בסופה של שנה המרחק ביננו די מצטמצם
תצטרכי להתאמץ
מאוד מאוד למצוא משהו שלי ועדיין לא תמצאי דבר שיכול להתפרש כפגיעה שלי בבתאל ומעיין הנפלאות ומנצחות הלבבות ואהדת הקהל, עם או בלי 700Kִ.
כתבת (ביחס לדבי): "למרות שהביקורת על התנהגותה מובנת לי היטב". זו בדיוק הנקודה. מה שמובן לך לגבי X מובן או יכול להיות מובן לאחרים כלפי Y. אי-הסכמתך או אי-הבנתך מדוע Y נתפשת ע"י האחר אחרת מאשר בתפישתך היא היא הסיבה לסובלנות, קבלת דעת האחרת כלגיטימית (גם אם אינך מסכימה) והיא שמחייבת אותך במתן מקום גם לקול אחר ושונה משלך. משום מה כאשר לבי הודבקו כינויים - מחמאים הרבה פחות מאלו שאני נקטתי כלפי מי מהמשתתפים - לא קמה זעקה, לא קול ולא פרץ. אם נסכים שמותר לא להסכים ושיש לכבד את אוטונמיית האחרת, תפיסת המציאות שלה והחופש שלה להביעו הרי שמה שאת תופשת כלגיטימי ביחס לדבי אני רואה כלגיטימי ביחס למי מהמשתתפים האחרים (גם אם יש כאן בפורום מוג'הדין רועש, נוכח וצעקני שיוצא למסע צלב קדוש מטעם יד עלומה ומניעים, חינוך, וחוסר כיבוד האחרת, דעתה, והחופש שלה לבטא את כל אלה ועוד, שזרים ואינם מובנים לי).
הייתי מסכימה עם רוב דברייך לולא ייחסת לי "שנאה". כפי שציינתי כאן לא אחת, איני "שונאת" דמויות אלקטרוניות שמרצדות על מסכי. אני מביעה דעה על דמות מלוהקת, על יכולות המשחק שלה ועל מה שנתפס להבנתי כפער בין "הצגת האני" של אותה דמות למה שהיא שוב, לעניות דעתי, במציאות. מסיבה זו בשום פוסט שלי לא תמצאי התייחסות לנושאים שעלו והוצגו בתוכנית (למשל: מקצועותיה שהוצגו בכתוביות, או דבריה נתנו לצופה הממוצעת להבין שהיא שרתה בצבא או שיש לה בקיאות בתחומים שלא הוכיחו זאת במבחן העובדות והבקורת).
עוד הייתי מסכימה עם הצבעתך שגם למשתתפי ראליטי רגשות. אלא שדווקא מה שמונע ממך (ובוודאי ממני) אקסהביציוניזם פומבי לאורך זמן היא היא הסיבה והטעם שאנשי ראליטי נחשפים לצורך רכישת לב ותשומת-לב אהדת הקהל. ישנו מי שמצליחות בענק - נסכים על הסגולות, ומבחינתי גם נוכל להסכים על הסוורים והאחיות. מי שעושה זאת בדיבור בלתי-פוסק למצלמה ותובעת את תשומת לב הקהל ללא מנוח, לא יכולה להתלונן שבמקום דבש היא מקבלת עוקץ - אגב, שמת לב שלא רק ממני? ראוי לשים לב ליחס הציבור בכללותו. האם כל חטאי שניסתי להבין ולשתף בפוסטים מדוע דווקא גב' גורדוס-וינדסברג מתקבלת כך ולא משתתפים אחרים?
לבסוף, אם נוח לך לחיות עם דימוי שקרי אשריך וטוב לך. לי רע ולא טוב עם שקר, התחזות ו"הצגת אני" ששונה מהאמת. על אחת כמה וכמה בהינתן האמפליפיקציה של התקשורת וכוחה. אם מציגים לי שירות צבאי שלא היה ולא נברא מעניינת אותי האמת המניע והצורך להציג דמות שונה, שקרית, מתחזה ומטעה. אגב, מניין לך שאיני מכירה או איני סמוכה על מי שאכן מכיר/ה ויודע/ת גם איך היא כחברה או כאשת מקצוע העוסקת בתחומה בשוק התעסוקה (איזה בדיוק, ידוע לך? באיזו מסגרת?).
עכשיו גם אני אחלה חופרת
שוב, שנה טובה ומתוקה גם לך