ההופעה במרתף!! (תתכוננו לחפירות...)

מיץ פזי

New member
ההופעה במרתף!! (תתכוננו לחפירות...)

הופעה מעולה! היא הייתה יחסית רגילה מבחינת הפלייליסט, אבל היו בה כמה דברים מיוחדים שהיה שווה לבוא בשבילם :) קודם כל היא עשתה קאבר בעברית, שזה די נדיר, אני שמעתי רק אחד באיזה הופעה מלפני שנתיים, וכמעט תמיד הם באנגלית, אז הפעם היה את הכל או כלום של ברי סחרוף. זה היה ביצוע ממש רונאי, וממש לא ברי, כי לו יש את הקול הקצת מחוספס שלו ולה יש קול נקי ושהיא שרה את "הכל או כלום" זה היה מהצעקות המדהימות שלה, שיש בהרבה מהשירים שלה.. זה היה ממש טוב. כשהיא התחילה אותו אז כבר חשבתי שזה איזה שיר ישן או חדש או משהו שאני לא מכירה כי הרי אני מכירה את כל הפתיחות של כל השירים בע"פ, אבל לבסוף התברר כי הגיע תור הקאבר. אבל החלק הכי שוה בהופעה היו ההדרנים (כן כן ברבים, היו שניים!).. לפני שהיא חזרה להדרן הראשון אז חברה שלי שלא הייתה באף הופעה שלה אמרה כזה "לא נראה לי שהיא בקטע של לחזור.." אז אמרתי לה שהיא תמיד חוזרת.. וכבר התכוננתי לבוקר חדש/מי מפחד מהזריחה, מבול וwait. ואז היא עלתה לבד, חשבתי שהיא הולכת על בוקר חדש, ואז היא אמרה שהיא תנסה להשמיע לנו שיר חדש (איך התרגשתי!!) ושהיא לא בטוחה "זאת די התאבדות מבחינתי" היא אמרה.. כי זה שיר עם המון מילים.. אבל בסוף היא שרה אותו. והוא שיר ממש טוב.. ממש. באמת יש לו הרבה מילים והרבה משפטים שמתחברים אחד בתוך השני, קשה לתאר אבל הוא ממש יפה. והיא מסיימת אותו במן לחישה כזאת. אין זה היה מדהים. והקהל ממש התלהב... ואז היא שרה את מבול, שהיה טוב, יותר טוב מבבנימינה, ואז היא ירדה מהבמה. ואז באמת התחילו מחיאות כפיים רציניות, ואמרתי לחברה שלי שאולי היא תעלה להדרן שני ואז היא באמת עלתה!! היא הייתה כזאת מובכת קצת ואמרה כזה וואו אתם ממש נחמדים.. ואז היא התלבטה מה לשיר, וצעקו לה מלאא הצעות שונות הכל מ-ice, earthquaqe, אהבה בת 20 (שהיא אמרה זה דווקא נחמד אבל אני לא זוכרת את המילים...), בנתיב הסיוטים (מה..?) ועוד כל מיני. בסוף היא אמרה טוב נשיר לכם עוד שיר חדש.. ואז היא שרה את הפרש המהורהר :) אחחח התגעגעתי . ולמי שתהה זה הזיעה של הגברים והזיעה של הנשים ולא ההפך. ואז היא ירדה ואמרה טוב לילה טוב.. רמז רמז.. קיצר אנשים הלכו וחברה שלי שבאה איתי, אז קבענו שאנחנו הולכות לדבר איתה אחר כך.. אז ירדנו חזרה, הרגשנו קצת כמו סטוקריות כשחיכינו שהיא תצא.. ובסוף היא יצאה, כמו תמיד, נינוחה, נעימה, רונה. מה נשמע, מה העניינים? חיוך מקסים, היא יודעת מי אני, זה כל כך כיף :) אז חברה שלי שממש התרגשה אמרה לה שהייתה הופעה מעולה, אמרתי לה אחלה שירים חדשים, ואז היא סיפרה שהיא עוד ככה נזהרת מלהשמיע