הדתיים מזויפים. + הגעתי למסקנה הפשו

brazil18

New member
הדתיים מזויפים. + הגעתי למסקנה הפשו

נוכחתי לדעת שהדתים שקרנים ומזויפים וסותרים את אמונתם ובוא נחשוב לרגע,אם אתה דתי ואתה מאמין באלוהים ואתה רואה שאל אף כול התפילות והבכי לאלוהים שיעזור לא קורה כלום אם אלוהים היה רוצה היה מסדר איזה התקף לב קטן לשרון אבל לא רק שהוא לא סידר את זה אלה מפנים את כול הדתים. אז מה עושים הדתים במקום להשלים ולהבין שזה גזרה מ"אלוהים" הם הולכים נגד,הם נשכבים על הכביש עם הילדים הקטנים או מנתהגים בצורה אלימה התנהגות הזאת מראה שאם חסרי אמונה כי אם אני יהודי מאמין אז אני משלים עם זה שזו היא גזרה כנראה שהם לא מאמינים ועושים הכול נגד וזה פגם באמונה ובדת שלהם ואני שואל אתכם: אם היה "אלוהים" האם הוא לא היה עוזר? תאמינו לי הרבה בכו שראו את התמונות המשודרות בטלויזיה אז איפה "אלוהים? לעצם ההתנתקות אף אחד לא אמר לאנשים אלה ללכת לגור שמה הם חיו שם ביודעם שבאיזה יום יפנו אותם רק הם הפנימו את זה וסוף סוף היום הגיע אז מה הם רוצים? שיגידו תודה שהם בכלל מקבלים פיצויים,זה כמו אדם שיודע שיום אחד הוא ימות אבל הוא מפנים את זה שמגיע יום המוות הוא מגיע בתענות. האם אתם חושבים כמוני?

TomerW

New member
תשובה לטענה

יש את הפסוק או האימרה שאדם לא מפסיק להתפלל לרחמים אפילו חרב מונחת על צאוורו- זה מדברי חכמים. הקב"ה באמת גזר שיהודים יגרשו יהודים מגוש קטיף. אין על זה ויכוח. תאמין לי שהם אנשים דתיים והם נשכבים על הכביש מתוך כאב נורא- אתה לא יכול לדמיין לעצמך כמה זה קשה בשבילם.להיפך זה לא סתם בית אלא הם מאמינים שזה חלק מא"י. זה חטא למסור חלקים מא"י בידיעה שזה מסכן חיי יהודים-ודי ברור לנו מה תהיה התוצאה שהם לא יסתפקו בעזה. אני רוצה להתייחס לטענה שלך שאיפה היה אלוהים..... בתור דתי אני יכול לדבר אל עצמי אבל אני בטוח שעוד הרבה מאמינים בצורה כזו. באמת הקב"ה לא חייב לנו שום דבר. אתה יכול להתפלל ולבקש אבל שום דבר אינו פור גראנטד. מי אמר שהקב"ה חייב לנו משהו? אנשים דתיים החליטו לעשות אתה מקסימום כדי שיקשיבו להם ולא לעזוב את הבתים בלי לתת משמעות לשהיה שלהם שם. זה שהקב"ה החליט לא לעזור זה לא אומר שהם לא מקבלים את מה שהוא גזר- להיפך הם מאמינים שהוא גזר את זה ופשוט נורא קשה להם אז הם ממשיכים להשכב ולבכות. אני רוצה לשאול אותך שאלה. כל האמירות שלך ביחוד האחרונה- שיגידו תודה שנותנים להם פיצויים... איך אתה יכול להיות כל כך אטום? אם תגיע לבית כנסת ביום כיפור הקרוב או איזה יום כיפור בעתיד תסתכל על תפילת "על חטא שחטאנו" ותחשוב אם יש לזה משמעות גם לגביך ולגבי מה שעשו למתיישבים בגוש קטיף. ועוד פעם אני חוזר-האמונה האמיתית היא להתפלל עד הרגע האחרון ולעשות כל מאמץ סביר למנוע את הגזירה-ואם הקב"ה ירצה הוא יעזור-לא ירצה לא יעזור. אני מקווה שלא תקבל את הדברים שלי בכעס ותחשוב איך "להחזיר למי שהטיף לי מה לחשוב ביום כיפור".פשוט תחשוב באמת עם עצמך אם יש לזה משמעות לגביך מה שאמרתי. אני לא מאחל לך טיפה מהכאב של האנשים האלו.

../images/Emo45.gifרק רוצה להוסיף

שאנחנו מתפללים ומבקשים וגם אם בסוף לא קורה מה שהתפללנו עליו וקיוינו לו מה שבכל זאת יקרה בסוף אז הוא אך ורק לטובה! כמה שזה נשמע קשה הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך לכל המתיישבים המגורשים מבתיכם היו חזקים

...

