ההבטחה - סיפור אמיתי

חן (*_*)

New member
ההבטחה - סיפור אמיתי ../images/Emo63.gif

ההבטחה המלחמה בפתח, כך לפחות לפי אמצעי התקשורת השונים, אשר עושים את מלאכתם אמונה ביצירת אווירת רגע לפני סוף העולם. אני, כפחדנית מצויה, נקטתי באמצעי הגנה מוכר וידוע= הכחשה. כל העולם בלחץ, ידיעות על ראשי טיל ביולוגי או כימי, גיוס המוני בארה"ב, פריסת כוחות, ויכוחים עם ארצות אירופה אשר מתנגדות להליך התקיפה . בארץ, הדרכת הציבור בהתגוננות אזרחית במקרה של התקפה ושיגור טילים אלינו, חיסון נגד אבעבועות שחורות, ארגון והדרכת צוותים רפואיים, איטום מקלטים, התנפלות על סלוטייפ, ניילונים, פנסים, שימורים, מים מינרלים.......... ארצות הברית מן הסתם איתנה בדעתה לתקוף את עירק, באשליה שבכך תמגר את הטרור בעולם, ואנחנו, כמו אז, נגררים למלחמה. באווירה שכזו, אינני יכולה שלא להיזכר במלחמת המפרץ. כמו היום, גם אז, כמעט עד לפרוץ המלחמה חייתי בהכחשה טוטאלית והתעלמות מכוונת מהנושא. אותם ימים, חמותי הייתה בביתי, חולה מאוד, בשלבים האחרונים של מחלת הסרטן שפשתה בה, והיה לי תירוץ של" "אין לי זמן" לחשוב על המלחמה העומדת לפרוץ. יותר מהכאבים והפחד מפני המוות, פחדה חמותי מהמלחמה, ומ....מסיכת המגן. לא רק היא חששה מהמלחמה, גם בני שהיה ילד קט, " אימא, אני פוחד מהמסכה, איך אנשום?" הוא היה משוכנע שאם ילבש את המסכה, ייחנק בה – העובדה שהוא חולה אסטמה, רק תרמה להגברת חרדתו. כיומיים לפני פרוץ המלחמה, נפטרה חמותי, בעלי ישב שבעה בבית הוריו, וכשפרצה מלחמת המפרץ, מצאתי את עצמי לבד עם הילד, בהיסטריה גמורה. באזעקה הראשונה שהודיעה על שיגור טיל לעברינו, הסתגרנו בחדר ואטמתי אותו כמיטב יכולתי, עניין לבישת המסכה, דווקא עבר בשלום, אפילו לא היה קוצר נשימה, אחרי 2-3 טילים, נכנסנו לשגרה, ההיסטריה פחתה, אבל, אז, בסיום ה"שבעה", חזר בעלי הביתה, והכול התחיל מההתחלה. הנ"ל, בלי להתבלבל כלל, לא התייחס לאזעקות, ניהל את חייו כאילו כלום לא קורה, ולא פעם נמצא בחוץ כשהייתה אזעקה.- טען שהוא מאמין בגורל. ערב אחד, בהיותו מחוץ לבית, נשמעה אזעקה, ובעקבותיה הוראה באמצעי התקשורת, להיכנס לחדרים האטומים או למקלטים. בשלב זה של המלחמה, כבר לא ישבנו בחדר האטום, אלא במקלט המסודר של הבניין. כל הדיירים הגיעו למקלט, ומי לא בא????? בעלי היקר כמובן. כבן מסור, הלך לבית הכנסת להגיד קדיש על אימו, ומשם קפץ לקנות משהו. התעכבנו ככל יכולתנו וכשראינו שהוא לא מגיע, סגרנו את דלת המקלט. חסרת מנוחה ואכולת דאגה לגורלו שם בחוץ, ישבתי עם שכני במקלט האטום, ומחשבות סיוטיות רדפו אותי בזו אחר זו. צפירת הרגעה נשמעה, יצאנו מהמקלט ופרשנו איש איש לביתו. לא עברו חמש דקות, ובעלי הגיע הביתה, חיוור כמו סיד- הטיל נפל לא רחוק מהמקום בו היה במכוניתו, "כל הכביש רעד, הייתה לי הרגשה שעוד רגע תפער האדמה את פיה ותבלע אותי" כך אמר כשהוא מנסה להסדיר את נשימתו. תחושותיי נעו בין אנחת רווחה על ששב הביתה בשלום, לבין כעס על התנהגותו חסרת האחריות בשהייה מחוץ לביית וללא מסכה בעת אזעקת אמת, שלא לדבר על הדאגה והלחץ המיותר שנגרמו לנו. עוד אני מהססת בתגובתי, הוא אסף אותנו אליו בחיבוק ואמר: "יקרים שלי, מהיום, אני איתכם, לא אעשה שטות כזאת שוב. כשהייתי בחוץ, במכונית שטולטלה עקב ההדף, חלפו חיי לנגד עיני. אינני רוצה לאבד אתכם יקירי". שוב מלחמה בפתח, אני שוב בחרדה, הילד שהיה קטן, גויס לפני שלושה שבועות לצבא, ובעלי, אני מקווה שיזכור את הבטחתו מאז.
 

