ההודעה/תגובה שלי לא קפצה

ההודעה/תגובה שלי לא קפצה

כנראה מאחר והיא בת למעלה מ-72 שעות, אז מצרפת לכאן את הקישור להודעה שלי כמה שורות למטה.

sh53

New member
סמרטוט לא נשאר סמרטוט כל החיים

עשי שרירים והראי לה שאת שווה יותר ממנה (עצוב שזה היחס שאמא צריכה לקבל, אבל אם זה מה שהיא מביאה על עצמה, זה מה שהיא תקבל). היא התקשרה כדי לקבל עזרה מהמחשב? עני לה "אמא אני מאוד רוצה לעזור לך, אבל לא יכולה כי הרי את יודעת - אני סתומה. אחים שלי חכמים ובטח יעזרו לך עם המחשב".

ואני כמו שפן צהוב בטן כשמדברת איתה

לא אומרת לה את הדברים האלו, כאילו יש בי איזשהו רתיעה ממנה, משהו בלתי מוסבר שאולי היא תרד עליי. אבל כשאני לא מדברת איתה זה בדיוק מה שאני אומרת לעצמי שאומר לה כשהיא תתקשר, פשוט מדהים.

sh53

New member
שימי ליד הטלפון תזכורת-לעמוד על שלך

זה יכול להיות כל דבר שיהיה לך קל לזכור שאת חייבת לעמוד על שלך ומגיע לך יחס יותר טוב. זה יכול להיות תמונה של מישהי/מישהו שנותנים לך יחס חם וההערכה ביניכם היא הדדית. שימי מודעה ענקית על הקיר - מילה או שתיים שיזכירו לך את זה (אם לא נעים לך שהחברים של הילדים שלך יכנסו לבית וישאלו מה זה, הרי הם לא צריכים לדעת כל דבר שקורה בבית). יודעת שזה קשה, אפילו קשה מאוד, אבל זה בהחלט אפשרי. אם תתחילי, הדרך תהיה יותר קלה בהמשך. מבטיחה לך שאחרי פעם אחת שתעמדי על שלך, יהיה לך יותר קל ותרגישי סיפוק עצום שלא נתת לאנשים לפגוע בך. נשמח לשמוע על ההתקדמות בענין זה.

מוּסקט

New member
יש משהו שאפשר לעשות

שקשור יותר לעיצוב התנהגות (של אמך) ופחות להבעה הרגשית. למשל, אפשר להתחיל ללמד אותה לבחור בך במודע או להרחיק אותך במודע - בהנחה כמובן שעד היום היא לא רואה את הדחייה שהיא עושה כפוגעת. כדי שזה יקרה את צריכה להתחיל להתאמן להגיד לה מה מתאים לך ומה לא וליצור הזדמנויות בהן היא בוחרת בך. לדוגמה: אם היא מבקשת שתבואי לתקן את המחשב, את צריכה להגיד משהו כמו: לא מתאים לי לבוא עכשיו יש לי תכניות אחרות שאני לא יכולה לבטל. אם מתאים לך אוכל להגיע ביום שלישי בשבוע הבא, אחרי הצהריים. (תשובה שכזו מעבירה מסר מאוד חד משמעי לגבי כך שאת עסוקה ויש לך חיים בלעדיה, שאת מוכנה לעזור, אבל לא עוברת לדום על כל בקשה שלה - ושרק את אדון לזמנך החפשי ולרצונך הטוב. רק את מחליטה מתי מתאים לך לבוא אליה אם בכלל). תשובה שכזו מאלצת אותה להידחק לפינה ולבחור אם להזמין אותך או לא, על פי התנאים שלך. פעם היא יכולה לבחור שתבואי, ופעם היא יכולה להסתדר לבד - אבל בשני המקרים את מחליטה מה את יכולה וכמה. אני מודעת לכך שזה מאוד קשה מכיוון שסוג אינטראקציה שכזה מבדיל בין התנהלות יותר עניינית לבין התנהלות יותר רגשית. אם את יכולה לעמוד בה - תרוויחי שקט רב.

למעלה