הדתיים עאלק לא יכולים להבין

שאת כל המצוות שאי פעם נכתבו, כתבו רבנים ולא אלוהים.
אלוהים לא יכל להמציא דברים כאלה ולצוות עליהם.
כל אותם רבנים עאלק קדושים, שהם מכנים חז״ל, הם ואך ורק הם יכלו לכתוב את כל הזבל הזה.
כן...בולו בולו פקה פקה אם תשתמש במעלית רגילה בשבת, תאכל חזיר, תאכל בשר עם חלב, תאכל לחם בפסח,
לא תכשיר עסקים שמוכרים מזון, לא תעשה ברית מילה לבן שלך, לא תצום בכיפור...תלך לגיהינום אחרי שתמות...
אלוהים לא סאדיסט, כל הרבנים כן.

eקא זו או

Well-known member
כל אותם רבנים עאלק קדושים, שהם מכנים חז״ל, הם ואך ורק הם יכלו לכתוב את כל הזבל הזה.
כן...בולו בולו פקה פקה אם תשתמש במעלית רגילה בשבת, תאכל חזיר, תאכל בשר עם חלב, תאכל לחם בפסח,
לא תכשיר עסקים שמוכרים מזון, לא תעשה ברית מילה לבן שלך, לא תצום בכיפור...תלך לגיהינום אחרי שתמות...
ואתה מאמין באלוהים?
אתה קורא לשפן האחראי על רפורמת יאשיהו "רב"?

Harrington

Well-known member
מנהל

הדתיים עאלק לא יכולים להבין​

אכן "עאלק" :). סמוך על "הדתיים" שהם מבינים לא פחות ממך בנושא. כך שבין אם אתה צודק ובין אם לאו, מסתבר שזה לא מעניין אף אחד באופן מיוחד. בכל אופן, לא בצד הדתי של העניין. אז מה הטעם מצאו חילונים (כהגדרתם) לעסוק בזה 24/7 על אף שלכאורה אין להם (להצהרתם) כל קשר לנושא? שעמום כנראה.

The Real Big Joe

Well-known member
אכן "עאלק" :). סמוך על "הדתיים" שהם מבינים לא פחות ממך בנושא. כך שבין אם אתה צודק ובין אם לאו, מסתבר שזה לא מעניין אף אחד באופן מיוחד. בכל אופן, לא בצד הדתי של העניין. אז מה הטעם מצאו חילונים (כהגדרתם) לעסוק בזה 24/7 על אף שלכאורה אין להם (להצהרתם) כל קשר לנושא? שעמום כנראה.
החילונים שעוסקים בנושא עושים זאת כדי להתגונן מנזקי הדת שנגרמים להם.
אם הדתיים יתרכזו בעצמם ובפולחנם מצד אחד ויפסיקו לכפות את רצונם על הזולת, ומצד שני יתרמו לחברה את כל מה שנדרש מכל אזרח - שום חילוני לא יתעסק באיך הם מבלים את זמצנם החופשי, בביתם ובסביבתם הפרטת.

Harrington

Well-known member
מנהל
החילונים שעוסקים בנושא עושים זאת כדי להתגונן מנזקי הדת שנגרמים להם.
אהה, אוקיי. זאת בטח הסיבה שהם מדברים על מה שעובר על הדתיים בלבד וכלל לא מתייחסים לנזקים הדמיוניים שאתה מציע :).
אם הדתיים יתרכזו בעצמם ובפולחנם מצד אחד ויפסיקו לכפות את רצונם על הזולת, ומצד שני יתרמו לחברה את כל מה שנדרש מכל אזרח - שום חילוני לא יתעסק באיך הם מבלים את זמצנם החופשי, בביתם ובסביבתם הפרטת.
הדתיים עוסקים רק בעצמם. חוקי הכפיה הדתית חוקקו על-ידי בית נבחרים חילוני דווקא, למקרה שלא עודכנת. אבל סיפא דבריך עם כל הכבוד, מצוץ מן האצבע. כאילו, תמיד נמצא איזשהו תירוץ, אבל הלכה למעשה החילונים לפחות בשרשור זה, דנים נטו במה שהדתיים כן או לא צריכים להאמין. כלל לא נוגעים בכל מה שהמצאת לתוך השיח כדי לתרץ את עצם קיומו.

