ההוכחה לקייום האל

לעומק

Active member
יאללה באלגן. חחח

סתם, אני רוצה לדון כאן בהוכחה שהאל קיים.

1. אני חווה אותו, כמו שאני חווה שהמתמטיקה נכונה.
2. אני לא יודע איך ממשהו פיזי נוצרת חוויה, לכן יש נשמה. אם יש נשמה. זה אומר שיש משהו רוחני שאנו לא יודעים כלום עליו, אם יש רוחניות ואנחנו מרגישים אחדות בחוויות אקסטטיות. אולי יש אלוהים. סוג של אלוהים של שפינוזה

Harrington

Well-known member
מנהל
יאללה באלגן. חחח

2. אני לא יודע איך ממשהו פיזי נוצרת חוויה, לכן יש נשמה. אם יש נשמה. זה אומר שיש משהו רוחני שאנו לא יודעים כלום עליו, אם יש רוחניות ואנחנו מרגישים אחדות בחוויות אקסטטיות. אולי יש אלוהים. סוג של אלוהים של שפינוזה
אין ובתקופה זו, נקווה שתתקצר, לא תיתכן "הוכחה" לקיומו של הקל. לא לחינם אנחנו נדרשים לאמונה ואמונה, פר הגדרה, משמעותה שאין הוכחה (שהרי אם יש לא מדובר עוד באמונה אלא בידיעה).

אי"ה תקופת הסתר הפנים תסתיים והגאולה תגיע במהרה בימינו. או אז נוכל לחזור לדבר על ידיעה. עד אז, הסוגיה היא עניין של אמונה וממילא כאמור, אין לה הוכחה.

כל הנ"ל לא משנה את העובדה שעבור מאמינים רבים, ודאי האדוקים שבהם, מדובר בידיעה לכל דבר ועניין. אמונתם רשמית היא אמונה, אך בתוכם הם מרגישים שהם יודעים את מה שהם מאמינים בו.

לעומק

Active member
אין ובתקופה זו, נקווה שתתקצר, לא תיתכן "הוכחה" לקיומו של הקל. לא לחינם אנחנו נדרשים לאמונה ואמונה, פר הגדרה, משמעותה שאין הוכחה (שהרי אם יש לא מדובר עוד באמונה אלא בידיעה).

אי"ה תקופת הסתר הפנים תסתיים והגאולה תגיע במהרה בימינו. או אז נוכל לחזור לדבר על ידיעה. עד אז, הסוגיה היא עניין של אמונה וממילא כאמור, אין לה הוכחה.

כל הנ"ל לא משנה את העובדה שעבור מאמינים רבים, ודאי האדוקים שבהם, מדובר בידיעה לכל דבר ועניין. אמונתם רשמית היא אמונה, אך בתוכם הם מרגישים שהם יודעים את מה שהם מאמינים בו.
הרמבם כן ניסה להוכיח את אמיתות האל
הנה ציטוט מGPT

"דע כי כל מתחדש – יש לו סיבה, וכל משתנה – יש לו משתנה. וכל מתנועע – יש לו מניע. ולא יתכן שתהיה תנועה – אלא בדבר שהוא גשמי. ואין תנועה נצחית – אלא אם כן היא נובעת ממניע שלא נפסק, ולא משתנה, ואינו גוף."

"והוכח כי מניע זה – אינו גוף, ואינו כח בגוף, ואינו נושא צורה – והוא אחד."

"וזה אשר הוכח במופת, והוא מצוי ראשון, והוא האל יתעלה..."

"ומפני היותו לא גוף ולא כח בגוף – אי אפשר עליו מקרה ממאורעות הגופים, ואי אפשר עליו שינוי כלל."

בקיצור מה שאריסטו אמר ההוכחה הקוסמולגית

Harrington

Well-known member
מנהל
הרמבם כן ניסה להוכיח את אמיתות האל
הנה ציטוט מGPT

"דע כי כל מתחדש – יש לו סיבה, וכל משתנה – יש לו משתנה. וכל מתנועע – יש לו מניע. ולא יתכן שתהיה תנועה – אלא בדבר שהוא גשמי. ואין תנועה נצחית – אלא אם כן היא נובעת ממניע שלא נפסק, ולא משתנה, ואינו גוף."

"והוכח כי מניע זה – אינו גוף, ואינו כח בגוף, ואינו נושא צורה – והוא אחד."

"וזה אשר הוכח במופת, והוא מצוי ראשון, והוא האל יתעלה..."

"ומפני היותו לא גוף ולא כח בגוף – אי אפשר עליו מקרה ממאורעות הגופים, ואי אפשר עליו שינוי כלל."
אוקיי. אבל אני לא הרמב"ם והתקופה שלנו היא לא תקופת הרמב"ם. אני לא יודע אם הוא הצליח בנסיון שאתה מתאר שהוא ניסה (לענ"ד הוא לא), אבל שאלתך הופנתה לגולשים כאן בימינו :).