אותם בכל מקום.. ואז שאלתי אותה מה עם כל השירים שלא נכנסו לאלבום השני?? ואז האי אמרה שהיא עובדת עכשיו על משהו קצת שונה (זוכרים שבלאישה היא אמרה משהו על זה שהתקליט הבא הי רוצה לנסות קצת לצאת מעצמה ולכתוב על אחרים.. משהו כזה..), ושהשירים החדשים הם נורא שונים אחד מהשני, אבל שכנראה יכנסו איזה שניים מהם לאלבום הבא, כנראה אחד מהם זה הבור!! חוץ מזה היא גם אמרה שאם שיר הוא טוב אז הוא איכשהו ימצא מקום וזמן לצאת לאוויר העולם.. ואז.. שאלתי אותה על השורה הזאת מכולם צדקו, אמרתי לה שיש לנו דיון סוער על הפענוח, והיא אמרה שזה אכן "אני לומדת בעומק עיניים תורת הכרה של אובדן" והיא גם אמרה שזאת לא שורה שלה, שהיא ציטוט מאיזשהו שיר של משורר נראה לי אמריקאי ג'ון משהו (לא זוכרת את שמו) שכתב מן כותב שירים גדול שנקרא שירי חלומות, ושאיזה בחור אחד תרגם אותם, והשורה הזאת לקוחה מתוך שיר שנקרא הכדור, והוא על ילד שמאבד את הכדור שלו, ודרך החוויה הזאת הוא לומד תורת הכרה של אובדן.. אז אמרתי לה וואלה פתרת את הסוגיה, אז היא אמרה שהיא שמחה לעזור :) ואז לפני פרידה שאלנו אותה אם יש לה בקרוב הופעות בחיפה.. אז היא אמרה שהיא מקווה שבקרוב מאוד היא תחזור למרתף, כי הם עכשיו יוצאים לפגרה או משהו כזה.. המרתף הזה זה מקום אדיר! והיא ממש מרגישה בו בבית, ההופעה הזאת הייתה יותר טובה מההופעה בביט למשל.. אני גם חושבת ששיניתי את דעתי לבינתיים לגבי סוגיית האקוסטית/להקה. האקוסטית יותר כיפית, גם כי העיבודים שהם עושים לשתי גיטרות פשוט מדהימים, אני ישבתי ממש קרוב והסתכלתי הרבה גם על הידיים שלהם והם עושים דברים פשוט מטורפים עם הגיטרה!! בעיקר ערן אבל גם רונה! גם, באקוסטית יש יותר סיכוי לשני הדרנים ולשירים חדשים/ישנים ונידחים.. (היא כמעט עשתה את אהבה בת 20). ונראה לי שזהו.. היה לי ממש כיף!! וגם אחר כך נגשה אלי אסנת, שהיא קוראת סמויה שלא מוכנה לכתוב כאן בטענה שהיא גדולה מדי בשביל זה.. צק צק צק.. הפורום של רונה הוא על-גילי, כמו הקהל שלה קצת.. בקיצור היא זיהתה אותי מהתמונה שזה היה ממש כיף! הרגשתי סלב! אז אסנת היית ממש חמודה! ואהה אסנת אמרה לי שהיא הקליטה את כל ההופעה בmp3 אבל שזה יצא נורא חלש, אבל היא עובדת על זה אז יש סיכוי להקלטה של ההופעה. ואז יהיה את השיר החדש הזה שאני חייבת לשמוע שוב... וזהו ממש חפרתי לכם, ונראה לי חצי פה ממש לא מעניין, אז תודה למי שקרא את הכל... :) לילה טוב!!!

misheani

New member
עוד לא קראתי הכל

אבל אני אקרא, אל דאגה. כבר אמרתי לך שחפירות זה טוב... :) רק ראיתי שיש שיר חדש, שנשמע ממש מעניין, וקאבר להכל או כלום. ושאלתי היא: למי יש את זה מוקלט??? למי? למי???????????????????????????????????????? אההה.

