ההוכחה שאין עתיד

sakapaka

New member
ההוכחה שאין עתיד

ההוכחה שאין עתיד במסיבת עיתונאים מיוחדת הודיעו ראשי מכוני המחקר המובילים שאין עתיד.ההתקדמותך הטכונולוגית תאט עד שתעצר, אין אימפריות חלל, אנדרואידים ומסעות בזמן. החיים בעוד מאה שנה לא יהיו שונים בהרבה מהחיים.היום. איזו השפעה (אם בכלל) הייתה להודעה כזאת על העולם?

sakapaka

New member
מסתבר שמישהו אשכרה נבהל מזה :) חסכת לי את ההב

הרה ששכחתי להוסיף. ניסוי כמובן

sakapaka

New member
לוקחים משתמשי תפוז, מפילים עליהם סצינריו מדכא

ורואים אם זה מעלה להם את היצירתיות. התשובה החד משמעית והמשמחת היא כן :)

Gilliana

New member
או! עכשיו אתה במקום הנכון! ../images/Emo13.gif

ועכשיו אני גם אתייחס לגופו של עניין: הניסוי המחשבתי הזה הוא חסר ערך, והוא דומה למשל לשאלה "מה היה קורה אילו היינו חיים ביקום דו מימדי", או "מה היה קורה אילו לאדם היו חיי נצח". אבולוציה - התפתחותית, מחשבתית וטכנולוגית היא חלק בלתי נפרד מהחיים עצמם) ועל כן - הצהרה מהסוג הזה, זהה להצהרה כי הגיע סוף העולם. איך יגיב העולם להכרזה שהוא הגיע אל קיצו? אולי זו השאלה שצריך לשאול...

sakapaka

New member
האם השאלות

"מה היה קורה אילו היינו חיים ביקום דו מימדי", או "מה היה קורה אילו לאדם היו חיי נצח". הן חסרות ערך? לדעתי הן הין השאלות המרתקות ביותר! ואם אותה אבולוציה רב תחומית הגיעה לקיצה מה יקרה?

Gilliana

New member
אתה שוגה במושגים אנושיים מוגבלים

א. אבולוציה אינה יכולה להגיע לקיצה, כשם שהיקום הוא נצחי וחסר התחלה וסוף. אנו כבני-אדם מוגבלים ביכולת התפיסה שלנו את המושג "נצחיות" ו-"אינסוף" ב. לשאלות הנ"ל אין ערך בעיני מכיוון שהן חסרות רלוונטיות ליקום בו אנו חיים ומכיוון שכך הן בגדר טחינת מים - בזבוז זמן והשקעת אנרגיה "על ריק", אבל זה רק בעיני.

sakapaka

New member
מחשבה כזאת הייתה מובילה למחיקת

רוב ספרי הפילוסופיה וחלק לא קטן מספרי המתמטיקה והמדע. הרבה פעמים המתמטיקה מקדימה את היישום שלה במדע. ביקום 4 מימדים? לא? גם זמן ומרחב לא מוחלטים? בואי נזרוק אותם מהחלון. מזל שלא מיהרו לעשות את זה כי בסוף גילו כמה ישומים. זכותך לחשוב שזה לא רלבנטי אבל המדע מלא בדברים שפעם חשבו שהם לא רלבנטיים. יש מקום לשאלות פילוסופיות "לא רלבנטיות" גם ובמיוחד אם הן מדברות על חוסר רלבנטיות אפשרי של המדע.

JiyuuKi

New member
אני מסכים איתך

קראתי פעם איזה ספר שנקרא 'שטוחלנדיה' שמספר על חיים בעולם דו מימדי. זה ממש מגניב. ובעזרת החשיבה הדו מימדית אפשר לגלות המון על העולם שלנו. יש המון פיתוחים בפיסיקה ומתמטיקה שהרבה יותר קל לגלות בדו מימד ואז להשליך על מימדים מרובים יותר. הרי אנחנו לא יכולים לדמיין יותר משלוש מימדים, אז התסכלות על 2 עוזרת לנו להבין למה יכול לגרום מימד נוסף לו אנו לא מודעים (והוא גורם להמון דברים שנראים בילתי מובנים להיות ברורים יותר [הידעתם שבתורת המיתרים בפיסיקה משתמשים ב13 מימדים??]) וספר על איש שחיי לנצח לא מצאתי. אבל רק המחשבה על זה גורמת לך לקבל גישה הרבה יותר אופטימית כלפי המוות.

Gilliana

New member
גם אתה לא הבנתי אותי

קרא את תגובתי האחרונה ל-sakapaka ותבין למה אני מתכוונת. אני מקווה...

Gilliana

New member
יש פילוסופיה ויש פילוסופיה

יש פילוסופיה מהסוג שמפתח את המחשבה ויש פילוסופיה מהסוג של "טחינת מים", אלחיה שייכת השאלה הזו, לטעמי לפחות. לצערי, מעצם הודעתך ברור לי כי אינך מצליח לראות את ההבדל (העצום) הין מה שאני אומרת לבין מה שאתה אומר והאמת היא שאין לי כח להסביר לך אפילו עד כמה פספסת את מה שאני טוענת. בקצרה אסביר לך שאתה מדבר על דה-אבולוציה כך שהנסיון שלך לטעון כי "המדע מלא בדברים שפעם חשבו שהם לא רלבנטיים" איננו רלוונטי כלל לנושא משום שמדובר על עניין שונה לחלוטין. אתה רוצה ללכת לאחור במקום ללכת קדימה - ועד שחץ הזמן לא יתהפך (אם בכלל) זה לא יקרה.

MetalSinagouge

New member
../images/Emo32.gif

סתם משהו שחשבתי עליו, לא יודע מה העמדה שלך בקשר לסרטונים שמציגים ניתוחים של חיזרים, אבל מעניין אותי לדעת איך היופולוגים מתייחסים לזה, שכל התיאורים של החיזרים (מפגשים מסוגים מתקדמים) מתארים חיזרים שנראים מוזר, אבל לכולם, פחות או יותר, יש מבנה של בן אנוש וסימטריה?

Gilliana

New member
אוי - חבל שלא היית בהרצאה ב-"עולמות"

היית מקבל בדיוק את התשובה לשאלה שלך. בקצרה ועל קצה המזלג, מחקרים שנעשו במסגרת פרוייקט מיפוי הגנום האנושי בחודשים האחרונים (ולא רק מחקרים אלו)מחזקים את ההשערה כי אי שם במהלך האבולוציה האנושית חלה התערבות חוצנית (אגב, זה היה נושא ההרצאה), ולכן גם הדמיון הרב בין אותם חוצנים לבין בני האדם. לגבי סרטוני נתיחת חייזרים, עד היום כמעט כולם הוכחו כמזוייפים. אני כמובן אשמח לענות על כל שאלה נוספת שתהיה לך.

MetalSinagouge

New member
תודה :)

באמת חשבתי על זה ואז נזכרתי בRael... ראיתי פעם תוכנית בערוץ ההיסטוריה על איזו נחיתה או טענה לנחיתה מפורסמת (רוזוול נראה לי) שממנה יצא הסירטון על החיזר שמתחקרים אותו בטלפתיה ואז הוא נכנס להלם כלשהו. הראו את הסירטון הזה ליופולוג אחד וראו שממש התחוללה בו סערת רגשות בזמן הצפייה. הוא בכה :( היה איזה מעצב בובות לסרטים שאמר שזה נראה ממש אמיתי, אבל זה אפשרי ליצור.

למעלה