הדת- גורם המוות מספר אחת !!!!

שפיקנאט

New member
הדת- גורם המוות מספר אחת !!!!

האם היה צריך את אלוהים כדי לדעת שאסור לרצוח? האם היה צריך את אלוהים כדי לדעת שאסור לגנוב? האם היה צריך את אלוהים כדי לדעת שאסור לחמוד? הדת תמיד התיימרה להיות זאת אשר הולידה את המוסר האנושי, את האנושיות והצדק החברתי, אך זהו שקר אכזרי! המוסר הדתי הינו אינפנטילי להחריד! הוא בנוי על הבסיס הפשוט והרציונלי ביותר ``על תעשה לחברך מה ששנוא עליך`` אמנם נכון אך לא צריך את אלוהים בשביל זה! אני יודע שכאשר גונבים לי את רכושי, לא נעים לי! כמה קשה להבין שלא נעים לחברי אם אגנוב את רכושו?! גם אם ימות האלוהים, ההגיון הפשוט הנ``ל ישאר ואיתו המוסר האנושי... לעומת זאת, הדת מתירה לנו להלחם מלחמות קודש- ובאת אל הארץ ונלחמת בה. להרוג את שכניך ולהרוס רכושו- את מזבחותיהם תנתצון... לא השארתם כל חי... לשחוט חיות חסרות ישע כהעלאת קורבן אוילית- וירח ה את ריח הניחוח... לשעבד בני אדם לעבדים-בשנה השביעית תשלחהו...(רק אז, העבדות אינה אסורה) למות על קידוש אדמה, למות ולא לאכול חיה שהיא לא פרה או תרנגולת. להפקיד את רצונך החופשי אצל הרב השכונתי שבדר``כ חומד את ביתך הקטנה... יצא רווחינו בהפסדינו! , להרוג את הגויים השכנים לך

morning star

New member
אה, סכיזופרניה מתוקה

שלום לך, בפורום אחר אני הוא זה שיוצא כנגד הדת... וכאן בדיוק ההיפך, כאן אנסה להגן עליה קצת. סכיזופרניה מתוקה, איזון מבלבל. הדת, המצאה אנושית או אלוהית? ומי המציא את מי - האדם את אלוהיו או אלוהיו את האדם? זו שאלה של אמונה אישית. את הדת מי הרס? בני האדם בלבד, בהנחה ונקודת מבטנו היא חילונית (כמו שלך, אם איני טועה). הרי כך אלוהים לא נתן אף ציווי, התורה נכתבה ע``י בני אדם ``נורמליים`` אשר ענו על צרכי תקופתם שלהם. הדת אולי לא ילדה את המוסר האנושי, אך היא אכפה אותו על אלה שלא נענו למוסר. הדת היוותה, ועדיין מהווה, מצרך בסיסי של האדם. עולמו של אדם הוא סך כל אמונותיו, אשר נובעות מחינוכו, ניסיונו ועם קצת מזל - מחשבה. העבדות בימי המקרא הייתה דבר נפוץ ונמשכת אף עד היום. ביודעם שאין הם יכולים לשרש את התופעה (כמו שלא יכלו לשרש את הקרבת הקורבנות), כותבי התורה והתנ``ך בנו חוקים לצמצם את מימדי התופעה ולתת גל לאלה זכויות. לידיעתך, ביהדות אסור לאכול בשר שלא חלקו הופרש לקב``ה. במיוחד הדם המייצג יותר מכל את החיים. כאן ישנה בעצם סמליות אשר מזכירה לנו כי לקחנו חיים בשביל להתקיים ולכן עלינו ``לשלם`` על כך. מכאן גם נובעים חוקי השחיטה הכשרה (אשר אולי קצת פספסו, כי במקור נועדו למנוע סבל מיותר מהחיה, אך היום אנו רואים אחרת). בדתות ישנם גם מוסרים חיוביים מאוד - חמור שונאך למשל, ועוד פרשנינו הוסיפו כי אם גם חמור ידידך ישכב בצד אחרת, תקדים ותעזור לחמור שונאך. ישוע הטיף לאחווה ואהבה (הגלגול הקודם של הסיקסטיז). תלמידיו הוסיפו את פרשנויותיהם ואחרים פירשו אותו עוד יותר גרוע ובשמו נרצחו מאות אלפים. הדת אשמה או האדם? ובקשר למות ולא לאכול חזיר - זוהי אגדה מימי החשמונאים ותו לא. כמו כן למות עבור שעל אדמה הינה פרשנות מודרנית. להפך, פיקוח נפש דוחה שבת (שהיא החג החשוב ביותר ביהדות, אף יותר מיום כיפור וכנראה החג היהודי המקורי היחיד שלא מופיע באף תרבות אחרת קודם לכן - על השבת נאמר שמי ששומר שבת ולו פעם אחת בחייו עוונותיו נסלחים לו - שוב בתנאי שלא שב וחוטא). דת היא תערובת - מוסר ומצפון, גמול ועונש, מיתוס ופולחן - אדם ואלוהים. מה גם, שבתקופה שבה לא ניתן לעשות בדיקות DNA וטביעות אצבעות, לא קיים פוליגרף ועוד אמצעי זיהוי פלילי, אילו לא היו אומרים לאדם כי יש מישהו מלמעלה שיסגור איתו חשבון, ספק אם היה שומר יותר מדי על אמות מוסר (שוב, אני מדבר על התקופה ההיא). לדעתי, לאחר המהפכה התעשייתית יש גם לבצע מהפכה חברתית. לפרוש כנפיים ולפתח משנה חברתית שווה לכל נפש, בין אם למאמינים או ל``כופרים``, משנה חברתית אשר תתאים גם להתפתחות הטכנולוגיה והמדע, כי האדם הוא עדיין בחזקת תינוק חברתי... איך דרך של אדם לרוחניות פתוחה לפניו אם יש חוקים אשר אומרים לו כיצד לנהוג בכל דבר? אפשרי? כנראה שלא. אולי אם נביים פלישה קטנה מהמאדים נאחד לתקופה קצרה את יושבי הפלנטה המסכנה שלנו (-; שלך הנווד

