הדר - פשטידת פטריות
לבצק 1.5 כוסות קמח מנופה 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקובית 1/2 כפית מלח 1 חלמון 2-3 כפות מים קרים למילית 50 גרם חמאה 2 כפות שמן 2 בצלים קצוצים 600 גרם פטריות שמפניון טריות פרוסו ת מלח ופלפל שחור גרוס טרי 1/3 כוס פיטרוזליה קצוצה ( אני לא שמתי ) לרוטב 60 גרם חמאה 3 כפות גדושות קמח 1 כוס חלב 1 שמנת מתוקה מלח ופלפל לבן 120 גרם גבינת טל העמק מגוררת 2 ביצים תבנית קיש מתפרקת בקוטר 26 נמשומנת 1. לה כנת הבצק: שמים במעבד מזון המצוייד בלהב המתכת את הקמח החמאה והמלח מעבדים עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת פירורית מערבבים את החלמון עם 2 כפות מים מוספים לבצק ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד אם צריך מוספים עוד כף מים צרים מהבצק כדור , משטחים כלות , עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה ( אני זורקת הכל למעבד מזון ומפעילה עד שנוצר כדור ) 2. מקמחים משטח עבודה מרדדים עליו את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ כורכים את העלה בצור רופפת סביב המערוך ומרפדים בו את התבנית כך שיכסה את התחית והדפנות קוטמים שאריו , מכסים בקלילות בניילון נצמד ושומרים במקרר חצי שעה , בנתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות 3. להכנת המילית : ממיסים במחבת כבדה את החמאה עם השומן ומזהיבים קלות את הצל מוספים את הפטריות ומערבבים עד שכל הנוזלים מתאדים . מתבלים , מוספים את הפיטרוזליה מסירים מהאש ומצננים 4. להכנת הרוטב: ממסים בסיר בינוני את החמאה , מוספים את הקמח ומערבבים כדקה ( אני מערבבת עם מטרף ידני שלא יהיו גושים ). מסירים מהאש ומוספים לסיר תוך טריפה רצופה את החלב והשמנת, מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ( זה מהיר ). מסירים מהאש ומתבלים, מערבבים פנימה את הגבינה ומיד את הביצים. 5. הרכבה שוטחים את תערובת הפטריות על הבצק ויוצקים מעל את הרוטב 6. אופים כ 40 דקות עד שהבצק מזהיב והמילית מתייצבת מוצאים מהתנור מצננים כ 20 דקות וחותכים למנות ומגישים
לבצק 1.5 כוסות קמח מנופה 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקובית 1/2 כפית מלח 1 חלמון 2-3 כפות מים קרים למילית 50 גרם חמאה 2 כפות שמן 2 בצלים קצוצים 600 גרם פטריות שמפניון טריות פרוסו ת מלח ופלפל שחור גרוס טרי 1/3 כוס פיטרוזליה קצוצה ( אני לא שמתי ) לרוטב 60 גרם חמאה 3 כפות גדושות קמח 1 כוס חלב 1 שמנת מתוקה מלח ופלפל לבן 120 גרם גבינת טל העמק מגוררת 2 ביצים תבנית קיש מתפרקת בקוטר 26 נמשומנת 1. לה כנת הבצק: שמים במעבד מזון המצוייד בלהב המתכת את הקמח החמאה והמלח מעבדים עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת פירורית מערבבים את החלמון עם 2 כפות מים מוספים לבצק ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד אם צריך מוספים עוד כף מים צרים מהבצק כדור , משטחים כלות , עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה ( אני זורקת הכל למעבד מזון ומפעילה עד שנוצר כדור ) 2. מקמחים משטח עבודה מרדדים עליו את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ כורכים את העלה בצור רופפת סביב המערוך ומרפדים בו את התבנית כך שיכסה את התחית והדפנות קוטמים שאריו , מכסים בקלילות בניילון נצמד ושומרים במקרר חצי שעה , בנתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות 3. להכנת המילית : ממיסים במחבת כבדה את החמאה עם השומן ומזהיבים קלות את הצל מוספים את הפטריות ומערבבים עד שכל הנוזלים מתאדים . מתבלים , מוספים את הפיטרוזליה מסירים מהאש ומצננים 4. להכנת הרוטב: ממסים בסיר בינוני את החמאה , מוספים את הקמח ומערבבים כדקה ( אני מערבבת עם מטרף ידני שלא יהיו גושים ). מסירים מהאש ומוספים לסיר תוך טריפה רצופה את החלב והשמנת, מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ( זה מהיר ). מסירים מהאש ומתבלים, מערבבים פנימה את הגבינה ומיד את הביצים. 5. הרכבה שוטחים את תערובת הפטריות על הבצק ויוצקים מעל את הרוטב 6. אופים כ 40 דקות עד שהבצק מזהיב והמילית מתייצבת מוצאים מהתנור מצננים כ 20 דקות וחותכים למנות ומגישים