ההבדל בין מאור לתאורה

נוף-צלול

Active member
אולי אולי גם זה: מאור הוא יותר מכשיר, אמצעי
תאורה היא יותר המטרה, הרעיון
אולי

GoldenEyes

Well-known member
אולי אולי גם זה: מאור הוא יותר מכשיר, אמצעי
תאורה היא יותר המטרה, הרעיון
אולי
אולי
שמש למשל בעיני זה מאור - מקור אור
מקבלים ממנה תאורה , אבל בערב ובלילה , היא עדיין שמש , ולא מקבלים ממנה תאורה

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חושבת שמקבלים מהשמש אור, לא תאורה.
לתחושתי הלשונית, תאורה היא אור מלאכותי בלבד.

נוף-צלול

Active member
אולי
שמש למשל בעיני זה מאור - מקור אור
מקבלים ממנה תאורה , אבל בערב ובלילה , היא עדיין שמש , ולא מקבלים ממנה תאורה
תגובה סתמית לחלוטין, אך אינה מתנצחת: בערב ובלילה האמריקאים מקבלים ממנה תאורה. למה להשמיץ?
על האמריקאים בכלל מאיר אור השמש לאחרונה. וד"ל

hada12

Member
לא יודע אם זה קשור. לשמש קוראים המאור הגדול, ולירח המאור הקטן. ונראה לי שטרליין הכי צודקת מבין כל התשובות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מחד גיסא, עובדה שאומרים "אמצעי תאורה" אבל אין "אמצעי מאור". אבל מאידך גיסא, הירח הוא סוג של מחזיר אור, בו בזמן שהשמש היא אכן מקור של אור. אבל את זה לא ממש ידעו בעת כתיבת התורה. אז בואו ונסתפק בכך, שמה שבא מהטבע הוא מאור ומה שנוצר בידי אדם וצורך אנרגיה הוא נגזר של תאורה.

נוף-צלול

Active member
מחד גיסא, עובדה שאומרים "אמצעי תאורה" אבל אין "אמצעי מאור". אבל מאידך גיסא, הירח הוא סוג של מחזיר אור, בו בזמן שהשמש היא אכן מקור של אור. אבל את זה לא ממש ידעו בעת כתיבת התורה. אז בואו ונסתפק בכך, שמה שבא מהטבע הוא מאור ומה שנוצר בידי אדם וצורך אנרגיה הוא נגזר של תאורה.
לא אומרים אמצעי מאור אלא אמצעי תאורה
כמו שלא אומרים אמצעי פטיש אלא אמצעי דFיקה. כי הפטיש הוא מכשיר ודFיקה היא המטרה

נוף-צלול

Active member
משכנע.
יש לי עדיין הערה קטנטנה: יש מושג של תאורה טבעית. נדמה לי שזהו מושג שכיח בקרב אדריכלים שמתכננים מבנים "ירוקים" וחסכנים בחשמל.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
משכהע.
יש לי עדיין הערה קטנטנה: יש מושג של תאורה טבעית. נדמה לי שזהו מושג שכיח בקרב אדריכלים שמתכננים מבנים "ירוקים" וחסכנים בחשמל.
בסדר. אתה משתמש במאור כמקור לתאורה פנימית - שהשגתה כרוכה במעשה ידי אדם. עד כאן זה נשמע סביר.

trilliane

Well-known member
מנהל
משכנע.
אמת, ועצם הצורך להוסיף את המילה "טבעית" מלמד על המשמעות הבסיסית המלאכותית של "תאורה".

במקום העבודה שלי (העוסק בחשמל) משתמשים בשני המונחים (כשמדברים על פנסי הרחוב): "מאור רחובות" ו"תאורת רחובות" כצירופים נרדפים לכל דבר.

למעלה