לבקשת חדשות 13,
ביהמ"ש התיר לפרסם פרטים דרמטיים מהפרשה שמטלטלת את לשכת רה"מ:
כך דוברו של נתניהו קיבל מנגד במיל' מסמכים סודיים ביותר של צה"ל שפרסומם הביא לפגיעה בביטחון המדינה, הפיץ אותם לכלי תקשורת זרים כדי לעקוף את הצנזורה - וניסה להנדס את השיח סביב סוגיית החטופים | כל הפרטים
כעת ניתן לפרסם כי החקירה המתנהלת העלתה שאלי פלדשטיין, החשוד המרכזי בפרשה ודוברו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ביקש להפיץ את המסמך המסווג העומד במרכז החקירה לכלי תקשורת בישראל -
כדי להשפיע על דעת הקהל בנוגע למו"מ לעסקת החטופים,
ולהשריש את הנרטיב לפיו ההפגנות תורמות לחיזוק חמאס.
פעולתו של פלדשטיין בוצעה בחודש ספטמבר - לאחר רצח ששת החטופים במנהרה באזור רפיח, ועל רקע התעצמות ההפגנות נגד הממשלה ולמען החטופים.
זאת, כחלק מרצון להנדס ולשנות את השיח הציבורי, ובמטרה להפנות אצבע מאשימה כלפי סינוואר בנוגע לחוסר התקדמות המגעים לעסקת חטופים.
במסגרת החקירה נחשף כי נגד המילואים החשוד בפרשה החליט להוציא מסמך סודי ורגיש מצה"ל, כדי להעביר אותו לדרג המדיני.
עוד בחודש אפריל 2024 העביר הנגד עותק של המסמך המסווג לפלדשטיין באופן לא מאובטח, דרך הרשתות החברתיות.
פלדשטיין מצדו פנה לעיתונאים ישראליים וניסה להביא לפרסום תוכן המסמך באמצעות כלי תקשורת בארץ, אך הצנזורה אסרה על כך.
כדי לעקוף את הצנזור, פנה יועצו של נתניהו באמצעות גורם נוסף לעיתון "בילד" הגרמני.
במקביל, הוא עדכן מספר גורמי תקשורת על הכתבה שצפויה להתפרסם בגרמניה, כדי שיבצעו "פולו-אפ" ויביאו את המידע לידיעת קהל היעד הישראלי.
לאחר פרסום הכתבה התעוררו שאלות בקרב גורמים רלוונטיים בישראל, שתהו האם המסמך אותנטי. כדי להוכיח את האותנטיות של הפרטים, פלדשטיין נפגש עם נגד המילואים, שנתן לו עותק פיזי של המסמך ואף מסר לו שני מסמכים נוספים בסיווג "סודי ביותר" .
לפי החשד, כפי שהותר לפרסום על ידי בית המשפט, מדובר ב"דלף מסווג ורגיש ביותר, אשר פרסומו מהווה פוטנציאל לנזק ביטחוני חמור, למערכת הביטחון ולמדינת ישראל".
החקירה המשותפת של שב"כ, המשטרה וצה"ל סיכלה את הרחבת ציר ההדלפה ומנעה פגיעה נוספת בביטחון המדינה.