ההבדל בין פלפל לגמבה

ההבדל בין פלפל לגמבה

שלום רב ברצוני לדעת את ההבדל בין פלפל לגמבה. שאלה לכאורה פשוטה- אך לאחר מחקר באינטרנט- לא הצלחתי לעלות על התשובה הבלעדית! בכל מקום תשובה שונה. אשמח לקבל תשובה מוסמכת. אודה מראש

נעמי66

New member
גמבה זה זן של פלפל, בצבע אדום

היא בדרך-כלל גדולה ועבה מפלפל רגיל. לפי הגישה הטבעית (שלטון), מומלץ לאכול רק פלפל שצבעו אדום - פלפל רגיל, דק, או פלפל עבה יותר (גמבה). גישה זו אינה ממליצה על אכילת פלפלים שצבעם ירוק, צהוב או כתום.

TheFinalCut

New member
עוד תשובה

כפי שאמרו קודם, הגמבה היא זן ספציפי ואדום. אבל כל סוגי הפלפל המתוק טובים למאכל, ונבדלים זה מזה בעיקר בתכולת הפיגמנטים (צבענים) השונים, שמשמשים כנוגדי חימצון. צבע כתום וצהוב מעידים בד"כ על עושר בקדם-ויטמין A (בֵטא-קַרוֹטֵן), עם לא מעט ויטמין C. הזן האדום עשיר אף הוא בבטא-קרוטן, ועשיר במיוחד גם בויטמין C. הזן הירוק עני יחסית בויטמין C, בינוני בבטא-קרוטן ועשיר בכלורופיל, ואילו הזן הסגול דומה לירוק ועשיר בנוסף באנטוציאנינים. כל הזנים עשירים בסיבים תזונתיים, בנוגדי חימצון ובפיטוכימיקלים מועילים נוספים.

motior

Member
פעם סיפרו לי שכל הפלפלים הם למעשה אותו זן

והצבעים השונים הם למעשה דרגות הבשלה שונות. לא הצלחתי למצוא מידע חד-משמעי שתומך בדעה הזאת...

TheFinalCut

New member
הצבע נקבע ע"י הזן, דרגות הבשלה ותנאי הגידול

אבל באופן עקרוני, יש זנים שונים לצבעים השונים.

d a p h n a

New member
אני יודעת שבפלפלים חריפים

מידת ההבשלה ולכן גם מידת החריפות ניתנת לראייה לפי הצבע, למשל פלפלי חלפניו ירוקים טובים למאכל כאשר הם מגיעים לגודל מסויים, אבל כשהם ירוקים הם עדיין לא ממש בשלים ולכן פחות חריפים מאשר כשהם אדומים. אני עכשיו מגדלת זן של פלפלים שמתחיל כתום וכשהוא נעשה ממש ממש חריף נעשה סגול, או משהו כזה.

yael800

New member
../images/Emo207.gifקראתי כאן בפורום שבירקות ופירות אדומים

יש נוגדי חימצון שטובים לעור (חמוציות, עגבניות.. אבל לא בתפוח עם קליפה אדומה), האם גם בפלפל או גמבה אדומה זה כך?

TheFinalCut

New member
כן, כלומר:

נוגדי חימצון יש בעודף, אך האם הם טובים לעור, לא יודע... (אני לא כל כך בקיא בהשפעות הקוסמטיות של רכיבי מזון)

למעלה