים מהבצק כדור , משטחים כלות , עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה ( אני זורקת הכל למעבד מזון ומפעילה עד שנוצר כדור ) 2. מקמחים משטח עבודה מרדדים עליו את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ כורכים את העלה בצור רופפת סביב המערוך ומרפדים בו את התבנית כך שיכסה את התחית והדפנות קוטמים שאריו , מכסים בקלילות בניילון נצמד ושומרים במקרר חצי שעה , בנתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות 3. להכנת המילית : ממיסים במחבת כבדה את החמאה עם השומן ומזהיבים קלות את הצל מוספים את הפטריות ומערבבים עד שכל הנוזלים מתאדים . מתבלים , מוספים את הפיטרוזליה מסירים מהאש ומצננים 4. להכנת הרוטב: ממסים בסיר בינוני את החמאה , מוספים את הקמח ומערבבים כדקה ( אני מערבבת עם מטרף ידני שלא יהיו גושים ). מסירים מהאש ומוספים לסיר תוך טריפה רצופה את החלב והשמנת, מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ( זה מהיר ). מסירים מהאש ומתבלים, מערבבים פנימה את הגבינה ומיד את הביצים. 5. הרכבה שוטחים את תערובת הפטריות על הבצק ויוצקים מעל את הרוטב 6. אופים כ 40 דקות עד שהבצק מזהיב והמילית מתייצבת מוצאים מהתנור מצננים כ 20 דקות וחותכים למנות ומגישים
 

Hadar p

New member
בשמחה אם אין לה בפנים קוטג´ או

גבינות רכות או שמנת חמוצה...
 

גלי ב

New member
יש לה שמנת חמוצה ..אבל...

גיסתי גם עושה אותה עם לבן/אשל וכד´... רוצה
 

Hadar p

New member
לא..מתוקה תודה../images/Emo24.gif אני לא יכולה

אפילו להריח מאכלים עם גבינות בייחוד לא עם אשל, גיל , לבן וכל אלו... תודה מתוקה
 

נופר30

New member
לא לא של בני סיידא

אני מעדיפה אותו על קובי בר ( לא יודעת למה אבל תמיד הדברים של בני סיידא מקבלים את הפידבקים הכי טובים מהאורחים )
 

Hadar p

New member
נופר את אופה את הבצק אפיה עיוורת או

רגיל? נראה שהפשטידה מאד פשוטה.....כמו הפשטידת הגבינות עם העגבניות המיובשות
 

נופר30

New member
לא אפיה עיוורת

אחרי שהוצאת את התבנית מהמקרר שמת את הפיטריות הוספת הרוטב ויאללה לאפיה
 
למעלה