שפיקנאט

New member
כוכב הערב,

קראתי את דבריך בעיון רב..., אני חושש שאתה טועה ברמה העקרונית, אני לא מדבר על האמונה, שהיא בעייתית לכשלעצמה, אני מדבר על הדת! כלומר על הדרך בה האנשים מקיימים ומגשימים את האמונה הזו על פי קודים מסויימים... המונותאיזם הנו משותף לכמעט חצי עולם, אך מספר הדתות והפלגים הדתיים הנו רב מדי! דברייך מתאימים כתשובה לאדם אשר יוצא כנגד מושג האל, אני לא! כאן בכל אופן... ``האדם הוא יצור מוזר, הוא אינו יכול לברוא תולעת, אך אלוהים הוא בורא לו לאלפים...`` מדבריו של מונטיין...

morning star

New member
אמונה ודת

הרי אי אפשר לדבר על דת ללא אמונה! סלח לי על הצעקה, אך בעיני אלו הם נושאים שלא ניתן להפרידם. הרי מה אם לא האמונה היא זו שגורמת לאדם לנהוג לפי הדת. למשל האמונה בהומניזם היא המנחה העיקרית בדת הדמוקרטיה (יהיו כאלה שיחלקו על קביעה זו, ואני מודה שהיא כוללנית למדי ולעיתים לא מדוייקת. הרי כסף הוא המניע העיקרי (-: ) מספר פלגים רב מדי? לא ולא, מועט מדי לדעתי - עד שלכל אדם יהיה בעצם פלג משל עצמו ואז נוכל לראות את אשליית הדמיון במערומיה. הזרמים שונים בגלל שהאנשים שונים - וזה היופי שבכל, רקא לזה בריאה או מקרה. ומונותאיזם? האם זוהי ``התשובה``? ואולי בעצם צדקו אבותינו בסגידה לאלים רבים, אשר לא ייצגו כח כביר ולא מובן אלא רגשות, מחשבות ודברים קרובים יותר לאדם. המונותאיזם האמיתי, אם היה קיים, כבר מת. גם שלוש הדתות המונותאיסטיות לכאורה כבר אינן כאלה. מתוכם אולי היהדות המקורית קרובה למושג. בבסיס האמונה הנוצרית קיים השילוש ולקינוח גם שטן. אצל המוסלמים, קצת יותר מונותאיסטים, גם קיים שטן. ביהדות הקדומה לא היה קיים אחד שכזה, אבל עד שיבת ציון סגדו גם אלה לאלים נוספים (התנ``ך רק מגמד את מימדי התופעה). כיום קיימת נהירה אחר קדושים ומקובלים למיניהם - מרחק שנות אור מהתפיסה ש``רק אלוהים יכול``. ושוב, מספר הפלגים בדת רק מראה את השונות בין בני האדם, למרות הנסיון לאחדם. לתורה שבעים פנים נאמר, ולאלוהים, אשר מתבטא בכל אחד מאיתנו - אינסוף. שלך הנווד