מה "לא מעניין"? היית צריכה לראות איך קראתי...

ישבתי וחייכתי בצורה דבילית, מתרגשת כאילו אני שם... זה היה תיאור ממש מעורר קנאה! שמחה שהצלחת לברר כל מה שתכננת.

misheani

New member
אוקיי, קראתי

וראיתי שיש הקלטה. תגידי לאסנת הזאת שתיצור איתי קשר, ומהר. אסנת, צרי איתי קשר, ומהר, יא מבוגרת. גם אני מבוגרת. יפה לכן ששאלתן אותה על השורה, אני רצה לבדוק מי זה המשורר ומה זה השיר הזה! אמרתן לה שזה נשמע כמו "אני לומדת מרונה קינן"? אני מסכימה איתך לגבי ההופעות האקוסטיות. ערן גם אמר שהוא הרבה יותר אוהב אותן, כי זה מאפשר לו הרבה יותר להתבטא, כאילו דה. מצדי שיהיו הופעות אקוסטיות בתמונע כל חודש (אוי, אוי, תמונע, אייך??)

misheani

New member
שירי חלום

http://simania.co.il/bookdetails.php/?item_id=36244 לא מצאתי את התירגום, אבל הנה השיר: http://www.poemhunter.com/poem/the-ball-poem/ "He is learning, well behind his desperate eyes, The epistemology of loss"

מיץ פזי

New member
וואו כל הכבוד

על הבירור המהיר! אני בטוחה שתצליחי לברר גם מי תרגם את זה.. לדעתי שמו אריה משהו.. אולי..? בכל מקרה עוד לא הסתכלתי בכל הקובץ אבל אני אקרא, אז תודה! היה באמת כיף לברר את כל מה שרציתי, אני פשוט כל כך אוהבת לדבר איתה אחרי הופעות, זה עושה לי טוב.. ולא לא אמרתי לה שזה נשמע כמו אני לומדת מרונה קינן.. כנראה שכחתי, למרות שהיא בטח הייתה ממש צוחקת. :) אבנת אמרה שהיא תעלה לסולסיק, אני לא יודעת מה הכינוי שלה, אבל אסנת זה מופנה אלייך- אנשים פה נואשים להקלטה הזאת, ואחרי שקראתי את התיאור של עצמי גם אני כבר נואשת להקלטה הזאת, אז למה לא תחרגי פעם אחת ותכתבי פה רק שנדע מה הכינוי שלך בסולסיק ונדע מאיפה להוריד... אה וד"א היה עוד משהו ממש מוזר בהופעה- באמצע בערך אחרי עיניים זרות אולי, לפני הקאבר פתאום רונה אומרת שהם יוצאים להפסקה של רבע שעה.. מה?! ממתי יש הפסקות בהופעות של רונה ובכלל? זה היה קצת משונה.. אה וגם לפני שרונה עלתה, אז ערן עולה עם איזה בחורה שקוראים לה כרמי, והם כזה.. "טוב אנחנו עושים את המופע חימום לרונה, שלא היה מתוכנן.." ואז הם שרו שלושה שירים, דווקא ממש יפים. היא שרה טוב.. וכשרונה עלתה, אז היא כזה "אלו היו כרמי וערן... אה והם גם חברים.. " ואז היא פונה לערן "מותר לי להגיד שאתם חברים?" אחרי שהיא כבר אמרה.. :) אז הוא אמר לה את יכולה להגיד מה שאת רוצה.. כמעט.. אחח חמודים..

הכל ממש מעניין!