בכל מקרה, אני גם מסכים, ככל שזה מה שהרמב"ם עשה, שאפשר להוכיח את קיומו של הקל בראיות נסיבתיות. אבל עדיין בסופו של הליך, גם לאחר שעות של שכנוע והצגת ראיות נסיבתיות, בסוף בסוף מגיעים לעניין של אמונה. או שמאמינים או שלא. הוכחה חד-משמעית כאמור מעלה, אין בנמצא, למיטב ידיעתי גם לא היה בתקופת הרמב"ם, ולא צפויה להיות כל עוד לא תגיע הגאולה השלמה ו/או תסתיים תקופת הסתר הפנים.

lemner40

Well-known member
יאללה באלגן. חחח

יש עובדה ברורה היסטורית
אלוהים שונא יהודים דתיים

לעומק

Active member
לא נכון.
אלוהימא שונאת יהודים נקודה.
להרגשתי גם את כל יתר ברואי האל(והימא)
1.מחקרים מוכחים שדתיים נהנים יותר.

2.מהצלחה בעולם הזה אי אפשר לדעת כלום
אולי צדיק ורע לו רשע וטוב לו.

3. אולי הדרך לאושר. נמצאת אצל אריסטו/אפלטון. ולא ביהדות

4. על סמך 3 שפינוזה אמר "אף כי סר חסן הדת הזאת מזמן רב, אני סבור כי אפשר שהיא תוקם שנית, וכי אלוהים יבחר שנית את ישראל."
כלומר, היהודים יכלו להיגאל מזמן אם היו פועלים חכם.

5. היהודים לא פעלו חכם, לכן בגלל חופש בחירה סבלנו יותר בגלות

לעומק

Active member
חוץ ממה שאני מרגיש שמוכיח את קיום האל ישנם מספר הוכחות אחרות שמוכרות יותר לפי צאט GPT הם:

1. ההוכחה האונטולוגית (אנסלם) – אם ניתן לחשוב על ישות מושלמת, הרי שקיום הוא חלק משלמות זו, ולכן אלוהים מוכרח להתקיים במציאות.
  2. ההוכחה הקוסמולוגית (אריסטו, תומאס אקווינס) – כל דבר בעל סיבה, ולכן חייבת להיות סיבה ראשונית שאינה תלויה בשום דבר אחר – אלוהים.
  3. ההוכחה הטלאולוגית (הוכחת התכנון) – מורכבות וסדר בטבע מעידים על מתכנן תבוני.
  4. ההוכחה המוסרית (קאנט) – קיומם של חוקי מוסר אוניברסליים מעיד על מחוקק מוסרי – אלוהים.
  5. ההוכחה האקסיסטנציאליסטית (קירקגור) – אמונה באלוהים נותנת משמעות לקיום האנושי.
  6. ההוכחה מהחוויה הדתית – חוויות רוחניות ומיסטיות מעידות על קיומו של אלוהים.
  7. ההוכחה מהנס – קיומם של נסים שאינם ניתנים להסבר מדעי מעיד על התערבות אלוהית.
  8. ההוכחה מהתודעה (דקארט) – המחשבה על אל מושלם אינה יכולה לנבוע מתודעה מוגבלת, ולכן אלוהים קיים.
  9. ההוכחה מהחוק הטבעי – חוקי הטבע פועלים בצורה עקבית וחכמה, מה שמעיד על בורא מחוקק.
  10. ההוכחה מהתנ"ך – המסורת היהודית, נבואות שהתגשמו והמשכיותו של עם ישראל מעידים על יד אלוהים בהיסטוריה.

SupermanZW

Well-known member
חוץ ממה שאני מרגיש שמוכיח את קיום האל ישנם מספר הוכחות אחרות שמוכרות יותר לפי צאט GPT הם:

