הדשא של השכן באמת ירוק יותר? מתלבט בהמשך דרכי בפסיכיאטריה...

evil moon1

New member
רעיון מצויין

וכן, אח/ות פסיכיאטרי זה מקצוע בפני עצמו, לגמרי....

rigidid

New member
הדשא של השכן באמת ירוק יותר? מתלבט בהמשך דרכי בפסיכיאטריה...

את התואר בסיעוד סיימתי לפני כשנתיים, במהלכו הספקתי לעבוד כסטודנט/כוח עזר כמעט שנה וחצי בכירורגיה, ומשם איכשהו מצאתי את עצמי ממשיך את דרכי כאח חדש דווקא בפסיכיאטריה. אני לא מרגיש שהשנתיים האלו היו לחינם, להיפך! בכל זאת למדתי המון על עצמי והתפתחתי לא מעט מקצועית, אבל הספקות שהיו ברקע רק ממשיכים לגדול! אני מתגעגע לפרקטיקה, לידע שהיה לי והצטמצם באופן טבעי בגלל חוסר שימוש, וכמובן כל נושא האלימות והיחס המזלזל בבטיחות העובדים, במיוחד לצד התמונה העגומה בתקשורת עלינו לאחרונה!

מצד שני, הגעתי תוך שנתיים למצב שאני מסתדר מצוין עם כל חברי הצוות במחלקה (סיעוד ופרא-רפואי), הקשר עם אחות אחראית מעולה, אני זוכה לפריבילגיות במשמרות וחופשות (לא טריוויאלי לאח חדש!), מקצועית התקדמתי מהר יחסית לאחרים ומזמן עצמאי בשטח, למרות שאין כמעט וותק מתייעצים איתי וסומכים על ההחלטות שאני מקבל, וכמובן אחרי כל משמרת אני לא מתמוטט פיזית, יש לי זמן גם להירגע ולשתות קפה (או כמה) ולאכול כמו שצריך! אני לא מקל בחשיבות הנקודות האלו, ומסיפורים של אחרים ומה שראיתי בעצמי יודע שכל אחד מהם יכול להיות ההבדל בין מקום עבודה פורה לחוויה מורטת עצבים כל משמרת מחדש! השאלה היא, אם זה מה שאמור להחזיק אותי שם?

אז לאלו שעובדים בבי"ח כללי, מה דעתכם? עד כמה אתם באמת מוצאים סיפוק מהעבודה שלכם? מה החסרונות יתרונות שאתם חווים? עד כמה באמת מעשירה כל הפרקטיקה בפנימיות/מיון וכו'? צוברים ידע שגדל וגדל או שגם שם נכנסים למוד אוטומט אחרי תקופה מסויימת?
אני דואג לעשות את המעבר, שבפני עצמו לא קל כי צריך ללמוד הכל מחדש ומאפס(!), ובסוף לגלות שזה לא היה שווה את זה ושוויתרתי בעצם על משהו טוב שהיה לי בידיים!

guya72

New member
דשא של שכנה

כרגע עדיין במהלך הלימודים (הסבה), כך שהתשובה תהיה חלקית
.
בכל מחלקה אליה תגיע - הידע שלך יצטמצם ויתמקד במה שצריך לדעת ולעסוק באותה מחלקה.
אלימות כלפי עובדים - בעקרון זה רלוונטי לכל מחלקה.כולל קהילה.
יחס של התקשורת - כנ"ל. הם מחפשים את מוקדי "הרעש".
&nbsp
לגבי תחושות - אתה צריך לשבת עם עצמך (אולי גם להיעזר באיש מקצוע) ולהחליט מה אתה בדיוק רוצה. למה אתה מעוניין להגיע. יתכן שיש לך ציפיות שאינן יכולות להתממש במקצוע.
&nbsp
לדעתי האישית - כל עוד אתה לא מגיע להחלטה שאתה בטוח שהיא מה שתעשה לך את השיפור הרצוי - אל תזוז ממקומך. כפי שציינת - אתה במצב מעולה מבחינת מקצועיות/ היחס שאתה מקבל. לא כל כך בטוח שזה יקרה גם במקום אחר (לפחות, לא כל כך מהר).
&nbsp
ובינינו - הדשא של השכנה - תמיד נראה יותר ירוק מהצד.
כאשר עוברים לצד של השכנה - רואים את החסרונות, ואז מגלים שהדשא בכלל סינטטי צבוע

rigidid

New member
באיחור קטן, תודה על התגובות

עברתי כמה פעמים על מודעות הדרושים לאחים/אחיות בשוק הפרטי, ולא מצאתי משהו אטרקטיבי. ניסיתי לחשוב איזו מחלקה יכולה להתאים לי בבי"ח, ולא מצליח להגיע למסקנה כלשהי, החסרונות עולים על היתרונות
.

מתחיל לחשוב על המשפט של guya72, אולי באמת יש לי ציפיות שהן מעבר לגבולות המקצוע, לפחות במתכונת הנוכחית שלו בארץ

לבינתיים אני מתנחם ביתרונות שיש לי במקום הנוכחי, ויש לא מעט כאילו. פרקטיקה לא תהיה לי כאן, אז מנסה למלא את החלל הזה בלימוד תיאורטי עצמאי, מרענן את הידע, שפה חדשה (ספרדית), ואולי בהמשך אפילו תואר שני (או ראשון אחר!)...העיקר לא להיכנס לשגרה ואוטומט...

למעלה