ההבדל הגדול בין המדדים בארץ לחו"ל

ההבדל הגדול בין המדדים בארץ לחו"ל

באתי להשקיע חלק מחסכונותי בבורסה, וע"פ המלצה של כמה מבינים הומלץ לי להשקיע במדדים כיון שזה בעצם הפיזור הכי טוב שיש. בדקתי את המדדים השונים ואת ביצועיהם מתחילת השנה והתפלאתי לראות שבארץ המדדים הרוויחו הרבה יותר מהמדדים בארה"ב ובאירופה. השאלה שלי היא האם זה רק מפני שבתחילת הש/נה שם היו ירידות חזקות מאוד ועכשיו עדיין עדיף להשקיע שם או שבאמת המדדים בארץ עולים יותר מהר ושווה להשקיע כאן. אגב בדקתי גם את המדדים של שנחאי ואוסטרליה וגם שם זה עשה תשואות יפות. מחכה לתשובה אגב, הבנק הציע לי מינוף של 25% מהתיק בקניית מדדים מובילים, זה מסוכן?

deltot

New member
יש מדדים יותר אגרסיביים ויש סולידים

במדד שנחאי אתה לא יכול להשקיע כיוון שהוא מדד סגור (לתושבי סין בלבד). קח למשל את הדקס הגרמני ותראה שהוא זז כמו המעוף פחות או יותר. קח את ברזיל או רוסיה (RTX) ותראה שעלו גם יותר מהמעוף. הכל תלוי במדינה. מדינה כמו ארה"ב או כמו מדינות אירופה, הן יציבות יותר בד"כ ומנגד, מדינות מתפתחות הן תנודתיות יותר (לטוב ולרע). הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

Eldadius

New member
הבנק הציע לך למנף תיק ניירות ערך?

נשמע מוזר, בגלל שככל הידוע לי נאסר על בנקים להלוות כספים ללווים פרטיים לצורך השקעה בניירות ערך מאז משבר וויסות מניות הבנקים. בכל מקרה, קח בחשבון שבמדדים אקזוטיים יותר יש בדרך כלל גם סיכון גבוה יותר. אף אחד לא יכול להגיד לך מראש איזה מדד יעלה יותר- אם זה היה משהו שאפשר היה לדעת, אז כולם כבר היו משקיעים במדד הזה.

לא הבנק הוא הממנף אלר תעודת הסל היא ממונפת

ישנם חברות שמנפיקות תעודות סל ממונפות כמו קסם שממונף על המעו"ף פי 3 ותכלית שממונף פי 2 וכן לקסם אם אני לא טועה יש לה מינוף פי 2 על הנדל"ן 15. את תעודות הסל האלו רוכשים דרך הבנק או דרך החברה למסחר בבורסה. אף אחד לא אמר שיודעים מה יהיה אלא שמסתכלים על ביצועים של שנה שלימה ורואים הבדל חד בין המדדים, ואין ספק שמבחינה סולידית אין הרבה הבדל בין המעו"ף לנסד"ק, אז כבר עדיף להשקיע במעו"ף ואולי חלק מהתיק על נדל"ן 15 שעשה ביצועים מטורפים (120% מתחילת השנה) ולפי מה שנראה הוא עוד התחילת הדרך. בהצלחה

deltot

New member
חשוב לציין שהתעודות הממונפות

הן ממונפות באחוזים ולא בנקודות ולכן, אם למשל מדד הנדלן עשה 120% מתחילת השנה, אין זה אומר שתעודת הסל הממונפת על מדד הנדלן עשה כפול מכך. ממש לא. הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

Eldadius

New member
לא נראה לי שמה שכתבת רלוונטי לשאלה עליה עניתי

ברור שיש תעודות ממונפות, אבל כותב השאלה כתב במפורש: "אגב, הבנק הציע לי מינוף של 25% מהתיק בקניית מדדים מובילים, זה מסוכן? " ומזה, אני לפחות מבין שהבנק הוא מציע המינוף.

למעלה