ההוביט: מסע בלתי צפוי - מארז האספנים קרב

liorb22

New member
ההוביט: מסע בלתי צפוי - מארז האספנים קרב

תתכוננו למארז אספנים ראשון להוביט: מסע בלתי צפוי, בסטייל המארזים הישנים של שרה"ט.
הצפי הוא שהמארז האספנים המורחב יכלול 4 תקליטורי בלורי ו-3 תקליטורי DVD.
בנוסף, די כצפוי (אבל תודו שזה מרגש) WETA תיהיה מעורבת. ההגיון אומר שהם יהיו אחראים לפסלון הכלול במארז.

פיטר ג'קסון אישר כי הגרסא המורחבת תוסיף בין 20 ל-25 דקות נוספות.

הייתי שמח אם התו היו מרימים את הכפפה ומפיצים אותו עם תרגום, אבל מאחר והזכויות על הסרטים שייכים לצערינו לפ"פ אפשר לשכוח מזה.

http://www.hidefninja.com/forums/showthread.php?t=35565

Nunatak

New member

אין ספק שזה משהו שהולך לעמוד על המדף שלי יחד עם שאר המארזים.

וOT לרגע - וואו. נכנסתי עכשיו לפורום ופתאום אני קולט עד כמה הפעילות כאן ירדה, למרות כל מה שאני מרגיש, חושב וכבר אמרתי כאן על התחום הזה כואב לי

כתבתי על זה כאן שמאור פתח את עמוד הפייסבוס

שיש סיכויים שהפורום יסגר עקב חוסר פעילות בעיקבות מה שהולך והלך בפורום אודיו וקולנוע ביתי. וכן על תצפה להרבה כאשר ההודעה על יום ההולדת לפורום שהיתה דרך אגב בחודש שעבר דוקא נבחרה להיכתב שם על ידי מאור - בעמוד הפייסבוק, מאשר להיכתב פה.

Soak

New member
אין מה לעשות

אני לא קובע לבדי את הלך הרוח בפורום ובקבוצת הפייסבוק - כולנו ביחד, כל החברים המשתתפים קובעים את זה. הממשק של הפייסבוק מאפשר שיתוף תמונות באופן הרבה יותר "זורם", האפשרות להגיב או סתם לעשות לייק נוחה יותר מכאן וגם, מה לעשות, אנשים נכנסים לפייסבוק הרבה יותר מאשר לפורומים של תפוז. נוצר מצב שהקבוצה שם נראית הרבה יותר שוקקת ופעילה.
אבל יחד עם זאת, הממשק של הפייסבוק בעיני לא נוח לקיום דיונים ואנשים ששואלים שם משהו מוצאים תוך שעה-שעתיים שההודעה שלהם נדחקה למטה ונעלמה. אין שם דיונים של ממש אלא יותר הודעות של אנשים שמפרסמים תמונות של הוצאות שיש להם ושל חבילות שקיבלו - וזה משהו שלא היה מחזיק כאן בפורום.

פורום הוא פלטפורמה לקיום דיונים. הממשק של הפייסבוק טוב לתמונות, עדכונים שוטפים ושאלות קצרות. אין סיבה ששתי הפלטפורמות לא יוכלו להתקיים זו לצד זו - הכל תלוי בחברים הכותבים.

nassaf

New member
מוסיף על מה שנאמר כאן -

לי אישית לפחות יותר נוח הממשק הפייסבוקי בו אני יכול לערוך הודעה ולהוסיף לינקים באופן ישיר ונוח יותר ולפעמים אפילו למחוק הודעה. לפעמים מתפתחים שם דיונים, ולפחות ממה שאני רואה שם, יש כבוד הדדי לכולם, כאן איכשהוא הטונים של כולם עולים וחבל - פייסבוק הופך את הדיון שם ליותר קהילתי.

יש משהו בממשק שבו אתה יודע עם מי אתה מדבר (שנותן הפייס) שלא קיים כאן בפן האנונימי. אני בעד להיחשף - גם אם המשמעות היא לפתוח כינוי בשם האינטרנטי של המשתמש ולשים תמונה פיקטיבית אבל כל אחד כמובן שיפעל על פי ראות עיניו.

liorb22

New member
ידיעה כזו בעבר היתה מובילה לדיון נרחב בנושא

אני מודה שהייתי בהלם כשהידיעה לא זכתה לתגובה אחת במשך ימים ארוכים.
המצב בהחלט לא טוב.

