ההוכחה שאין עתיד

sakapaka

New member
ההוכחה שאין עתיד

ההוכחה שאין עתיד במסיבת עיתונאים מיוחדת הודיעו ראשי מכוני המחקר המובילים שאין עתיד.ההתקדמותך הטכונולוגית תאט עד שתעצר, אין אימפריות חלל, אנדרואידים ומסעות בזמן. החיים בעוד מאה שנה לא יהיו שונים בהרבה מהחיים.היום. איזו השפעה (אם בכלל) הייתה להודעה כזאת על העולם?

goldy

New member
שיסתכלו על העבר

ושישאלו את עצמם אים הם עדיין חיים בתקופת האבן.

goldy

New member
התשובה בגוף השאלה

יקרה. כלומר לא נישאר במקום.

העולם כבר שמע הכרזות כאלה.

כל עוד האנושות חיה, וכל עוד יש לאנשים דימיון, מוטיבציה וצורך במימוש עצמי - ההתקדמות לא תיעצר לעולם. קל מאוד להכריז מה יקרה בעוד מאה שנה - הרי המכריז לא יהיה בחיים כדי לראות, אז מה איכפת לו... לא הבנתי אם אתה מדבר על מקרה שקרה (?) או על תרחיש היפותטי, אבל בשני המקרים דעתי היא שלהכרזה כזו לא תהיה שום השפעה שלילית על התקדמות הטכנולוגיה. להיפך, אולי זה יעצבן אנשים עד כדי כך שהם ירצו להוכיח שזו טעות.

sakapaka

New member
אין ולא תהיה הוכחה. השאלה היא איך יראה עולם ש

בו כן היה מצב כזה

לא ביקשתי הוכחה...

אבל אמרתי שזה לא מצב שיכול לקרות. אי פעם. עד שהאנושות תיעלם, שזה משהו אחר.

sakapaka

New member
ועדיין מעניין אותי (ומסתבר שעוד כמה אנשים) מה

היה קורה אם

dudwity

New member
זה לא מפתיע אותי בגלל ש...

זוהי דרכו של עולם. זה לא שהמדע לא יתקדם יותר. הוא יתקדם. פשוט אחרי תקופה של סטגנציה מסויימת ומעבר לטכנולוגיה חדשה. כן! חדשה. אם היכולות הטכנולוגיות הקיימות מיצו את עצמן ולא ניתן עוד לפתחם בגלל מגבלות חומר, אנרגיה וכו יש למצוא טכנולוגיה חדשה המבוססת על עיקרון אחר. בדומה למעבר ממיקרוסקופ אופטי שהיה מקובל שנים וראה עד גודל של פוטון, למיקרוסקופ אלקטרונים המסוגל להגיע לרזולוציה הרבה יותר טובה... אולי יעשו שימוש בתאים חיים, אולי במשהו אחר.. אולי זה יקח זמן ופריצות דרך לוקחות זמן ... אולי נחוצה התערבות חייזרית חחחח

Bajoran Priest

New member
ובכן

אם התרחיש ההיפותטי שהצגת נכון, אז הייתי אומר שהעולם בבעיה גדולה. הסיבה העיקרית שאני יכול לחשוב עליה היא שיש צורך בפיתוח צורות אנרגיה חדשות וחלופיות. הנפט וה"גז הטבעי" יסתיימו בסופו של דבר (על פי הערכות שונות כבר במאה הנוכחית), ואחריהם נמצא בתור הפחם (שהוא מלחתחילה מקור אנרגיה "מלוכלך" יותר ויעיל פחות) ובאופן כללי- משאביו הטבעיים של כדור הארץ מוגבלים, ואילו האנושות בינתיים רק הולכת וגדלה, וממשיכה בתהליך מואץ של תיעוש. ככה שאני מקווה בכל ליבי שלפני שהטכנולוגיה תיעצר, היא לפחות תוכל להגיע למצב של שימור סטטוס-קוו (טכנולוגיה "ברת קיימא"), ושאנחנו או ילדינו לא נצטרך לחוות קטסטרופות.

למעלה