ההבדל בין פילהרמונית לסמפונית - ?

Sir Humphrey

New member
ההבדל....

הוא יותר עניין של ייחוס. אין הבדל בגודל. התזמורת הגדולה ביותר היא הסימפונית. העניין הוא שפילהרמונית היא לרוב התזמורת הרשמית של מדינה/מחוז. לונדון היא דוגמא חריגה מכיוון שיש שם גם את התזמורת הפילהרמוני של לונדון, וגם הפילהרמונית המלכותית. אני מניח שיש לזה סיבה, אולי אחת היא הרשמית של אנגליה, והשנייה של הממלכה הבריטית או משהו. שימי לב שזו לאו דווקא התזמורת הטובה ביותר, אבל לרוב היא הנחשבת ביותר. חשוב להדגיש כי יש הבדל בין המושג תזמורת סימפונית, לבין סימפונט/סימפונת (אני לא יודע איך כותבים את זה) כמו ברשל"ץ, שזו דוגמא יחידה בעולם.

Sir Humphrey

New member
סימפונט....

למען האמת זו המצאה ישראלית. אם אני זוכר נכון זו תזמורת בינונית בגודל שלה, 70-80 נגנים לעומת 120 בתזמורת סימפונית.

lvbbb

New member
האמת בלונדון יש 5 תזמורות ....

סימפוניות.פשוט למות מקנאה, לפי דירוג האיכות 1.התזמורת הסימפונית של לונדון 2.תזמורת הפילהרמוניה החדשה 3.התזמורת הפילהרמונית של לונדון 4.התזמורת הפילהרמונית המלכותית (של לונדון ,יש עוד תזמורת פילהרמונית מלכותית בעיר ליברפול) 5.התזמורת הסימפונית של בי.בי.סי ( יש נה גם התזמורת הפילהרמונית של בי.בי.סי שממוקמת במנצ´סטר ) יש נה גם תזמורת שנקראת "הסינפונייטה של לונדון" אבל היא דווקא מנגנת יצירות קאמריות יותר. בסביבת לונדון מרוכזים גם כ-10 תזמורות קאמריות וכמובן אסור לשכוח גם את תזמורת האופרה של קובנט גארדן. דרך אגב 2 התזמורות הראשונות בדירוג עולות באיכותן על הפילהרמונית הישראלית בעוד ששלושת התזמורות האחרות קרובות באיכותן לפילהרמונית שלנו

allegro

New member
ההבדל וסימפונט

קודם כל, בראשון לציון אין סימפונט אלא ברעננה. זו תזמורת לא גדולה, משהו כמו 30 נגנים. symphonic orchastre היא תזמורת מלאה symphonic band היא תזמורת כלי נשיפה. למיטב ידיעתי, אין הבדל בין תזמורת סימפונית(orchastre ) לתזמורת פילהרמונית.

allegro

New member
עוד משהו

המושג "פילהרמוני" אינו מושג מוסיקלי כלל וכלל. אין בו תיאור של סוג תזמורת זאת או אחרת. הוא רק משמש כשם יצוגי לגופים מוסיקלים. דוגמה: התזמורת הפילהרמונית של לונדון היא תזמורת סימפונית. ועוד משהו מעניין- הידעתם כי תזמורת כלי נשיפה בלבד נקראת בארה"ב concert band ובבריטניה military band? וההרכב זהה! באהבה, אלגרו

Sir Humphrey

New member
אני חשבתי...

שיש גם את הפילהרמוניה וגם את הניו פילהרמוניה. ועל תשכח את התזמורת הנפלאה של The academy of St. Martin In the Fields של סר נוויל מרינר לשעבר!

lvbbb

New member
Academy of St. Martin איננה,,,,,

תזמורת סימפונית אלא תזמורת קאמרית באופן רישמי,אלא שמימדיה גדלו ,והפכה להיות מן עוף מוזר בין קאמרית לסימפונית ,אבל איננה מסוגלת לנגן סיבליוס,מאהלר או ברוקנר מכיוון שאין לה את "הכוח" של תזמורת סימפונית. תזמורת הפילהרמוניה הינה שמה המקורי של תזמורת ניו פילהרמוניה (השינוי היה בתחילת שנות ה-80)

למעלה