הדת אחראית להרס בעולם

eyal0160

New member
הדת אחראית להרס בעולם

הדתות השונות הביאו רק אסונות לאנושות. בשם הדת נעשו המעשים המתועבים ביותר.הדת מאפשרת לכל אחד לתרגם אותה כאוות נפשו ולתפוס עליה מונופול.ראו כמה זרמים שונים יש בכל דת. השאיפה בעתיד צריכה להיות ההומניזם וכיבוד האידוידואל . דת מדבר על קולקטיב שחושב ומתנהג באותה צורה .אין לזה קשר עם אלוהים זה או אחר.

האם גם

הנאציזם מוגדר כדת? האם הגלובליזם (קריא - אמריקניזם) עולה בקנה אחד עם "הומניזם וכיבוד האינדיווידואל"? או מתאים יותר להגדרה "קולקטיב שחושב ומתנהג באותה צורה"?

סיטרא

New member
הנאציזם

אינו דת, הוא אידאל. וכל עוד האינדבדואל צורך מרצונו החופשי את הגלובליזם - הוא עולה בקנה אחד עם הומניזם. האמריקניזם מנצל את טיפשותם של המון העם כדי להכתיב סטנדרטים תרבותיים ואחרים.

אני יודע

שהנאצים אינו דת. גם "אידאל" לא הייתי קורא לו. האינדיוידואל אינו צורך את הגלובליזם מרצונו החופשי, אלא מרצונם של התאגידים השולטים בכל שוקי הצריכה והשוטפים את מוחו של האינדיוידואל. דוגמה קטנטנה: הפרסומות בטלוויזיה מפריעות לי. מישהו שואל אותי? דוגמה נוספת: איך אני יכול להגיע למוצרים הטובים באמת? הדרך חסומה. חוץ מדרך הסבתא: סבתא אמרה לי, למשל: יש ברוסיה משחה פשוטה ויעילה למטרה המסויימת הזו, תבקש ממישהו שנוסע לשם שיביאו לך. מסכים בנוגע הסטנדרטים התרבותיים והאחרים שהאמריקניזם מכתיב. למשל לעירק. עכשיו תהיה שם דמוקרטיה כמו אצל הידידות הטובות כווית וסעודיה

סיטרא

New member
אמממ....

הנאציזם הוא אידיאל, אם כי מהגורעים שמוח חולני יכול להמציא. לדעתי השליטה הטוטאלית של התאגידים הגדולים היא קונספירציה ותו לא. אני למשל, לא חייב לקנות חולצות בTNT רק בגלל שיש להם הרבה פרסומות בטלוויזיה, מוחו של האינדוודואל לא נשטף ע"י התאגידים, וכל איש שהנורמה לא בראש סדר העדיפויות שלו, יכול בנקל למצוא אלרנטיבות אחרות לסטנדרטים החברתיים, שמן הסתם שואבים מהגלובליזציה, אבל אל תשכח שהגלובליזציה ומזעור העולם תורמים הרבה להעברת מדע/אידיאולוגיות/מידע ומה לא, ברנש ששכלו בראשו ידע לבחור היטב בין הג'יפה לדברים שמביאים תועלת. לגבי עיראק... אני לא מתיימר להבין בהלך רוח האמריקני. אז עוד לא גיבשתי דעה מוצקה לגבי המצב שם.

"האידאל" של תורת הגזע:

אנחנו עליונים, האחרים נחותים, לנו מותר לעשות להם הכל: להשמיד אותם בתאי גזים, לגזול את אדמותיהם, להעניק להם דמוקרטיה וכו'. "האידאל" של תורת הגזע: מתחשק לי, משמע מותר לי. "האידאל" של "אנחנו לעומת "הם": באתר הבנייה בשכונה מתגוררים ביחד מספר כלבים. כאשר כלב זר עובר בסביבה, הללו נובחים עליו בשצף קצף. קוראים ל"אידאל" הזה גם "האידאולוגיה של הימין".

סיטרא

New member
דעתך כדעתי בדיוק, ידידי.

גם אידיאל חולני בטירוף נחשב כאידיאל. עובדת חיים מצערת. לא כל כך אהבתי את הסיפא של הודעתך: " האידיאולוגיה של הימין". מדברך מסתבר שלפחות 40 מנדטים (יענו ליכוד, יענו ימין) חוטאים בצורה זו או אחרת בנאציזם. הייתכן?

