הד החיים

הד החיים

איש וילדו הקטן טיילו יחדיו ביער. לפתע מעד הבן ועיקם את רגלו. ``איייי``, צעק הבן בכאב. ``איייי`` ענה לו קול מן ההרים. הילד, שהקול הפתיעו, הסתקרן וקרא: ``מי זה?`` הקול ענה לו: ``מי זה?`` מאוכזב ומעוצבן מכך שלא קיבל תשובה, צעק הבן: ``פחדן! מי אתה?!`` והקול ענה לו: ``פחדן! מי אתה?!`` הביט הבן באביו בתמיהה ושאל: ``אבא, מה קורה כאן?`` ``שים לב``, השיב לו האב. ``אני מעריץ אותך!`` ``אני מעריץ אותך!`` השיב לו הקול מבלי להתמהמה. ``אתה נהדר!`` ``אתה נהדר!`` השיב הקול. הבן, שהיה מופתע מכל העניין, עדיין לא ממש הבין מה קורה. הסביר לו האב: אנשים נוהגים לכנות תופעה זו כ``הד``. אבל למען האמת יש לכנותה ``החיים``. החיים תמיד מעניקים לך חזרה מה שאתה מעניק להם. החיים הם המראה של פעולותייך. רוצה עוד אהבה? תן עוד אהבה! רוצה עוד אכפתיות? תן עוד אכפתיות! רוצה הבנה וכבוד? תן הבנה וכבוד! רוצה שאנשים יהיו יותר סבלניים ואכפתיים כלפיך? היה סבלני ואכפתי בעצמך. חוק טבע זה חל בכל מישורי חיינו. החיים מעניקים לך חזרה את שאתה מעניק להם. התנהלות חייך אינה מקרית. התנהלות חייך הנה מראה של מעשיך. ------------ מסר טוב לחיים :cool:

דז

New member
אולי

אבל לא בהכול, התנהלות החיים שלך הם מה שתראה בהם,אם תיהיה אדם שמח בטח תבחר לראות דברים טובים,לכול דבר יש כמה צדדים ,כך שבכלל אי אפשר להגיד טוב רע

CAT4

New member
לא אולי בטוח

והמוסגים טוב ורע הם רק מוסגים שבני האדם המציאו. Y.G.A the CAT

דז

New member
בטוח בטוח?

האדם הגדיר את הרגש שלו,אתץ הסמלים ,הוא כבר שחך שבהתחלה היה שם יחס ,יופי הסמלים . תקבל את העולם איך שהוא תקבל אותו בורוד בשחור זה הרצון שלך ,היחס שלך עם העולם מה שאתה נותן ומה שאתה בוחר לקבל הכול שיקוף של אותו אלמנט פנימי

^^flower^^

New member
מסר מצויין

סיפור יפה שאפשר לאמץ ולספר לחברים, לאנשים , לילדים ובעצם לכולם!!!

Tangled_Heart

New member
כן...זה היה כאן פעם

נראה לי איך שהפורום נולד אחת ההודועת הראשונות הייתה עם הסיפור החביב הזה : )

elikoeliko

New member
נחמד אבל......

את/ה הזכרת בעצמך שהילד מעד ועיקם את רגלו לכן צעק איי....ומה את/ה מציע/ה שיצעק אויי איזה כיף עיקמתי את רגלי....:)?!..כלומר מה שאני מנסה לומר הוא שהתיחסות חיובית היא רק חלק שתלוי בנו אמנם יש עוד דברים...לדוגמא אם הילד היה הולך ביער מקסים אני בטוח שהוא היה צועק וואו איזה יופי איזה מדהים! וזה מה שהוא היה שומע בחזרה.אבל נניח שבשלב מסויים היער היה עם ירידת הליה היער היה נהפך למקום מקפיא דם ושורץ טורפים הצמאים לדם...או אז לא הייתי מציע לילד לצעוק משהו בכלל .פשוט הייתי ממליץ לו לשבת על עץ מאוד גבוה ולנסות לישון עד יבא הבוקר;-))........

דז

New member
לצעוק

והוא צועק איי ויש הד חזרה שאומר איי הוא מגיב להד ושוב התגובה הד ושוב מגיב להד של עצמו ,התגובה השניה כבר לא היית ליער היא היית למה שהוא שמע בהד שלו

למעלה