1. ההוכחה האונטולוגית (אנסלם) – אם ניתן לחשוב על ישות מושלמת, הרי שקיום הוא חלק משלמות זו, ולכן אלוהים מוכרח להתקיים במציאות.
  2. ההוכחה הקוסמולוגית (אריסטו, תומאס אקווינס) – כל דבר בעל סיבה, ולכן חייבת להיות סיבה ראשונית שאינה תלויה בשום דבר אחר – אלוהים.
  3. ההוכחה הטלאולוגית (הוכחת התכנון) – מורכבות וסדר בטבע מעידים על מתכנן תבוני.
  4. ההוכחה המוסרית (קאנט) – קיומם של חוקי מוסר אוניברסליים מעיד על מחוקק מוסרי – אלוהים.
  5. ההוכחה האקסיסטנציאליסטית (קירקגור) – אמונה באלוהים נותנת משמעות לקיום האנושי.
  7. ההוכחה מהנס – קיומם של נסים שאינם ניתנים להסבר מדעי מעיד על התערבות אלוהית.
  8. ההוכחה מהתודעה (דקארט) – המחשבה על אל מושלם אינה יכולה לנבוע מתודעה מוגבלת, ולכן אלוהים קיים.
  9. ההוכחה מהחוק הטבעי – חוקי הטבע פועלים בצורה עקבית וחכמה, מה שמעיד על בורא מחוקק.
  10. ההוכחה מהתנ"ך – המסורת היהודית, נבואות שהתגשמו והמשכיותו של עם ישראל מעידים על יד אלוהים בהיסטוריה.
כל ה"הוכחות" שהבאת אינן הוכחות.
1. גם אם ניתן לחשוב על ישות מושלמת, זו לא הוכחה שהיא קיימת.
2. אם כן, כיצד נוצרים חלקיקים מסוג ניוטרינו מאליהם? כיצד הם נעלמים?
3. באותה מידה ניתן למצוא בעולם גם פשטות, אי סדר, ואפילו כאוס.
4. חוקי המוסר הם תלויי תרבות, אינם אוניברסליים.
5. גם אם אמונה נותנת משמעות, אמונה אינה הוכחה.
6. מנין לך שאותן חוויות רוחניות אינן דמיונות או אשליות?
7. מה שאיננו יודעים להסביר מעיד רק על חוסר ידע שלנו, לא על קיום אלוהים.
8. מה שמושלם לדעתנו אינו מושלם בהכרח, ולכן לא מוכיח קיום אלוהים.
9. חוקי הטבע מעידים על הטבע, טענת הבורא אינה מתיישבת עם תער אוקאם.
10. מה עם נבואות שלא התגשמו? האם הן מוכיחות שאין אלוהים? לא. נבואות לא מוכיחות שום דבר.

לעומק

Active member
כל ה"הוכחות" שהבאת אינן הוכחות.
1. גם אם ניתן לחשוב על ישות מושלמת, זו לא הוכחה שהיא קיימת.
יש את מיכאל אברהם, שאומר שזו הוכחה חזקה יחסית.
אבל בשביל להוכיח את זה, צריך לקבל את הלוגיקה המודלית.
אבל זה לא הוכחות שאני אוהב, אני מאמין יותר מתוך חוויה
3. באותה מידה ניתן למצוא בעולם גם פשטות, אי סדר, ואפילו כאוס.
ההוכחה אומרת, אם תמצא שעון זרוק.
לא תאמר הוא נוצר מעצמו, אלא תאמר יש מתכנן.

אתה טוען, יש קצת כאוס ביקום.

אז מיכאל אברהם עונה, אם תמצא שעון שיש בו כמה חלקים חסרים, אז תאמר בגלל שחסר כמה חלקים הןא נוצר מפיצוץ?

אני אנסה אחר כך להסביר, איזה הוכחות הכי מדברות אליי.

SupermanZW

Well-known member
יש את מיכאל אברהם, שאומר שזו הוכחה חזקה יחסית.
אבל בשביל להוכיח את זה, צריך לקבל את הלוגיקה המודלית.
אבל זה לא הוכחות שאני אוהב, אני מאמין יותר מתוך חוויה

ההוכחה אומרת, אם תמצא שעון זרוק.
לא תאמר הוא נוצר מעצמו, אלא תאמר יש מתכנן.

אתה טוען, יש קצת כאוס ביקום.

אז מיכאל אברהם עונה, אם תמצא שעון שיש בו כמה חלקים חסרים, אז תאמר בגלל שחסר כמה חלקים הןא נוצר מפיצוץ?

אני אנסה אחר כך להסביר, איזה הוכחות הכי מדברות אליי.
ההבדל בין אמונה לידיעה הוא שאמונה לא מצריכה הוכחות.

אם אמצא שעון שחסרים בו חלקים לא אטען דבר, אודה שאני לא מבין למה יש שעון כזה. תפסיק עם השטויות של "נוצר מפיצוץ" כי לא טענתי דבר כזה. מה הבעיה שלך להודות שאתה לא יודע? אמונה מתקיימת היכן שאין ידיעה.

לעומק

Active member
ההבדל בין אמונה לידיעה הוא שאמונה לא מצריכה הוכחות.
זהו, שיש דתיים שכן מחפשים הוכחה לוגית וטיעוניהם די חזקים, לפי דעתי.
אם אמצא שעון שחסרים בו חלקים לא אטען דבר, אודה שאני לא מבין למה יש שעון כזה. תפסיק עם השטויות של "נוצר מפיצוץ" כי לא טענתי דבר כזה. מה הבעיה שלך להודות שאתה לא יודע? אמונה מתקיימת היכן שאין ידיעה.
אני חושב שפיצוץ זה הסבר אפשרי ליצירת היקום.