חתולון*

New member
חן ../images/Emo24.gif קראתי בנשימה אחת....

אכן, לאחר האירוע שעבר על בעלך אני בטוח שהוא לא יחזור על השגיאה מקווה שיזכור את הבטחתו, במלחמה הקרובה ולך, אני מאחל שבנך יעבור את שירותו ויחזור הבייתה בשלום. יופי של סיפור אמיתי
 

חן (*_*)

New member
תודה חתולון ../images/Emo140.gif

ממך, לקבל כזו מחמאה זו לי הפתעה נעימה
שמחה שעמדתי בזו ה"משימה" ופשוט לך אומרת מכל ה-
תודה
 
האמת מפחיד..ועצוב כאחד..

קראתי את הבדידות שלך בזמן המלחמה, עקב המצב מות חמותך, זה לא קל לעבור רגעים כאלה לבד עם ילדים במיוחד, ואני מקווה שלא תהיה מלחמה שוב, ואם כן מקווה שהפעם זה יעבור הרבה יותר בשקט, בלעדינו. ולבן שלך אאחל בהצחלה בשירותו הצבאי, ולך שיהיה רק טוב.
 

חן (*_*)

New member
תודה לך איש ../images/Emo140.gif

אכן, היה לא קל, ואני מקווה שהסיפור לא ימחזר את עצמו. תודה גם על האיחולים (בינתיים הבן בקורס במרכז, אין לי מושג מה יהיה אם אכן נותקף). מאחלת לך רק טוב
 

טאKילה

New member
חן היו הרבה מזלות..

באותה מלחמה,,,אמה'להההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה אחותי היתה אדישה שכחה לקנות חומרי איטום,היא והבעל שלה ממש צמד אסטרו חחחחחחחחח, ביום השני למילחמה אחרי שהבנו שהטילים נופלים ברמת גן,הם יצאו לחפש ניילונים,וכמובן לא מצאו. אמא שלי התחננה שיבואו להרצליה,להתנחל אצל אחות שלי,אחרי שיכנועים הם הסכימו ובאו, באותו לילה טיל סקאד נפל ישיר אל תוך הבית של אחותי לא עף כל הבינין, עף ונהרס חצי רחוב אסף ברמת גן והמקביל אבא הלל. מאותו יום נדדתי כל המלחמה לבלבל את הטילים,,חחחחחחחח הפרנוייה היתי בהריון מתקדם עם תאומים בבטן,רזיתי מעל 25 ק"ג במלחמה ההיא. אז עם כל הפחד היה בה גם יתרון חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח האמת אני אדישה מחץ לכל המלחמה הזו,אולי זו הדחקה שעוד תצא מתוכי,ואולי הפכתי לגיבורה. הקיצקיץ אחותי קיבלה דירה משגעת בנו להם שם בתים מהממים,קיבלה מסאדמי המון כספים,לא שזה כייף אבל לפחות לא היה אובדן בנפש,וזה המזל הגדול.. כל המלחמה ההיא,אדם אחד נהרג מטיל,והשכנה של אחותי זקנה שהתעופפה שלוש קומות ומתה,סיפרו שהיא מתה מדום לב,מוזר... על כל מקרה נעשה לנו תוכנית פורום אם תהיה מלחמה,חיזוקים דרך הנט עד כמה שאפשר...אני כבר ארגנתי את חוט ארוךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך....
 

חן (*_*)

New member
חן חן טאקי ../images/Emo140.gif

כשאני קוראת על שטיילת המלחמה בהיותך בהריון תאומים, באיזה שהו מקום עולה בי המחשבה ש.... צרת רבים חצי נחמה. דרך אגב, הטיל שנפל על הבית של אחותך, הוא אותו הטיל שכמעט העיף את מכוניתו של בעלי כשהוא בתוכו. אם הוא למד את הלקח, כן או לא, אינני יודעת, אלא שאנחנו לא בדיוק מוכנים למלחמה- שלא כמו מרבית עם ישראל, אין לנו (עדיין, או בכלל)מצרכים, מים ניילונים וסלוטייפ. אתמול אנסתי אותו להחליף את המסכות, וגם זאת עשה רק מכיוון שהבן קיבל הוראה לעדכן את הערכה.
 