נסיון יפה, אבל לא צלח, סורי.

The Real Big Joe

Well-known member
הדתיים עוסקים רק בעצמם. חוקי הכפיה הדתית חוקקו על-ידי בית נבחרים חילוני דווקא, למקרה שלא עודכנת.
איזה חלאה שקרנית אתה.הדתיים מנצלים את כוחם הפוליטי וכופים את החילונים על פי דתם. עובסקים בכצמם עאלק. מדוי יש הגבלות יבוא על בשר, מדוע אין תחבורה ציבורית? בגלל סחטנות פוליטית של דתיים.

Harrington

Well-known member
מנהל
איזה חלאה שקרנית אתה.
הממ... אני אמנם לא יותר מדי בקיא בשפה העברית, אבל בכל זאת אני די משוכנע שבסוף ארבעת המילים האלה צריך לבוא סימן שאלה. אם באה שם נקודה, הרי שמילת השאלה הראשונה במשפט לא יכול להופיע.
לגופם של דברים, מה אומר ומה אצטדק, תצטרך לסלוח לי אבל מזמן איבדת את המעמד בו יפריע לי שחלאה נלוזה כמוך מכנה אותי בשמות :). אולי זה היה שונה אלמלא היית עושה את זה literally ב99.99% מהתגובות שלך. אבל לאור המציאות, אני באמת מצטער לאכזבך, אבל זולת להעלות חיוך על פני ולהתלבט אם אתה חלאה או סתם אידיוט, לא עשה לי יותר מדי. נראה מה יבוא בהמשך, אולי עוד יצליח לך :).
הדתיים מנצלים את כוחם הפוליטי וכופים את החילונים על פי דתם.
אהה, נו, התירוץ הידוע והמוכר שלעולם מגיע בתגובה להצגת האמת כפי שהוצגה למעלה :). כל כך צפוי, זה פשוט מעייף :). לצערך, ברוב המקרים עליהם אנחנו מדברים זה לא היה רלוונטי בזמן אמת. אז כהמצאה זה כמובן אחלה לחלוטין. אבל לאלו מאיתנו (תתפלא, יש כמה גם אם אתה אישית לא מכיר את התחום) שאוהבים להישאר מחוברים לעולם האמת, העובדות והמציאות, זאת תשובה פשוט לא רלוונטית. קטע פשוט של הכרת הנתונים יקירי, נסה את זה פעם B-).

עובסקים בכצמם עאלק.
את המשפט הזה אשאיר לך להבין. מניח שיש כאן פניני חוכמה מדהימים, אבל בהיותי "חלאה שקרנית" ממילא אני טיפש מכדי להבינם (כן כן, אתה יכול לצטט את המשפט הזה חלקי ולאשר אותו כמו כל תינוקי ישראל).
מדוי יש הגבלות יבוא על בשר, מדוע אין תחבורה ציבורית? בגלל סחטנות פוליטית של דתיים.
לא. בגלל שעם ישראל לא מעוניין בכך (תח"צ בשבת למשל). מה לעשות, העולם לא באמת מתחלק בין דתיים לחילונים מבחינה זו. לא הציבור הישראלי בכל אופן. רבים מאלו שמגדירים עצמם חילונים או לא דתיים, הלכה למעשה הם או מסורתיים או כאלה שבכל זאת חשובה להם המסורת וחשובים להם ההיבטים היהודיים של המדינה. מציאות שכזאת (ואם אינך מאמין לי, חפש את כמות חוקי ה'כפיה הדתית' כהגדרתך שבוטלו בתקופות ממשלות השמאל שלא ישב בהם אף לא חובש כיפה אחת).