השאלה אם הפיצוץ נוצר באופן אקראי בלי מתכנן.
או שהיה מתכנן לפיצוץ

SupermanZW

Well-known member
זהו, שיש דתיים שכן מחפשים הוכחה לוגית וטיעוניהם די חזקים, לפי דעתי.

אני חושב שפיצוץ זה הסבר אפשרי ליצירת היקום.

השאלה אם הפיצוץ נוצר באופן אקראי בלי מתכנן.
או שהיה מתכנן לפיצוץ
ברגע שיוכיחו אמונה היא לא תהיה אמונה עוד, היא תהיה ידיעה. אתה יכול להיות בטוח שלעולם לא יוכיחו.

אתה חושב שפיצוץ זה הסבר אפשרי ליצירת היקום, אני לא, ולשנינו אין הוכחות, לכן לא ניתן להתבסס על טענות אלה. במדע צריך הוכחות. אינך יכול לבסס טיעונים על מה שאינך יודע.

לעומק

Active member
אתה טוען: אולי זו אשליה
אני חושב: כמו שמתמטיקה נחווית לי כנכונה, כך חוויה דתית נחווית לי כנכונה. ואין לי סיבה לפקפק בזה. אלא אם יוכח אחרת.

SupermanZW

Well-known member
אתה טוען: אולי זו אשליה
אני חושב: כמו שמתמטיקה נחווית לי כנכונה, כך חוויה דתית נחווית לי כנכונה. ואין לי סיבה לפקפק בזה. אלא אם יוכח אחרת.
כשאין לך הוכחה אין משמעות ל"אם יוכח אחרת", אלא פשוט אין לך את הידע הנדרש כדי להסביר. החוויות שלך לא מוכיחות שום דבר.

לעומק

Active member
כשאין לך הוכחה אין משמעות ל"אם יוכח אחרת", אלא פשוט אין לך את הידע הנדרש כדי להסביר. החוויות שלך לא מוכיחות שום דבר.

זה תלוי בגישה האפיסטמולוגית שלך. אם אתה רציונליסט, אז כמו שדקארט קיבל את המתמטיקה מתוך תחושת ודאות פנימית, אז גם חוויה דתית כזו יכולה להיחשב אמת.
אם אתה אמפרציסט, אז אולי זה פחות מוכיח

לעומק

Active member
אתה טוען: אם כן, כיצד נוצרים חלקיקים מסוג ניוטרינו מאליהם? כיצד הם נעלמים?
מיכאל אברהם יענה: נכון שניוטרינו נראה שנוצר באופן אקראי. אבל הוא לא נוצר מעצמו. הוא נוצר בגלל חוקי פיזיקה מסוימים שאותם אלוהים יצר

אפילו דטרמיניסט לא יגיד שהניוטרינו "קופץ מעצמו", אלא שהוא פועל לפי מערכת חוקית
השאלה האמיתית אם ככה היא: מאיפה באו החוקים האלה?

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
אתה טוען: אם כן, כיצד נוצרים חלקיקים מסוג ניוטרינו מאליהם? כיצד הם נעלמים?
מיכאל אברהם יענה: נכון שניוטרינו נראה שנוצר באופן אקראי. אבל הוא לא נוצר מעצמו. הוא נוצר בגלל חוקי פיזיקה מסוימים שאותם אלוהים יצר

אפילו דטרמיניסט לא יגיד שהניוטרינו "קופץ מעצמו", אלא שהוא פועל לפי מערכת חוקית
השאלה האמיתית אם ככה היא: מאיפה באו החוקים האלה?
מה אם חוקי הפיסיקה תמיד היו ואף אחד לא יצר אותם? זו אפשרות, אתה לא יכול להוכיח שלא.

אנחנו לא מבינים את החוקים שגורמים להיווצרות והיעלמות ניוטרינו, ההבדל בינינו הוא שאתה מניח הנחות על סמך חוסר הידע שלך, אני נמנע מכך, אני פשוט מודה שאני לא יודע.

אומר לך מה הבעיה עם התיאוריה שלך, אם אלוהים תמיד היה, מדוע לא תתכן אותה הטענה בדיוק גם על דברים אחרים, כמו חוקי הטבע? הרי אם יש אפשרות שישות אחת תמיד הייתה, אותה אפשרות מתקיימת גם לגבי ישויות אחרות, כי אם לא תצטרך למצוא תשובה לשאלה "מי ברא את אלוהים" ותגיע לאבסורד.

למעלה