ההבדל בין עיצוב לבסביבה חלונאית לסב

golog

New member
ההבדל בין עיצוב לבסביבה חלונאית לסב

רציתי לשאול אם ישנן הגדרות של הבדלים בין עיצוב פונקציונאלי לסביבה חלונאית ולסביבת web ומהם ???? תודה רבה זה יעזור לי מאד!

erandd

New member
בוא ננסה

קודם כל ישנה שליטה פחותה בצורה הסופית שתיראה האפליקציה בסביבת WEB וזאת משום שייתכנו דפדפנים שונים שפותחים את האפליקציה וכל אחד מתנהג קצת אחרת וכמובן מערכות הפעלה שונות (LINUX, SOLARIS , WINDOWS) כמובן ישנה בעיה לשלוט בכל הרכיבים של הדפדפן שלעיתים מפריעים לאפליקציה (אובייקטים של RIGHT CLICK, F11, כפתור BACK וכו) דרך אגב בTEST DIRECTOR החדש (או כמו שהוא נקרא QUALITY CENTER) עשו עבודה די מדהימה בניטרול רכיבי דפדפן והוא כמעט נקי מהם (אני בטוח שיש עוד אפליקציות, פשוט את זאת אני מכיר היטב) בעיה נוספת היא בעיית הגדרות המשתמש: בעיות שנובעות מהגדרות אבטחה (ביטול COOKIES, חסימת סקריפטים וכו) זאת דילמה שיש לשים לב אליה בבדיקות וליצור אלטרנטיבה למשתמש. לעיתים עליך להיות מוגבל לPLUG INNS שנכתבים ע"י צד שלישי (כמו FLASH) כדי להציג את התוכן ולכן ייתכנו בעיות שנובעות מתוכנות אלו ותתקשה לפתור אותן. מקווה שעניתי על הכל. מי שחושב על עוד דברים מוזמן לענות.

golog

New member
בנוגע לעיצוב הפונקציונאלי

ערן, ראשית, תודה על התייחסותך (הייתי חולה מס' ימים כך שרק עכשיו אני יכולה להמשיך ולשאול) השאלה שלי מתמקדת בעיצוב עצמו, אני באה מתחום האפיון הפונקציונאלי והעיצוב ורציתי לשאול, אולי אתה יכול לעזור לי במיקוד ההבדלים העיצוביים. כלומר, לדוגמא תפריטים נפתחים, האם הם יכולים להפתח בצורה זהה,(תפריט עליון) ופונקציונאליות של שדות, חלוקה לפריימים במידת הצורך וכו'. תודה רבה מאד על עזרתך, בברכה, גילי

למעלה