BlueStreak

New member
הבעיה של הפורום היא לא הפייסבוק

אלא ההתנהגות של חלק מהגולשים כאן שהם חושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם מה נכון ומה לא נכון, מה נחשב לאומנות ומה לא ובאופן כללי מוצאים דרך בכל פוסט שלהם למתוח ביקורת ולשאוב אנרגיות.
אני חושב שהדעיכה התחילה לאחר הדיון האחרון על הסטילבוקים, כשכל מיני "מבינים בקולנוע" ניסו לשכנע למה סטילבוקים זה מיותר, למה מי שאוסף את הקופסאות האלה בעצם לא מתעניין בסרט שבפנים וכו'.
החל מאותו רגע לי אישית ירד מהפורום ומצאתי אווירה הרבה יותר חיובית בפייסבוק.

לשמחתי עד עכשיו האנשים האלה לא מגיבים שם אבל גם אם יחליטו להתחיל יום אחד ובאותה רוח שהביאו לפורום יימצא לכך פתרון קל ופשוט

יום טוב ואיסוף מהנה לכולם!

Soak

New member
בעיני זו לא בעיה

פורום הוא מטיבו מקום לדיונים. בדיונים טבעי שתשמע דעות מנוגדות לשלך. לשמחתי בפורום הזה הן לרוב היו מנומקות ולא מתלהמות. אם אתה לא מסכים עם משהו שנאמר אתה תמיד מוזמן להגיב. מה הבעיה עם זה? אני מעדיף את זה פי אלף על פני פרגון מעושה אוטומטי. איפה העניין כאן אם אין מקום להבעת דעה?

liorb22

New member
הבעיה שכאן אין תרבות דיון

אמרתי את זה בעבר ואחזור על זה שוב - אם זה היה "דיון" כלל לא היתה בעיה. לצערי, הפורום נהפך עם השנים לבמה לריבים, מירמור, והוצאת תיסכולים. אין לזה אח ורע בפורומים אחרים, לא בתפוז (ממה שיצא לי לראות) ולא בפורומים בינלאומיים מקבילים בתחום.

כאשר אדם מתלונן על אמזון (אריזה, זמני משלוח, קבלת מוצר וכו'). במקום להקשיב לו ולהזדהות עימו, ישר באים ותוקפים אותו, מצטטים לו חוקי מכס, מדגישים כמה הוא רע ופשוט עושים אאוטינג איום שאותו אדם מקלל את הרגע שרק רצה לשפוך את ליבו ולשתף.

בא לפלוני אלמוני להשוויץ במארז מפואר שקנה/סטילבוק ? אוי ויי זמיר - טעות! ישר יבוא המון ויעשה לינץ לאיש שהעיז לעשות זאת. חורצים את דינו במקום ומוקיעים אותו כאל אדם שלא אוהב סרטים, רק אריזות יפות.

מישהו נהנה מאיכות DVD? אסון גדול! הוא לא רואה את "חזון הבמאי".

בקיצור, לא נעים להיות פה, אם לומר את האמת. אחרת, אין הסבר לעובדה שערוץ הפורום בפייסבוק שוקק חיים וכאן ניהיה בית קברות.

הממשק זה רק תירוץ. ניתן לנהל כאן דיונים מאוד פוריים, עם תמונות, שיתופים והכל (עובדה שכך היה בעבר). יש כאן בעיה גדולה יותר של חוסר פירגון, אדיבות וסתם נחמדות.

Soak

New member
לדברים שאתה אומר אין אח ורע

אתה משתמש במילים מוגזמות מאוד - לינץ', חריצת דין... שום דבר מאלה לא נעשה כאן. לינץ'? באמת? לינץ'???
הדברים שכתבת מתארים את החוויה שלך מהדברים שנכתבו, ולא את מה שקורה בפועל. כל מי שעיניים בראשו וקצת הגיון בריא יכול לקרוא את הדיונים המדוברים ולשפוט בעצמו. רשמתי זאת בעבר. את החוויה שלך מהדברים אני כנראה לא אשנה, אבל לפחות תכיר בכך שהיא שלך, ולא מתארת את הדברים כאשורם.

לגבי הפייסבוק - רשמתי זאת כבר. רוב האנשים שנמצאים שם הגיעו מכאן. דיונים של ממש אין שם. הדברים שכן יש - לא היו תופסים בפורום לאורך זמן. הפלטפורמה שונה. החשיפה שונה. הממשק שונה מאוד. תעבורת הרשת שונה באופן קיצוני. כל אלו משפיעים, אבל אתה מוזמן להמשיך לתת לזה הסבר אחד ויחיד שנובע מתוך החוויה הפרטית שלך.