ודווקא חיכיתי לשמוע עידכונים, אז תודה
הקאבר נשמע מעולה, והשיר החדש.. אני ממש ממש מקווה להקלטה של שניהם, הלוואי וגם אני הייתי שם |ממשיכהלחלום| ואוסנת- תראי איזה קבלת פנים, בואי, אני הכי מבוגרת כאן נראה לי, וזה לא כזה נורא

חבל שלא היתי בשביל רק בשביל השירים שלא שמעתי

יש הקלטה ובעניין איכות ההקלטה יכול להיות שאני יכול לעזור אז תעדכנו פה בבקשה

נודע לי

ממקור ראשון, כי בעוד כמה שעות תהיה הקלטה בסולסיק, האיכות עדיין לא ידועה אבל כמו שאמרתי- junkies מסתפקים בכל דבר
{תודה תודה שוב}

מיץ פזי

New member
כן גם אני שמעתי שמועה כזאת

מחכה בקוצר רוח. אתם פשוט חייבים לשמוע את השיר החדש. הוא ממש מיוחד.

וואו..

נראה כאילו היה כ"כ מיוחד :) איזה כיף :) רואים שנהינת המון.. :) { נו אני בחיים לא אצליח להתחמק מהסולסיק הזה
אני עדיין לא הבנתי את ההתרגשות של קאברים ישנים. (התוכנה מסובכת מדי.. יקח לי שנים להשלים פערים
) }

הרשמים שלי מההופעה במרתף:

היה כיף. היה מעניין. היה קצת קר. הבייגלה מהבר היה טיפה יבש. רציתי לתפוס מקום מקדימה כדי לראות משהו, אבל בגלל שהכביש הראשי לאזור היה סגור - התברברתי והגעתי באיחור כך שראיתי את המופע קצת מטושטש. הגעתי למסקנה שאין מנוס - אני זקוקה למשקפי ראייה. רונה שרה שני שירים חדשים - בשיר הראשון היא נידבה וידוי על כך שהיא, איך לומר בעדינות? חונקת. את מי את חונקת רונה? ולמה? יש דרכיי נועם לפשר ולגשר. ואני אומרת: רונה - לא מתאים לך להיות תוקפנית. כן לשלום! לא לאלימות! בשיר השני היא סיפרה על איזה חזרזיר שהיא רוכבת עליו והיא מחפשת עבורו את הדיר הכי יפה בשכונה. משהו כזה. נהנתי מאוד משני שירים... איני יודעת את שמם אבל זה הולך: "...יגיע גם תורך לנשום בשקט..." וגם: "...בואי אלי עוד פעם, אל תתני לי להשאר צמא". שירים מצויינים לדעתי. ולא הבנתי בכלל את הקטע הזה של לצאת לחזור לצאת לחזור לצאת לחזור ולצאת. (ולחזור?!?). למה היא טורחת כל כך? למה היא יוצאת אם בכל מקרה עוד שניה היא תחזור? כלומר, איך זה עובד? היא יוצאת החוצה, נושמת בספירה לאחור עד 10 וחוזרת? אולי היא עדין שם? יוצאת וחוזרת יוצאת וחוזרת?!? שאני אלך לבדוק? לא נעים. בכל זאת... הטריחה את עצמה מתל אביב. ואני אחתום בסגירת מעגל: היה כיף. רונה מעולה. יופי של שירים. יופי של קול. ואולי תוכלו לעזור לי במחשבה שמדירה שינה מעיני (טוב.. בעצם היא לא מדירה אבל למה להתקטנן?) האם על החולצה שלה היה הדפס של צ'ה גווארה בגרסה נשית או שהזיתי? בהתחשב בצפיפות ששררה במקום - יותר הגיוני שהזיתי אבל תשובות ייתקבלו בברכה