The Real Big Joe

Well-known member
הממ... אני אמנם לא יותר מדי בקיא בשפה העברית, אבל בכל זאת אני די משוכנע שבסוף ארבעת המילים האלה צריך לבוא סימן שאלה. אם באה שם נקודה, הרי שמילת השאלה הראשונה במשפט לא יכול להופיע.
לגופם של דברים, מה אומר ומה אצטדק, תצטרך לסלוח לי אבל מזמן איבדת את המעמד בו יפריע לי שחלאה נלוזה כמוך מכנה אותי בשמות :). אולי זה היה שונה אלמלא היית עושה את זה literally ב99.99% מהתגובות שלך. אבל לאור המציאות, אני באמת מצטער לאכזבך, אבל זולת להעלות חיוך על פני ולהתלבט אם אתה חלאה או סתם אידיוט, לא עשה לי יותר מדי. נראה מה יבוא בהמשך, אולי עוד יצליח לך
יעלחיעעכגידעי יחעחכעחכ עיכיעכיח אככיאעכיעכ עעכחיכיעחכ יאכככ חכיכיעכ יחעככככ עיככיכיחכיעכ עככדגללךףטחע
לא. בגלל שעם ישראל לא מעוניין בכך (תח"צ בשבת למשל). מה לעשות, העולם לא באמת מתחלק בין דתיים לחילונים מבחינה זו. לא הציבור הישראלי בכל אופן. רבים מאלו שמגדירים עצמם חילונים או לא דתיים, הלכה למעשה הם או מסורתיים או כאלה שבכל זאת חשובה להם המסורת וחשובים להם ההיבטים היהודיים של המדינה. מציאות שכזאת (ואם אינך מאמין לי, חפש את כמות חוקי ה'כפיה הדתית' כהגדרתך שבוטלו בתקופות ממשלות השמאל שלא ישב בהם אף לא חובש כיפה אחת).
שקר גס.

Harrington

Well-known member
מנהל

marabo

Well-known member
מאיפה אתה יודע כל זאת?

marabo

Well-known member
אל תמציא טענות לא נכונות.

הוא טען שדתיים לא יכולים להבין,
משמע שהוא בנה את התזה שלו על בסיס "הבנה",
ולא על בסיס עובדה.
הדתיים בכלל לא מחפשים להבין מה שאי אפשר להבין.
מי שטוען שהוא מבין בעניינים אלו מקשקש.

Henry0

Well-known member
הדתיים בכלל לא מחפשים להבין מה שאי אפשר להבין.
מי שטוען שהוא מבין בעניינים אלו מקשקש.
היגיון של אדם חסר היגיון

מה שאי אפשר להבין,
אף אחד לא מחפש להבין.

מחפשים להבין רק בתקווה, שבסוף זה ניתן להבנה.

הדתיים מחפשים לא להבין,
כאשר ההגיון טוען שאפשר וצריך להבין,
אך ההבנה נוגדת את האמונה.
ואז זה התרוץ האופטימלי,
לניגוד בין ההגיון והאמונה.

