ההבדלים בין מילון מונחים לבין מפתח

g i g o

New member
ההבדלים בין מילון מונחים לבין מפתח

זו שאלה של שינקולבסקי. התשובה לא ממש עולה לי מהחומר ולא זכור לי שהרחבנו בנקודה זו. מה שכן העלתי בחכתי זה: א. במילון מונחים (תזאורוס) משתמשים ב-assigned indexing בו נותנים מילות מפתח מחוץ לתעודה לעומת מפתח שיכול להיות extraction indexing קרי, מתוך הטקסט. ב. מילון מונחים מחוייב תיאורטית להיבנות כמכלול המעניק התייחסות כוללת למונח (על, צר, קרוב, הערות) בעוד מפתח יכול לתת מילת מפתח בלא שהיא נובעת או מתייחסת לכלל ההיבטים האמורים בה. מה אתם אומרים ? לזה היא מתכוונת ? יש תוספות ?

adventureboy

New member
מילוון מונחים ומפתח

מפתח: לכל אוסף ספציפי יש את המפתח שלו. מפתח = מילים מתוך הטכסט. המפתח מצביע על המסמכים והיכן ניתן למצוא אותם. תחת המילה ניתן לראות את כל המסמכים הקיימים באוסף עם מילה זו. מילון המונחים: שפה מבוקרת – מונחים שאינם מתוך הטכסט, שפה מלאכותית ודורשת מתווך בין הטכסט לקורא. באוצר המילים יש את המבנה של המונחים – רחבים, צרים, קרובים, רמיזות וכו'. באוצר המילים לא מופיעים המסמכים אשר תחת המונחים, אין שום מידע על המסמכים עצמם.

g i g o

New member
זה נכון אבל...

זה נכון, אבל השאלה היא למה היא מתכוונת במילון מונחים (היא מפנה למאמר שמבחין בין מילון לבין אוצר (לא מילון) מונחים=תזאורוס). כמו כן קיימים מאגרים בהם גם התזאורוס מפנה אותך למאמרים קשורים בדיוק כמו מפתח. שלחתי לה דוא"ל, נראה מה תענה. איפה קטלוג ומפתוח איפה ? עם החוקים הנוקשים...

g i g o

New member
תיקון/אפשרות שנייה (?)

עדיין לא ברור לי למה היא מתכוונת אולם במאמרה של טייטלבאום קיימת הבחנה בין אוצר מונחים (תזאורוס) לבין מילון. מטרת התזאורוס לשמש כאוצר מונחים סטנדרטי ומבוקר לאחזור מידע. התזאורוס אינו מילון. מילון, מטרתו להגדיר ולהסביר את מובנן של מילים. מטרת התזאורוס היא למצוא מונח מתאים עבור מושג מסויים. המנוחים בתזאורוס מתייחסים למושגים ולא למלים. אולי זו הכוונה ? הערות ? הצעות ?

izabu

New member
אתה יכול לספר לי מה החובות לקריאה?

(למפתוח של שנקלובסקי) כי ממש לא הספקתי לרשום. תודה רבה

DGtal

New member
יש רשימה ביבליוגרפית

הרשימה באתר הספריות. חובה: 2 המאמרים של טייטלבאום: התזאורוס במערכות לאחזור מידע - תדפיס 477 פרה קואורדניציה ופוסט קואורדינציה - תדפיס 582 Aichison' Thesaurus construction - תדפיס 688 2 מילוני מונחים של Wellisch - צריך לקרוא רק את הערכים הרלוונטיים - הספרים בספרית המחלקה.

למעלה