הצורה בה אתה בוחר להשמיע את הטענה שלך קצת מגוחכת. הדתיים שקרנים ומזוייפים - אתה מכיר אותי? אז למה אתה בוחר כך להחמיא לי?? אתה אינך אלוקים, ואין צורך שתיתן לו רעיונות לדרכי פעולה.. (מקסימום הוא ייתקע - הוא יפנה לthe orion או לsoldier of fortune1..
) הוא עשה הישר בעיניו, ואנו מקבלים את זה בכאב רב, ובאהבה. כן באהבה. לאמונה יש כח רב - והכח הזה מחזק. רבים לא האמינו שהם יגורשו מביתם, באמת. הם מחו על התהליך הזה, ועשו כל שביכולתם למנוע אותו. אך מסתבר שזהו רצון האל - ואני מאמינה שזה חלק מתהליך שבכללותו הוא חיובי. עם ישראל עבר בהסטוריה שלו דברים קשים הרבה יותר, ועדיין נשאר נאמן לאלוקיו. יש אלוקים, אך לפעמים התשובה היא "לא". האמונה שלי אינה תלוייה במתרחש, היא מעבר לזה. ולעצם ההתנתקות - "אף אחד לא אמר לאנשים האלו לגור שם" - הם נשלחו על ידי המדינה, לא הם לא חויבו, אך הם שם בשליחות המדינה. "הם חיו שם ביודעם שבאיזה יום יפנו אותם" - שוב שלילי. "שיגידו תודה שהם בכלל מקבלים פיצויים" - רצוי שתתחשב כאשר אתה מדבר על אנשים שחרב עליהם עולמם. לא מגיע להם פיצויים? הם גורשו מביתם, ממקום עבודה, מחברה.. זהו המינימום ההכרחי מבחינת הממשלה. הם גם לא מקבלים בשווי שמגיע להם.. דרך אגב. טענות דרך אגב בט'. לא, אני חושבת שונה מאוד ממך בנושאים האלו - אבל לגיטימי, לא? שבוע טוב!

Cornflakes

New member
עצה ידידותית.

כשאתה מביע את דעתך על נושאים שאתה לא מבין בהם כלום אתה סתם עושה מעצמך צחוק. זה לא מומלץ. אתה יותר חכם מכל הדתיים בארץ? אתה חושב שהם לא עסקו בשאלות האלו והתעלמו מהם? מי שבאמת מוכן ללמוד ולנסות להבין, ולא סתם להתלהם, מוצא תשובות לכל השאלות שכתבת. ובקשר לשאר הדברים שכתבת: למקרה ששכחת, הממשלה שלחה אותם לשם. זה הבית שלהם, בדיוק כמו שהבית שלך הוא הבית שלך. מי שכותב "שיגידו תודה שהם בכלל מקבלים פיצויים" - או שהוא רשע, או שהוא טיפש ברמות מטורפות. או, במקרה שלך, אולי אחד שהוא לא רשע ולא טיפש, אבל היה נעול על העמדה שלו, וכתוצאה משטיפת המוח שעבר כבר טיפח תאוריה שלמה על ציבור שלם.

feel6

New member
אוקיי כנסו...

