ההודעה שלי ירדה לדף מתחת...

why me

New member
ההודעה שלי ירדה לדף מתחת... ../images/Emo10.gif

מיהו/מישהי יכולים לומר לי איך מכינים עיסת נייר? לא הרבה אני רוצה להכין משהו קטנטן כי משעמם לי בחופש..
מראש

av_i_va

New member
ברצון../images/Emo127.gif

כנסי ללוח המאמרים. תמצאי שם הסבר מפורט לגבי אופן ההכנה במסמך שנכתב על ידי שבלולית (עיסות ובצקים). כמובן שאם יהיו שאלות נוספות - אנחנו כאן. ועוד "כמובן" - נרצה לראות תמונות. (זה לא תנאי, רק
) בהצלחה רבה.

why me

New member
../images/Emo52.gifעל הבורות...../images/Emo163.gif

נכנסתי למאמר הזה ולא ממש הבנתי את הדרך הפשוטה לעשות זאת... אני רוצה משהו קטן, יש פה אנשים שיוכלו להסביר לי
איך לעשות את העיסה
צריך להשרות חתיכות עיתונים במים חמים\קרים\לא משנה... מוסיפים קמח
והאים הבלילה צריכה להיות דלילה או להפך
חוץ מרק שאלות רציתי לומר כמה דברים...
אנשים, כל הכבוד לכם על היצירות המדהימות בגלריה ואלו שעכשיו מפורסמות בפורום... ממש כל הכבוד;על ההשקעה והכישרון
אתם עושים את זה כתחביב או כמקצוע
למנהלת הפורום: כל הכבוד על צומת ה
שאת מקדישה לכל הודעה
ועל העידוד והקבלת פנים

av_i_va

New member
לא מדובר כאן בבורות בכלל../images/Emo63.gif

לא כל מה שמובן לאחד, חייב להיות מובן גם למישהו אחר מנסיון אני יכולה לספר, שבכלל לא פשוט להסביר בכתב, דברים שקל יותר להדגים. לעניין עיסת הנייר. אולי בכלל לא לכך הכוונה? אולי מספיק לעבוד בטכניקה של רצועות נייר? כעבודה ראשונה זה ודאי מומלץ. יקל עלי לייעץ אם אדע למה הכוונה "משהו קטן"??? כעת, סליחה על הבורות שלי. האם הכינוי שייך לבת או לבן?
שיהיה שבוע נפלא עם המון יצירה ותודה עבור המחמאות וההערכה.

שאלה נוספת בקשר לעיסת נייר

ראשית גם אני מצטרפת בשמחה למחמאות על היחס ועל הידע הרב של א/נשי הפורום ושלך אביבה. מצאתי אהיל מתכת קטן למנורה עומדת וברצוני לתקן קטעים קרועים או חסרים בכיסוי הפגום שלו באמצעות עיסת נייר. הבקשה שלי היא לעצתכם על איזה משטח ישר אתם ממליצים להכין את "גיליון" עיסת הנייר (מדובר בגודל של כ-8X10 ס"מ לערך) כך שקל יהיה להרים ממנו את את הגיליון לאחר שהוא יתייבש ולתקן את האהיל. תודה, יפה

יפה, עצה בשבילך!

אל תלכי על האופציה של נייר כמנורה. לפני שנתיים קניתי בנחלת בנימין מנורה עומדת יפהפיה עשויה נייר שלצערי "עבדה" ימים ספורים בלבד. בכל פעם הייתי מריחה פתאום ריח קל של שרוף וכיביתי אותה בבהלה. פעם אחת היא נפלה ורק מהחום של הנורה נהייה בה חור קטן!!. בקיצור, לא הכי פרקטי ובטוח בעיני!!.

וואלה לא חשבתי על הבטיחות, אז

אני אסיר מכל הדפנות עליהן הוא נותר את הנייר הקיים. אם כך, האם תוכלו להמליץ לי בבקשה על ציפוי אחר בטוח למסגרת המתכת? תודה, יפה

av_i_va

New member
אהיל עשוי מתכת?

או רק שילדה לאהיל? איזה ציפוי יש לו כעת? מאיזה חומר? על פי המידות שאת מתארת הוא באמת קטן ונייר ממש לא מומלץ. אישית אני מאוד אוהבת סגנון עתיק. לו הייתי צריכה לשפץ את האהיל, הייתי בוחרת בציפוי של בד תחרה (מוקשה תחילה כמובן), עם תוספת של סרטי קטיפה וחרוזים.

אכן כן, שילדה ממתכת

והציפוי הוא מנייר עבה מעט בטרסטורה מחוספסת עם הטבעה של מעין עלים. ראיתי אהילים כאלה למכירה - וזהו חומר נפוץ. אני מוסיפה את ההערה הזו כדי להקל בזיהוי במידה ולא הצלחתי לתאר נכון את הנייר. מכיוון שחלק מדפנות האהיל קרועות וצריך להחליפן המחשבה הראשונית הייתה לעשות זאת באמצעות עיסת נייר. ולצורך הלימוד, איך באמת יוצרים יריעת עיסת נייר ישרה? איזה תחליף יכול להיות לבלון, שצורתו עגולה ולא תצלח לשמש כבסיס למשטח ישר? איך את מציעה להקשות את בד התחרה? אגב, פתאום יש לי רעיון שיחייב לוגיסטיקה אחרת (ולכן זה לא מעשי עבורי כעת): לחזור לטכניקה הוותיקה של באטיק שמותירה את הבד צבוע, מקושט ומוקשה משאריות השעווה.

av_i_va

New member
המדובר בנייר אורז

כזה שהוכן במזרח הרחוק קיים נייר אורז עם ציפוי הגנה במיוחד עבור אהילים ראיתי לפני שנה בערך בארטא בנחלת בנימין יתכן וניתן לרכוש גם במקומות אחרים בד תחרה אפשר להקשות או על ידי דבק פלסטי מדולל או על ידי עמילן. רעיון נוסף: את יכולה להכין דמויות שטוחות מדאס או פימו לחורר מלמעלה למטה, ועל ידי שילוב של דמויות, חרוזים, חומרי טבע ובעצם כל מה שאת אוהבת... להשחיל על חוט דייג ולקבע בין דפנות שלד האהיל. ועוד רעיון: ליצור חרוזים מעיסת נייר, בצורות וגדלים שונים ולצבוע בהתאם לאופי המתאים למקום בו יעמוד האהיל. שיהיה יום מקסים

av_i_va

New member
../images/Emo50.gif

נשמח לשמוע על מה החלטת ואחר כך לראות גם תמונות. בהצלחה ביצירה.

למעלה