דגלמנגל

Well-known member

הדתיים עאלק לא יכולים להבין

יש להם בעיה. הם גודלו על התיזה שיש אלוהים במציאות וקשה להם לחדול מהאמונה הזאת.
בנוסף, מלמדים אותם מגיל 0, שהתורה שבע"פ ניתנה - בע"פ - למשה, בסיני ולכן היא דברי אלוהים חיים.
חלקם, אכן מגיעים לכלל ההבנה, שיש סתירה, בין קבלת האלוהות כעובדה, לבין המדע והמציאות.
החרדים שביניהם, תקועים בתוך עולם סגור, של מנהגים, שמקיף את כל חייהם ופוחדים לנסות לצאת,
בידיעה, שגם אם יצאו ויחזרו - יוטל עליהם כתם, שיפגע ביחס סביבתם אליהם ובעתיד השידוך של ילדיהם.
הבודדים, מבין החרדים, שאכן יוצאים, הם האמיצים שבחבורה, שבטוחים בבחירת דרכם ומוכנים "לקפוץ למים"
ולנסות לשחות והם זקוקים לכל העזרה, שיכולה החברה, להושיט להם.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש להם בעיה. הם גודלו על התיזה שיש אלוהים במציאות וקשה להם לחדול מהאמונה הזאת.
בנוסף, מלמדים אותם מגיל 0, שהתורה שבע"פ ניתנה - בע"פ - למשה, בסיני ולכן היא דברי אלוהים חיים.
חלקם, אכן מגיעים לכלל ההבנה, שיש סתירה, בין קבלת האלוהות כעובדה, לבין המדע והמציאות.
החרדים שביניהם, תקועים בתוך עולם סגור, של מנהגים, שמקיף את כל חייהם ופוחדים לנסות לצאת,
בידיעה, שגם אם יצאו ויחזרו - יוטל עליהם כתם, שיפגע ביחס סביבתם אליהם ובעתיד השידוך של ילדיהם.
הבודדים, מבין החרדים, שאכן יוצאים, הם האמיצים שבחבורה, שבטוחים בבחירת דרכם ומוכנים "לקפוץ למים"
ולנסות לשחות והם זקוקים לכל העזרה, שיכולה החברה, להושיט להם.
מכל מה שכתבת, אשר עם חלקו הגדול אני מסכים, לא הבנתי מדוע לטענתך "יש להם בעיה". אנשים אלו חיים בשלום עם דרכם ואמונתם. היכן הבעיה?

לגבי החלק שלטענתך מגיעה להבנה שיש סתירה בין מדע ומציאות לאלוקות כעובדה, צר לי לאכזבך. ברוב המוחלט של המקרים אין בכלל סתירה כזאת. אמנם יש מי שמריץ את דבר הסתירה כבר עשרות שנים ואין מחלוקת שיש אתגרים בחלק מהנושאים שצריך לפתור. אבל ברוב העניינים הלכה למעשה אין כל סתירה. אתה גם שוגה, לטעמי בכל אופן, כאשר אתה מחבר אוטומטית בין מדע למציאות ומעמיד את האלוקות בצד השני של המשוואה. זאת הצגה מגמתית של הדברים, אג'נדאית. איש לא יכול לומר בוודאות שהמדע היא המציאות דווקא והאלוקות לא, בדיוק כמו שלא ניתן לומר בוודאות את ההיפך. זה נכון אמנם בתחומים שונים של המדע, אבל לא בנושאים שבמחלוקת המדוברת הזאת. שם דווקא החיבור בין מדע למציאות מחייב כשלעצמו אמונה ואין בו הוכחה חד-משמעית (כמשמעות המילה "הוכחה" בשפת העם, לא בשפת המדע או כפי שהיא מתורגמת כאן על-ידי תומכי מדע למיניהם).

אכן העולם החרדי שומר על צאצאיו עד גיל מאוחר מכפי שמגזרים אחרים נוהגים לעשות זאת. הוא נוהג כך מתוך רצון שאדם יתייצב באמונתו בטרם ייחשף לאתגרים עליה. שיטה לגיטימית כמובן, על אף שהתוקפים נוהגים להשתמש בה כדי להצביע על מה שהם קוראים, בבורותם האין-סופית, מחסור באמונה. אילו היו משכילים להבין את המטריה עליהם הם מדברים קצת יותר לעומק, היו ככל הנראה נמנעים מלהצביע על המסקנה שהם מריצים. אבל למרבה הצער כמו בדברים רבים בחברה שלנו, האטרף לתקוף בכל מחיר גובר גם על המקצועיות והשכל הלוגי.

למעלה