ראשית אני רוצה להעיר לך על שכתבת "אף אחד לא אמר לאנשים אלה להתגורר שם..." תרשה לי אבל בימים האחרונים נתקלתי בעשרות כתבות בינהם אותה אחת שראש ממשלת ישראל מבקר באותן התנחלויות מחבק ילד החובש כיפה ואומר "אני רוצה שילדי תל-אביב יראו שאותו הילד הזה שגר כאן הוא אותו אחד ששומר עליו...", לכו יישבו את הארץ...הוא אותו אחד ששלח אותם וחיזק את ידם של אותם מתישבים שכולכם לא מבינים מדוע הם גרים שם! מה "שמצחיק" אותי זה לראות איך התקשורת התפעמה מרגישות החיילים אבל טשטשה את העוול שבגירוש. לא חסכה להראות איך המתנחלים "משתמשים" בילדהם נראה כאילו לרגע שכחו שגם הם חלק מהמאבק..ואני תוהה היכן הם היו שכ- 6,000 פצמ"רים נפלו על אותם ילדים?? למה אז הם לא קמו וזעקו?? מותר לגרש את אותם ילדים מביתם מבלי שהם יודעים לאן, כמה נחמד מהעיתונאים לדאוג לבריאותם הנפשית אולי שילכו לדאוג לבריאותם של אותו נוער ששולף סכינים במועדונים וכדו'. ואם כבר דיברנו על כך שאינם יודעים לאן אני בטוחה שכולכם ראיתם את התשדיר שלכל מתיישב יש פתרון...אני לא יודעת מה איתכם אני ראיתי אנשים שנזרקו בבתי מלון אולם ניתן להם טיפול ויחס מאוד חם ואוהב אבל באמת איך אפשר לכסות על כך שעקרו אותך מביתך?? תחשבו על זה שאלפים מהם מבני 50 ומעלה נותרו ללא עבודה אני רוצה לראות איך עכשיו דואגים לעתידם. קראתי פה לא מזמן תגובות לנושא ובין כולם היו כאלה שגם כתבו אני לא מבין על מה הם בוכים? אם היו מציעים לי סכומים כאלה אני הייתי עוזב את הבית שלי! האנשים האלה לא שם עבור כסף ובטח לא על מנת מלחמות אותם אנשים הם יושבים בארץ שלנו (גם אם לא תרצו זוהי אדמה בלתי נפרדת מארצנו) הם שם מתוך אידיאולוגיה מותך אמונה מתוך אהבת הארץ.. מה הם לא עברו אותם אנשים וגם אם עזבו מהר מאוד חזרו כי הבינו שאין לנו ארץ אחרת ועליה צריך להישאר אחרת לא נמצא כאן את עצמנו! אותם האנשים מנווה דקלים וכפר דרום אולי הפסידו במאבק הצודק על ביתם אבל הם ינצחו בעתיד במאבק על הארץ כי הם חדורי אמונה, נחישות והקרבה רבה לאדמת הארץ הזאת. אותם בני נוער כ"כ שונים שרחוקים מאותה תרבות משחיתה שגורמת הרס בילדינו אותם ילדים שרחוקים מכל אותם מותגים, מועדונים וכל השאר, אותם ילדים שאין להם את אותן ההנאות (שכך אתם קוראים להם) אלא נצח בנשמה נצח של העם היהודי על אדמתו! כל אותם אלו אינם דתיים מזויפים להפך הם האנשים שמחזיקים את המדינה שלנו..אם אתה ראית את אותו אחד שוכב בבכי על האדמה ומסרב לעזב תבין זה ממש לא מחוסר אמונה זה מתוך כאב, אותו כאב עמוק של הפקרת שטחים ומסירתה לאויב, שתבין אנחנו משלימים עם הגזרה גם היא קשה והכל מתוך אמונה בקב"ה אותה אמונה שמחזיקה את כולנו בארץ הזאת!!

תשובה מדתיה ומאמינה

אתה מדבר פה על נושא האמונה בה'! נושא חשוב אבל צר לי לאכזב אותך זה לא דבר מאוד פשוט כמו שזה נשמע! בשביל להאמין ולהבין מה זה אמונה בכלל צריך לחקור בנושא! אני לא יתחיל ללמד אוטתך מה זה כי זה בהחלט ארוך! אבל סעיף מכל העניין אני יסביר לך - התפילה! יהודי פונה לאלוקיו ומתפלל ומבקש רחמים על צרה שבאה עליו יש כמה עובדות שלפני שיהודי פונה לבורא הוא צריך לדעת. א: הוא חייב לעשות השתדלות מעשית- אם מישהו רוצה לזכות בלוטו או צריך לקנות כרטיס, אם מישהו רוצה להצליח במבחן הוא צריך ללמוד ומי שרוצה שה' יבטלח גזרה קשה "ההתנתקות" ביעצת הרבנים וכל אחד והרב שלו צריך להתשדל לחסום את העניין בגופך: ב: לא כל מה שאתה רוצה אתה תקבל- שהיית קטן וביקשת מאבא לשך שיקנה לך כל מה שרצית היו ימים שהוא לא הסכים כי לפי דעתו אין צורך ואתה לא הבנת ובכית וצרחת אבל אתה "קטן" מכדי להבין. כמו כן בנושא הזה - אנחנו קטנים כדי להבין את הנושא וה' רצה שזה יקרה וקשה לנו ויש נםילות באמונה אבל זה חלק מהעניין- גם בשואה הם התפללו ומתו- אבל אנחנו מאמינים בלי קשר למציאות, אח שלי, וזה ההבדל. ג. זה נסיון- ותפילה שלא מתקבלת בהאה לבדוק האם האמונה אמיתי או שהיא "תלויה בדבר"- וזה הקושי של יהודי להאמין גם שרע לא ואין כסף! ולגבי העניין שאףך אחד לא אמר לנו ללכת לשם אשמח להראות לך הוכחות מהתורה הקדושה - כי זה מה שמוביל אותנו, אהיה כנה איתך קשה לנו- כי חוסמים אותנו גם בישובים שלא מיועדים לגירוש! אבל ה' הוא האלוקים ומה שיעשה הוא רצונו!!! שהוע טוב

bios

New member
יש עדיין משהו שלא ברור לי

את מסכימה איתי שאם הפינוי קורה זה רצון אלוהים, אז למה ברגע הפינוי (לאחר שרואים שלא הגיע הנס המיוחל) חלק מהמפונים צריכים לקלל את השוטרים והחיילים המפנים, לקרוא להם "נאצים", ולאיים עליהם? הרי הם בסך הכל מבצעים את רצונו של אלוהים...