מיץ פזי

New member
אני דווקא חשבתי

שרונה לא חונקת מישהו, אלא חונקת את הקול.. כלומר מדברת בשקט, מרגישה חנוקה אם כבר, כלואה אולי אפילו.. מבקשת חופש, מבקשת עזרה.. ככה אני התרשמתי מהשיר לפחות.. את הפרש כבר שמעתי ונראה לי אפילו היה עליו דיון פה מתישהו.. אבל המשמעות שלו היא קצת פחות ברורה.. היא פשוט משתמשת במטאפורות, שצריך לחשוב עליהן קצת.. אבל אני עדיין יותר אוהבת את החדש.. נקרא לו מאחורי הדלת בינתיים... וכדי שתדע- "יגיע גם תורך לנשום בשקט" זה מתוך בתוך אגם קפוא, ואל תתני לי להישאר צמא זה מתוך המעיין הזוהר המצויין. שניהם מהדיסק השני. כן הקטע של ההדרנים הוא די משעשע. מילא אם היא היית יוצאת מאחורי הקלעים אבל היא הייתה צריכה לרדת ולהיזהר לא לדרוך שם על אנשים שישבו על הבמה ממש בדרך החוצה, רק כדי לחזור עוד 5 שניות. אבל זה מן קטע מקובל כזה. בדרך כלל היא חוזרת רק פעם אחת אבל.. עכשיו היא חזרה פעמיים אז זה כיף כפול! ובקשר לחולצה, זה אכן היה צ'ה גווארה, אבל לא נראה לי שהיה בו משהו נשי במיוחד.. וישבתי די קרוב :) היה גם כתוב שם משהו אבל לא הצלחתי לקרוא.

וואו.. איזו פרשנות!

המורה שלי לספרות, מזל קאופמן, הייתה בטח נהנת ממך מאוד... השירים של רונה קינן אכן לא תמיד ברורים. הטשטוש שלהם מבחינתי הוא סוג של חרב פיפיות אבל כשמדובר בשירים זה בהחלט סוג של מחמאה. ולגבי שמות השירים: אגם קפוא ומעיין הזוהר?! שמת לב שמוטיב המיים חוזר בשניהם. מקורות של מיים... ואילו ניגודים! קפוא שזה מנוכר וזר מול זוהר שזה מרגיש חיובי וטהור. אאמממ... מענין מה זה אומר... מעניין מה מזל קאופן, שתבדל לחיים ארוכים, הייתה אומרת...
ואני... את הבגרות שלי בספרות כבר עשיתי! ובלי שום קשר - יש לי גם עיניים בגב ואני יודעת להיות מכשפה כשאני רוצה! (אבל גם כשאני לא רוצה - אני פשוט ביצ'ית

bזוהר

New member
את אומרת את זה בציניות?

כי זה די ברור שרונה מתכוונת שהיא חונקת את הקול של עצמה מאחורי הדלת ולא חונקת מישהו..

טוב טוב.. רק שלא תחנקי אותי! ../images/Emo13.gif

אצלי הקונוטציה הראשונה שעולה לי לראש כשאני שומעת את המילה 'חונקת' זה מישהי שמבצעת את פעולת החניקה על מישהי\מישהו אחר. כנראה שלא הקשבתי טוב מספיק לשיר. אני אף פעם לא הייתי יותר מידי קשובה. ועל הטענה הזו תעיד כל מורה שהייתה לי מבית ספר יסודי ועד תיכון.

SheIIy

New member
ואצלי, דווקא כשאמרת שרונה

'חונקת', ישר חשבתי על זה שהיא חונקת בזוגיות. מותר להעלות את המילים של השיר לפורום?

bזוהר

New member
אבל היא אומרת "את הקול אני חונקת מאחורי הדלת"

אלא אם כן זה הכל....? אבל לא נראה לי שזה הכל.. ואסור להעלות:/ אבל יש אותן בסולסיק, יש לך סולסיק?

SheIIy

New member
../images/Emo6.gif או.קיי...

עכשיו הורדתי את השיר ועכשיו אשמע אותו לראשונה...

למעלה