ההגדרה העצמית שלי...

תומרלי

New member
ההגדרה העצמית שלי...

התחלתי שנה ב באוניברסיטה ומרצה אחת ביקשה שנכתוב לה מעין קורות חיים על עצמנו, כמו למשל במה אנו עובדים ומה למדנו בתואר הראשון ובכלל.. כמה מילים. לא משהו רשמי, רק שהיא תכיר אותנו קצת יותר. קורות החיים שלי התחילו מהסוף וכתבתי בשורת הפתיחה שהיום אני אמא של תומר בן החצי שנה וזו תמצית החיים שלי. וחשבתי לעצמי שהרבה דברים, גם כאלו בעלי ערך מוסף (הלימודים, הזוגיות, העבודה) אינם שווי ערך להרגשה ולהגדרה שלי היום. הם לא מקבלים את אותו המשקל בהגדרה העצמית שלי.אפילו לא הייתה התלבטות, אם כי עכשיו אני חושבת שבעיני המתבונן אני נשמעת קצת רדודה. מה דעתכן?

בלינקה

New member
אם כך את מרגישה, אז אין התלבטות

כתבת מהבטן, זו תחושתך, וזה חלק מהותי מההגדרה שלך. אין משהו רדוד בתחושה שלך, ומי שחושב אחרת הוא אדם מקובע מאד. אני לא מרגישה כמוך. אולי בגלל זה הניק שלך ברשת הוא נגזרת של שמו של בנך, ואילו הניק שלי ברשת הוא נגזרת של שמי שלי.

sipor

New member
ואם תשימי לב לתשובות של כולם

ההגדרה שלך מתאימה בדיוק לעונות. מעניין.

rona25

New member
זה מבחן ה"אני"

כרגע זה מה שמגדיר את האני שלך - יותר מהגדרות אחרות, וזה מה שחשוב לך כרגע הכי בעולם , וזה לא רדוד בכלל לפני כמה שנים אם היא היתה שואלת אותך מי את היו פרמטרים אחרים שמופיעים לפי סדר אחר

שמעתי משהו על זה בהרצאה

הייתי בהרצאה של דיאנה אידלמן, מ"דיאדה" שסיפרה על פסיכולוג קליני, דניאל שטרן, שכתב כך: כל מי שאי פעם מגיע אליו לטיפול תמיד מגיע להתעסק בילדותו, במהלך הטיפול. רק נשים לאחר לידה, ובמיוחד במהלך שנה הראשונה לאמהותן - לא מספרות על עצמן אלא רק על תינוקן וסביבתן. הן פשוט לא רוצות להתעסק בעצמן ולחזור לדוש בילדות. מקווה שלא עיוותתי שום דבר מההרצאה, אך הפרט הזה השאיר עלי רושם עז. כאילו חלק מהעצמיות שלנו מתבטל כשאנחנו הופכות להיות אמהות. אולי לא ממש מתבטל, אך נהיה הרבה פחות חשוב ומעניין. גם אני מרגישה כאילו רוב הדברים שעשיתי לפני שהפכתי לאמא, קרו בהיסטוריה של מישהו אחר בעבר הרחוק, משהו מעורפל וחסר חשיבות. אני יודעת שזה לא בדיוק כך, אך זו התחושה שלי פעמים רבות. עם זאת, במשך הזמן מאז שלוטן נולדה, חזרתי להשקיע ולבנות את עצמי ואני מרגישה שהדברים שעשיתי מאז שנולדה חשובים מאוד עבורי, גם דברים שלא בהכרח קשורים אליה. גם אצלך אני בטוחה שזה יקרה בהדרגה. קשה מאוד לחיות חיים שלמים כ"אמא של...". אני בהחלט לא חושבת שזה רדוד, אבל לרוב הנשים זה לא מספיק. הרבה פעמים מגלים שגם הנשים שנשארו בבית שנים עם הילדים היו עסוקות עד מעל לראש בעיסוקים רבים ומעניינים. את כבר תמצאי עם הזמן את הדברים שנחשבים בעלי ערך בעיני עצמך. תתכונני לזה שהם לא בהכרח יהיו אותם הדברים שהיו נחשבים בעלי ערך מוסף בתקופה שלפני האמהות.

עמית@

New member
אצלי זה לא ממש ככה.

להפך, האימהות שלי היא איזו נגזרת של החיים שלי, ולא להפך. ברור שכרגע מי שבראש מעייני היא תמר, וסביר להניח שתמיד תהיהי, איזו אובסולוטיות שלא היתה בחיים שחי בעבר, אבל עדיין, אם מישהו היה מבקש ממני לומר מי אני, הייתי כנראה קודם כל אומרת: עמית, אשה, בת 26, ואז: אם

עמית@

New member
אבל בטח לא עם שגיאות ההקלדה

שלה
אבסולוטיות ולא אובסולוטיות כמובן..

Arfilit

New member
אני אהבתי את תהיהי....

