כיוון אחר של אותו דבר
בכל רגע ורגע אנחנו בוחרים, בוחרים מי נהיה ברגע הבא. אפשר להגיד גם בוחרים מה נעשה, מה נחשוב או מה נגיד אך בסופו של דבר כל אלה הם רק פנים שונות של מי נהיה. בעולם שלנו שבהכללה מאוד גסה אני יגיד "הלא מודע" הבחירות האלו נעשות כמו במישטר טוטאליטרי, בחירות מתקיימות אך יש רק מועמד אחד, אנחנו לא רואים שיש עוד אפשרויות ומותנים לראות שמה שהיה הוא שיהיה והבחירה מצטמצמת לכדי ההחלטה להמשיך להיות מי שהיינו עד היום על כל המשתמע מכך. בעומק ההוויה שלנו ישנה המודעות הטהורה שאחת התופעות שלה היא אינטואיציה, זו שאומרת לנו שזה לא נכון להמשיך ככה, משהו לא בסדר כאן, אבל ה"שכל" אומר לנו "אין אופציה אחרת, אופציה אחרת איננה יכולה להתקיים" אנחנו חווים קונפליקט בין החוויה שלנו את המודעות הצלולה ש"יודעת מה נכון לנו" לבין השכל שמתעקש להמשיך באותה הדרך כי אינו מסוגל לראות דרך תפיסת העולם שפיתחנו אפשרויות אחרות. בנקודה הזו אנחנו משתמשים במילה "צריך". - כאילו "אם זה היה תלוי בי הייתי עושה אחרת (לא שאני יודע מה הייתי עושה אחרת) אבל זה לא תלוי בי ככה הדברים עובדים ואין ברירה אחרת" "צריך" רק מתאר את התייחסותי לקונפליקט , בעקבות הצריך תבוא בחירה, להמשיך להיות מי שהייתי או להיות משהו אחר. כמו שאמרתי בדרך כלל זה יהיה להמשיך להיות שוב מי שהייתי לדבוק בשכל ולהתעלם מהחוויה. "רוצה" משתלב דווקא במקומות שאין קונפליקט בין החוויה האינטואיטיבית לבין ההבנה השיכלית ומתאר הרמוניה בינהם. עדיין "רוצה" הוא מצב מודעות נמוכה, הוא מתמקד בתוצאה שבאה בעיקבות ההויה שבחרנו ולא בעצם הבחירה . לדוגמא: "אני רוצה ללכת לסרט " - מה שאני רוצה זה להיות בחויה של צפיה בסרט אין לי עיניין עם עצם ההליכה לסרט או ההגעה לסרט, אפשר להגיד שאינני במודעות באשר לדרך אל התוצאה שאני מבקש. "אני בוחר ללכת לסרט" - מביא את המודעות למכלול המציאותי שכרוך בקיומה של הצפיה בסופו של דבר בכלל זה עצם ההכנה ההתכוונות וההגעה לבית הקולנוע. ואולי נקודה חשובה לסיום - מילים הם רק צרוף של אותיות שבעצמם הם רק קווים שיוצרים צורות - את המשמעות והשימוש בהם כל אחד ואחד נותן וגם כשיש נורמה באשר למשמעותה של מילה מסויימת כל אחד נותן בה את הגוונים והניואנסים מהעולם הפרטי שלו. לאור זאת כל מה שתארתי כאן הוא לא האמת אלא רק דרך אפשרית לבחון באופן אינטלקטואלי את החוויה האישית, במקרה זה שלי.