פטל

New member
יש לי שאלה חשובה לשפיקנאט

סלח לי, אני חדש כאן, אבל הייתי רוצה לבקש ממך להסתכל שניה על עצמך באובייקטיביות, עד כמה שהדבר אפשרי. הסתובבתי כאן קצת ושמתי לב שלשונך החדה (מאוד) מתקיפה בעיקר את החרדים. תוכל לומר לי, למה? משמרות הצניעות בעיקבותיך? (סתם) אם אתה שונא אותם בגלל סיבה אישית, אני חושב שזה קצת צבוע לנסות ולמצוא מה לא בסדר איתם ולמה הם כל כך גרועים, אם אתה בעצם לא מנסה להבין אותם אלא פשוט למצוא מה רע בהם. אולי תסביר לי במה העניין? פטל

Eliad_11

New member
דת ומסורת

והנה עם זריחת השמש - נכחדה החיה ``דת``. עבר יום ועברו יומיים ועוד איש ועוד אישה התנהגו בדיוק לפי ``על תעשה לחברך מה ששנוא עליך``, והנה נוכחו לדעת משהו חדש, היה אוכל אורגני מים טהורים, מדע מתקדם, אפילו לא היה צורך בשיבוט איברים, כולם היו בריאים..ערוץ שמונה ונשיונאל גיאוגרפי בגינה ובקתות עץ ובכלל שליטה מלאה על אמא אדמה... וחשבו להם לרגע... ``מה לנו בזה?``, ``אבל היום אין לי כח לזה``..., ``היום אני לא רוצה``..., ``אני אעשה דווקא``...., ``אני רוצה יותר``...., ``אבל מה.. מותר לא?...רק הפעם``...``אני אוהב אז אני אעשה ואף אחד לא יגיד לי אחרת!`` איה המוסר האנושי? המשמעות? ומה בעצם תפקיד הדת בהלך רוח זה? והאם לא על כל זה נאמר על רגל אחת ``ואהבת לרעך כמוך``?

דז

New member
תודה לדת שבאה

מלחמות על דת ? זה פעם ,היום זה מלחמות על לאום ,לאומניות ,גזענות ,מדינות. הצורך של האדם בכנסת ,בחוקים במשטר ,מולא פעם על ידי הדת. הכנסיה או המואזין אפילו הרב שקראו לאנשים איך להתנהג הטיפו . נתנו חוקים ,בוא נודה שלאדם יש אינטרס אישי,ואם לא יהיו חוקים להגביל את האינטרס הזה,יהיה בלגאן,החברה לא יכולה לחיות לא מסודרת ,אם לא הייתה לי סיבה היית קמה כול בוקר לעבוד ,שאני יכולה לגנוב?,למה לי?. הדת הוא גם בטחון,צרייך להאמין במשהו,ומי יודע מה האמת?. ומלחמות נוצרות בגלל דת ,בטח ,אבל זה גם בגלל שהאדם לוקח את הדת כחלק מהזהות שלו,ומי לא יגן על הזהות שלו?. אולי אתה אדם שלא צרייך סיבה לא לגנוב,אבל תסתכל מסביב ,לא כולם ככה. סך הכול,אם אתה היית חיי אז ,והיה לך את המוסר שלך לא לגנוב ולרצוח,אז היית צריך להגיד תודה לדת שמגינה עליך . מטומטמים קונים דת לא חושבים הרבה מעבר עצלנים ,הם גם לרוב הסביבה שתגנוב ותרצח ,הדת מתאימה בדיוק.

^^flower^^

New member
הדת לא הולידה את המוסר!!!

במשך כל ההסטוריה הפילוסופים ניסו קבוע את היסודות המוסריים!!! אני - בתור אחת שלא מאמינה באלוהים (תנ``ך) קשה לי מאוד להעריך את הדברים הנאמרים שם ולכן לא אקח מהתנ``ך דברים אשר לפיהם אני אחייה את חיי... המוסר הוא דבר יחסי! אם את רוצה לנסות לחיות חיים מוסרים עצתי עלייך היא לחיות לפי תורות ואמרות של פילוסופים ולא לפי המוסריות של התנ``ך......

שפיקנאט, שפיקנאט, שפיקנאט...

ממש הארת את עיניי, שכן עם קריאת דברייך חוויתי כל מיני תובנות למיניהן, לי אישית אין זיקהה מיוחדת לדת, ואני באה ממשפחה מאוד חילונית, ןמה שאתה אומר הוא פשוט גאוני, אתה צודק שהדת היא אחת הסיבות למחלוקות באוכ` השונות בארץ, אך בלעדיה מה יבחין אותנו, העם היהודי, משאר העמים/ משאר הגויים, הדת היא מה שמייחד אותנו, שכן ויתור עליה יביא לאיבוד הציביון ו/או הזהות היהודית שלנו... מריה

למעלה