זה כמו "תהיה" אבל עם צחוק חינני בסוף (היהיהי....).

עמית@

New member
../images/Emo3.gif ככה זה שמקלידים תוך עשיית

אלף דברים אחרים
וממילא נוטים לשגיאות הקלדה מרוב מהירות..

ברור שזה דבר משתנה מאוד

גם בינינו וגם כתלות בנקודה בחיים האישיים של כל אחת מאיתנו. וגם אני היום כבר לא מגדירה את עצמי כאמא של לוטן, אלא כ-שרון שהיא גם אמא של לוטן. נדמה לי שאצלי זה גם היה תלוי בכך שהייתי באותה תקופה עם לוטן בבית. רק כשהתחלתי ללמוד ובסופו של דבר שמתי את לוטן במשפחתון, חזרתי לאט לאט לעצמי. כשהייתי עם לוטן השקעתי את כל כולי בה ולא נשאר הרבה מקום לעצמי. קצת עצוב אבל נכון.

lulyK

New member
רדוד? איך הגדרה עצמית של מישהו אחר

יכולה להשמע רדודה? למרות שבעיני המתבונן מבחוץ "אמא של יותם" היא גם תמצית החיים שלי, אני לא מרגישה ככה (וגם לא "אשתו של... הבת של.... אחות של... מעצבת גרפית.... כובסת.....גרופית של תרבות פופ נמוכה......מאכילת החתול"). אין הגדרה. זה רק הולך ומסתבך

yaelia

New member
מה פתיאום רדודה

זה מה שמעסיק אותך היום וזאת ההגדרה שלך את עצמך. בשלבים שונים בחיים ההגדרות שונות. זה טבעי מאוד. אותנו בשיעור הראשון שאלו על עצמנו וכולם אמרו מיד אני כך וכך אמא לכך וכך ורק אני לא הזכרתי את התינוק שלי בכלל. אחרכך חשבתי שאולי אני אמא נוראה שאני לא כוללת אותו בחיים החוצניים שלי.

למה רדודה ?

תפרטי לפרוטות את מהש את עושה בתור אמא של .... ותראי כמה דברים חשובים את עושה ומפעילה כשאת מגדלת אותו - פעם שהיו שואלים אותי אם אני עקרת בית - הייתי מאוד נעלבת - בכ"ז מה שאני עושה כמנהלת משפחתון אני עושה פי ארבע גם בתור אמא - הרי אנחנו המטפלות שלהם , המפעילות שלהם , הפסיכולוג צוות הבידור וכו' וכו' וכו' - הבנת את הפרינציפ? את נשארת את ולא משנה מה הגדרת התפקיד העיקרית שלך עכשיו - אם את אמא של ....או תלמידה או עובדת ב... או אשתו , בת של וכיו"ב . לדעתי בכל תקופה בחיים ההגדרות משתנות ולא - אנחנו לא רדודות בכלל - אצלי אישית - עשיית הילדים וגידולם תקופה ארוכה היו הטופ שבטופ ואני מרגישה עם זה מאוד בנוח ! כמובן כל תקופה והעדפות שלה .....

ה ו ב י ט

New member
רדודה? מה פתאום?

הרי האימהות היא חלק כ"כ משמעותי ומהותי בחיים שלנו. אני מרגישה בתקופת מעבר כזו. עוד לא מעכלת לגמרי שאני אמא, וגם אמביוולנטית לגבי שוק העבודה... בקיצור, הגדרה עצמית לא מגובשת

meravido

New member
את יודעת מה מוזר?

זה נכון שאנחנו סביב התינוקות שלנו ואנחנו רק חושבות עליהם ובאיזשהו מקום לפעמים אני חושבת שאני די משעממת את הסביבה (בעיקר את הסביבה הרווקה) בדיבורים על הילדים שלי ובעיקר על הצעצוע החדש. אבל יש בזה משהו טבעי ובריא - הרי סה"כ זה הקשר הטוב בין אמא לילד/ה שלה. מה עדיף? להתנכר לעובדה שאת אמא ושיש ילד? אם לא היית מגדירה עצמך כאמא ולא היית סביב זה, אז אני חושבת שזה לא בריא. לא יודעת אם הבנת למה אני חותרת בדברים שלי כי הם קצת מבולבלים.

אנידס

New member
הגדרה עצמית משתנה בדרך כלל במהלך

הזמן והיא די אישית. אין שום אפשרות לשפוט אם היא רדודה אם לאו. אני בטוחה שאת לא סבורה שלגדל ילדים זה רדוד. זה אחד התפקידים החשובים והקשים שישנם. הגדרה עצמית גם תלויה בעומק החוויה לפיה את מגדירה את עצמך. הסדר של ההגדרה אינו חשוב, משום שהוא משתנה בהתאם למצב בו את נמצאת. אם ישאלו אותך עוד חודש חודשיים, כשתהיי עמוק בלימודים אני בטוחה שההגדרה סטודנטית תיכנס להגדרות הראשונות.

למעלה