מקווה שהודעה זו לא ביצעה בך לינץ'.

liorb22

New member
כל מה שכתבתי אכן מושפע ממה שחוויתי באופן אישי

אבל לא רק. מתוך כבוד אל כל השאר, לא אציין שמות.
ועדיין, אפילו כחווייה אישית, היחס אותו קיבלתי במרבית המקרים היה רחוק מלהיות לבבי. אני חלילה לא מצפה שכולם יהיו יס-מנים, אבל אם אדם מגיב מתוך כוונה לפגוע, עדיף היה אם אותו אחד היה נמנע מלעשות כן. זה לא מכובד, לא לעיניין ולא במקום.

למה לצאת מגעיל במקום לפרגן? לא אבין זאת לעולם, אבל לצערי רוע זה חלק מהחיים.

העקיצה שלך בסוף רק מוכיחה את טענותי. חבל שההבנה הבסיסית הזאת לא נקלטה עדיין.

Soak

New member
רוע לא היה שם.

היתה דעה שונה משלך, והיא היתה מנומקת ולא מתלהמת. חבל שההבנה הבסיסית הזו לא נקלטה עדיין.

כנראה שנדונו אני ואתה לא לקלוט הבנות בסיסיות איש של רעהו. ואתה יודע מה? גם זה בסדר.

BlueStreak

New member
הבעיה היא לא בדעות מנוגדות אלא בגישה הכללית

של כמה גולשים כאן.
אותם גולשים, לא נזכיר שמות, נוקטים באופן עקבי בגישה מחנכת ומקוממת.
כשמישהו בא וקובע בשבילך שאם אתה אוהב אריזות מיוחדות אז אתה לא באמת אוהב קולנוע ואת הסרט שבפנים זה לא נקרא להביע דעה מנוגדת.
כשמישהו מטיף לך בעקביות פעם אחר פעם שאם האיכות של DVD לא מספיק טובה לך אז אתה מתעסק בקטנות ואתה לא יודע להעריך קולנוע טוב זה לא נקרא להביע דעה מנוגדת.
נקודתית אולי זה כן אבל כשזו הגישה באופן עקבי זה הופך למשהו אחר.
אותם גולשים מביאים איתם כל הזמן אוירה לא נעימה ומחפשים להתנצח. זו בכל אופן התחושה שאני מקבל ולדעתי אני לא לבד.

אני גם לא מחפש לעשות לייק על כל פוסט של כל אחד, רק על אלה שמעניינים אותי.
כשמישהו מתלהב מחבילה שהגיעה ושום דבר בחבילה הזו לא מעניין אותי אני לא רואה טעם להגיד שלא אהבתי את הסרט ולבאס לו את החגיגה. אני פשוט לא אגיב ואשמור את הדיון לגבי הסרט לפעם אחרת.
וכן, אני נהנה שמפרגנים לי ונהנה לפרגן חזרה. זה לא סותר דיונים עם דעות מנוגדות. השאלה באיזו רוח נעשים הדברים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חושבת שזה לא רק בפורום אלא בכלל בתחום

ה-DVD לא מת, אבל לתחושתי הוא בירידה, והבלו ריי לא נורא מסעיר. באופן כללי אנשים (לפחות בארץ) קונים פחות תוכן במדיה פיזית. אני יכולה להעיד על עצמי שאני קונה הרבה פחות, וגם בבלו ריי אני לא קונה אותה כמות שקניתי בעבר ב-DVD (את הכותרים הקלאסיים שרציתי אז כבר קניתי ואני לא טורחת לקנות כפול, ואין הרבה כותרים חדשים שמלהיבים אותי).
גם השוק בישראל כבר לא מה שהיה פעם; מפיצים הצטמצמו, חנויות וספריות נסגרו, אספנים מוכרים/מכרו את האוסף שלהם... (או אולי זו רק התחושה שלי).

היום קל יותר לצרוך תוכן באיכות גבוהה דרך האינטרנט (גם באופן חוקי), הכבלים/לוויין ושירותי ה-VOD למיניהן. יש סדרה (סדרת כבלים אמריקנית מושקעת) שעקבתי אחריה ב-HD ועכשיו לא טרחו אפילו להוציא אותה בבלו ריי אלא רק ב-DVD... אז אני לא קונה, נראה לי מיותר. אם אפילו המפיצים שלה לא חושבים שיש הצדקה לשווק אותה ב-HD על מדיה פיזית... זה אומר משהו.

למעלה