ב ני

New member
איזה צרוף מקרים מוזר

בדיוק סיימתי לכתוב על תקופת המלחמה מזוית הראייה שלי , ונכנסתי ונתקלתי בסיפור האמיתי שלך . קראתי בנשימה אחת ומקווה שהפעם זה יהיה אחרת. ושתחגגו יחד עם הבן שזה עתה גוייס את שחרורו כשיגיע הזמן.
 

חן (*_*)

New member
תודה בני ../images/Emo140.gif

והנה עוד עובדה מעניינת הבן שגוייס, כרגע בקורס תוכניתנים של הממר"ם. אולי גם הוא בעוד שנים יזכר ויספר על חיילת נחמדה אשר איתו הריצה תר"צים
 

Mוניk

New member
חן קראתי ואופפפ זה שוב מפחיד אותי

וואו אני מזדההה חן}{ נזכרת באותם ימים של פחד וחוסר ודאות זה מתסכל,,, ולא מספיק הפחד מסדאם, עוד אומרים לנו שמצפון תפתח הרעה (הגבול הצפוני) ואני כל חוששת מהפגזות של החיזבאלה לאן אברח הפעם כשיש סבירות שגם במרכז לא יהיה שקט. ואזזז במלחמת המפרץ בעלי היה במילואים ואני הייתי חייבת להתמודד עם שלושה ילדים קטנים. ביום הראשון של המלחמה שעה לפני ההודעה בתקשורת, קיבלתי טלפון מבעלי והוא אומר לי ממי תתכונני תהיה חזקה. ואני רציתי להיות חזקה החדר האטום היה מוכן, הייתי חייבת להוציא ת'מסכות שהיו למעלה, למעלה על ארון קיר בחדר שינה ואני "ענקית" הבאתי כסא ועליו שמתי עוד כסא, אחרת איך אגיע לשם ועשיתי לי סולם טיפסתי על שני הכסאות ובומממ נפלתי יחד עם המסכות,,, ושברתי תרגל (תקרסול) הייתי לבד עם שלושה פספוסים מתתי מהכאב, חשבתי שאני חוטפת דום לב, מרוב שכאב לי. אבל, אני לבד חייבת להיות חזקה חבשתי לעצמי ת'רגל, בלעתי 2 אופטלגין וישבתי בשקט בסלון, כואבת ומבוהלת לא יכולה לללכת,,, קיפצתי על רגל אחת לסיים ת'הכנות, זה לקח לי בערך שעה עד להודעה הרשמית. ואז לכי תעירי ת'ילדים, תהיה חזקה אל תצלעי ת'שחקי אותה גיבורת הדור. הסרט עם הילדים לא אתאר לכם, אבל אני, עד הבוקר חשבתי שאני אמות מפחדדד בעיקר,, לא חשבתי על הרגל השבורה מה שכן כל שעתיים לקחתי כדורים נגד כאבים רק אחרי שבוע כשבעלי קיבל חופשה, הלכתי לקבל טיפול רפואי כשהקסול שלי הכפיל את היקפו וקיבל גוון כזה "יפה" צבע כחול עמוקק
חן מאמי תהיה חזקה אני מאחוריייךךךך
נקווה שארצנו הקטנטונת תעבור את בשלום וללא ניפגעיםםםם אמן
מוניק
 

חתולון*

New member
מוניק ../images/Emo24.gif

קראתי את סיפורך ממלחמת המפרץ, הסיפור נגע לליבי, אישה עם 3 ילדים הבעל במילואים, המלחמה החלה, המסכות למעלה, הקרסול נשבר שלא תעברי חוויה כזו בחיים ערב טוב מוניק
 
חן יקרה.... ../images/Emo39.gif

בזמן שאת ויקירייך הייתם במקלט... בעלך אמר "קדיש" על אימו בבית הכנסת, ובכך קיים מצווה מאוד חשובה. "שליחי מצווה אינם ניזוקים"
אני מאחלת לכולנו שלא נצטרך לעבור שוב מלחמה... אבל אם כך נגזר, אני מאחלת לך וליקירייך להיות מאוחדים בזמן הזה! ולבנך אני מאחלת שרות קל ונעים! שהשם ישמור עליו, ויחזור בשלום!
 
למעלה