אריק ל

New member
באותה הצורה אפשר גם לומר

ששמאל זה שאמל זה שמאל, כלומר השמאל בארץ הוא כמו אותו שמאל של סטאלין שרצח 40 מיליון איש. ודווקא אם אתה חושב על זה, זה "מסתדר" - השמאל מאוגד תחת ארגון העובדים העולמי, ארגונים סוציאליסטיים למינהם, וכו'. לעומת זאת הימין בכל מדינה הוא שונה כיוון שהוא מתבסס על לאומיות של כל עם בו היא עולה. לכן ימין זה ההיפך משמאל - לא שואף לאונברסליזם, אלא לאינדבידואליזם. הימין גם משקף את האידאלים הלאומיים של העם בו הוא עולה. לכן הימין בארץ לא מסוגל לבצע מה שהימין בגרמניה היה מסוגל לבצע, מסיבה מאוד פשוטה שהאידיאולוגיה של הימין פה בארץ שונה לחלוטין מאידיאולוגיה של ימין בכל ארץ אחרת, וזה נכון גם לכל מדינה אחרת. לכן העניין של פאשיזם הוא מעניין - נוצר מצב שבו ימין בכמה מדינות עם עמים שונים הם בעלי אותה אידיאולוגיה. זה סותר את האינדבידואליזם של הימין לחלוטין, וגורם לו להראות יותר כמו איזו מוטציה של סוציאליזם. יכול להיות שזה נובע מהעובדה שמייסד הפאשיזם - מוסוליני, היה סוציאליסט קיצוני שפשוט נזרק מהמפלגה הסוציאליסטית באיטליה. זה גם מסביר למה נאציזם זה סוציאליזם לאומי. גם הכלכלה בגרמניה הנאצית לו הייתה בדיוק שוק חופשי - זה היה מעין כלכלה שהיא מוטציה בין קומוניזם לבין קפיטליזם, אבל רק מהתכונות ה"אכזריות" של צורות אלו. כלומר, הכלכלה החשובה הייתה שייכת לממשלה, וכדי להצליח היית צריך להיות חבר בגרמניה הנאצית. אולם לא נתנו לעובדים להפגין או לשבות, ואת כל התלונות שלהם הם היו צריכים להפנות לארגון שייצג את הממשלה. בקיצור, כלכלה נאצית. זה גם מסביר אולי למה בתקופתו של סטאלין, כשהפאן-סלאביזם "פרח", ברה"מ התנהגה כמו גרמניה הנאצית. לכן להגיד שנאציזם זה ימין רק בגלל שהם שנאו סוציאליסטים והיו ההיפך מהם זה לא נכון. ההיפך מסוציאליזם לאו דווקא אומר ימין. הנאציזם היא עובדה לכך - האידיאולוגיה שללה אינדבידואליזם, ובמדינות שונות היו לה סניפים, מה שכבר פוסל אותה מלהיות אידיאולוגיה ימנית. למשל מפלגת הבעת' הערבית נחשבת כסוציאליסטית, אבל למען האמת היא מאוד דומה למלגת הנאצים. יש לה סניפים בכמעט כל מדינות ערב, אבל היא תומכת בפאן-ערביזם ועליונות ערבית.

סליחה על ההשוואה הלוגית:

האם אמרתי שהכלבים באתר הבנייה "חוטאים בנאציזם"? זה גם לא בטוח שהם היו תוקפים את הכלב הזר שעבר ליידם, אולי היו מסתפקים בנביחות. זה בסה"כ אינסטינקט שנאת הזר. נדמה לי שהימין קיבל הרבה יותר מ-40 מנדטים (אם ל"עבודה" אפשר בכלל לקרוא "שמאל"). ובוודאי לא כולם חוטאים בנאציזם, אלא בסה"כ ב"אינסטינקט כף היד". כף היד של האדם בנוייה בצורה כזאת, שאיך שלא נסובב אותה, היא לוקחת, לא נותנת. כבר לתינוק היונק יש אינסטינקט לתפוס דברים באצבעותיו ולמשוך. אח"כ, עם השנים, חלק מתבגרים ומבינים שלא הכל שלך, אך אחרים אינם מצליחים להשלים עם כך. וזוהי בדיוק "האידאולוגיה של הימין". או יש למישהו הגדרה אחרת?

למעלה