bios

א. הנס עדין לא הגיע. ב. מי שצרח נאצים זו תגובה טבעית להתנהגות אכזרית של שוטרים שמוכנים לזרוק אנשים מהבית ולדפוק מכות רצח בשביל 18.000 ש"ח בחודש שזה שוחד בצורה ברורה מהמדינה וזה מעשה של נאצים, עם כלח הכבוד- אבל לצעוק כאלו קריאות זו לא דרך התורה- אבל זו נפילה ויש עניין שאדם שבאמת מאמין יודע שיש לו נפילות כמו שלא כל החילונים מושלמים ולא כולם מושלמים לא משנה אילו דברים הם יקחו על עצמם? ג. ורצונו של ה' זה שהוא שם את השוטר והחייל בנסיון לראות מה יותר חשוב לו בחיים כספ (שוטר) ויוקרה בצבא (חייל) ולצערי הם לא עמדו בזה- ונכשלו ובגדול- ה' ירחם עליהם. ותפילה מורכבת מאמונה שה' יודע מה הוא עושה אבל אנחנו עושים השתדלות למנוע את הדברים ולפעמים יש מגזימים- ואם לא היית שם אז אין לך זכות להכתים את כל הציבור בקללות כי זה היה ממש מיעוט והתקשורת הראתה רק את זה. והיו אנשים שהיו כאלו טובים לחיילים ולשוטרים שהלוואי שכל חילוני היה מתנהג ככה שעושיםן לו כזה עוול בשורות טובות

bios

New member
את מאוד מזלזלת בכוחות הביטחון

האם את באמת חושבת שכוחות הביטחון ממלאים את המשימה רק בשביל כסף? האם את לא מאמינה שיש אנשים שדבקים בערכים שונים משלך? כוחות הביטחון קודם כל ממלאים את המשימות שלהם כי הדרך היחידה לשמור על מדינה מתוקנת היא שכוחות הביטחון ימלאו את החלטות הממשלה, גם אם הם מתנגדים להן. הרבה חיילים וקצינים דתיים מבינים את זה ולכן בעצמם לא סירבו פקודה. הם קיבלו אותו חינוך כמו שלך. האם את חושבת שהם עושים את זה רק בשביל כסף? אם חיילים יסרבו למלא פקודות שהם לא מזדהים איתם, זה הצעד הראשון לחורבן המדינה. סרבנות המונית מימין הייתה מביאה לסרבנות המונית משמאל. יש לי חברים שעושים מילואים בשטחים למרות שהם מתנגדים לישיבה שם בדיוק מהסיבות האלה. ותאמיני לי שהם לא עושים את זה בשביל כסף, אלא בגלל שהם יודעים שרק ככה אפשר לקיים כאן מדינה. אולי קשה לך לקבל את זה, אבל יש גם חיילים שתומכים בהתנתקות וחושבים שזה דבר חיוני לעתיד של מדינת ישראל. את יכולה להאשים אותם בקבלת שוחד, אבל זה פשוט זלזול. כוחות הביטחון ממלאים את המשימה שלהם בשיא הרגישות ובמינימום האלימות. לגבי נפילות - אני לא מקבל את זה שזו נפילה, אלא מדובר במקרים רבים בטקסים מתוכננים (ראי את הילדים שיצאו מהבית עם טלאים כתומים). עובדה ש"נפילות" כאלה לא קרו בישובים חילוניים.

dag16

New member
זה לא שאנחנו לא חושבים כמוך

זה שאתה פשוט לא חושב, חלק של יכולת מחשבתית של אדם בוגר זה היכולת לשים עצמך בנעלי הזולת, לזה צריך גם בגרות, גם אמפתיה וגם מינימום של השכלה וידע לך אין את כל אלו. הבנתך במהותה של הדת מגיעה להבנה של ילד בגיל שש. לפי הדוגמא האוילית שלך על המוות, אדם "שמפנים" צריך מיום הטולדתו להתגורר בבית הקברות כי "הוא יודע שיום אחד ימות". הגישה שלהם אומרת, שאלוהים יעשה כחפצו אבל תפקידנו להשתדל כפי יכולתנו גם המסקנה שלך, שהם צריכים להבין שאם "היה אלוהים הוא היה עוזר" - היא כמובן מסקנה בהתאם לגיל שכבר הוזכר לגביך וארת זה אתה שומע מחילוני גמור כמוני

s a r a h13

New member
הדתיים?!

למה הדתיים ולא המתנחלים?!?!!? אתה חושב שדת גוררת ימין???!

למעלה