ההבדל בין מאוחרת למורחבת

ההבדל בין מאוחרת למורחבת

אני לא מצליחה להבין מה ההבדל בין סקירה מאוחרת לבין מורחבת. אני מבינה שיש מוקדמת ומאוחרת ואני מנסה לברר על המאוחרת ומקבלת מידע סותר. ביררתי בקופ"ח שלי (מכבי) והבנתי שיש שלוש דרכים לעשות מאוחרת והעלות משתנה (במכוני מכבי, רופא שבהסדר ורופא פרטי). במענה לשאלתי לגבי מורחבת אין אפשרות דרך מכבי אלא רק למי שיש לו הפנייה מיועץ גנטי. מזה הסקתי שיש הבדל בין מאוחרת רגילה ולבין מאוחרת מורחבת. רציתי לדעת האם הבנתי נכון? הקושי שלה התעורר שהתחלתי לשאול בנות על המלצות והתברר לי שהמון לא יודעות שעשו מורחבת או רגילה אלא רק אם עשו פרטי או לא, וחלק טוענות בתוקף שאין הבדל בין מאוחרת רגילה אצל רופא שבהסדר לבין פרטי. האם פרטי תמיד יעשה מורחבת? אנא עזרו לי לעשות סדר בבלאגן. כרגע פחות חשוב לי השיקול הכספי אלא קודם להבין את ההבדל כדי להחליט איזו לעשות (כי אם אני אחליט שמורחבת ברור כבר שזה פרטי). נ.ב: מתי מומלץ לעשות? הבנתי שלמי שעשתה סקירה מוקדמת ממליצים לדחות קצת את המאוחרת, עד מתי אפשר ומה מומלץ?
רבה רבה

סקירות

אין הגדרה מדוייקת לגבי הסקירות. סקירה מאורחרת רגילה המתבצעת על פי סל הבריאות הינה סקירה בסיסית שאינ כולל אברים כמו כפות ידיים ורגליים, פנים, שפתיים, מוצא כלי דם ועוד. בסקירה מורחבת עוברים גם על אברים אלו. בסקירה פרטית בדר"כ מבצעים סקירה מורחבת.

למעלה