ההופעה במרתף!! (תתכוננו לחפירות...)
הופעה מעולה! היא הייתה יחסית רגילה מבחינת הפלייליסט, אבל היו בה כמה דברים מיוחדים שהיה שווה לבוא בשבילם
קודם כל היא עשתה קאבר בעברית, שזה די נדיר, אני שמעתי רק אחד באיזה הופעה מלפני שנתיים, וכמעט תמיד הם באנגלית, אז הפעם היה את הכל או כלום של ברי סחרוף. זה היה ביצוע ממש רונאי, וממש לא ברי, כי לו יש את הקול הקצת מחוספס שלו ולה יש קול נקי ושהיא שרה את "הכל או כלום" זה היה מהצעקות המדהימות שלה, שיש בהרבה מהשירים שלה.. זה היה ממש טוב. כשהיא התחילה אותו אז כבר חשבתי שזה איזה שיר ישן או חדש או משהו שאני לא מכירה כי הרי אני מכירה את כל הפתיחות של כל השירים בע"פ, אבל לבסוף התברר כי הגיע תור הקאבר. אבל החלק הכי שוה בהופעה היו ההדרנים (כן כן ברבים, היו שניים!).. לפני שהיא חזרה להדרן הראשון אז חברה שלי שלא הייתה באף הופעה שלה אמרה כזה "לא נראה לי שהיא בקטע של לחזור.." אז אמרתי לה שהיא תמיד חוזרת.. וכבר התכוננתי לבוקר חדש/מי מפחד מהזריחה, מבול וwait. ואז היא עלתה לבד, חשבתי שהיא הולכת על בוקר חדש, ואז היא אמרה שהיא תנסה להשמיע לנו שיר חדש (איך התרגשתי!!) ושהיא לא בטוחה "זאת די התאבדות מבחינתי" היא אמרה.. כי זה שיר עם המון מילים.. אבל בסוף היא שרה אותו. והוא שיר ממש טוב.. ממש. באמת יש לו הרבה מילים והרבה משפטים שמתחברים אחד בתוך השני, קשה לתאר אבל הוא ממש יפה. והיא מסיימת אותו במן לחישה כזאת. אין זה היה מדהים. והקהל ממש התלהב... ואז היא שרה את מבול, שהיה טוב, יותר טוב מבבנימינה, ואז היא ירדה מהבמה. ואז באמת התחילו מחיאות כפיים רציניות, ואמרתי לחברה שלי שאולי היא תעלה להדרן שני ואז היא באמת עלתה!! היא הייתה כזאת מובכת קצת ואמרה כזה וואו אתם ממש נחמדים.. ואז היא התלבטה מה לשיר, וצעקו לה מלאא הצעות שונות הכל מ-ice, earthquaqe, אהבה בת 20 (שהיא אמרה זה דווקא נחמד אבל אני לא זוכרת את המילים...), בנתיב הסיוטים (מה..?) ועוד כל מיני. בסוף היא אמרה טוב נשיר לכם עוד שיר חדש.. ואז היא שרה את הפרש המהורהר
אחחח התגעגעתי . ולמי שתהה זה הזיעה של הגברים והזיעה של הנשים ולא ההפך. ואז היא ירדה ואמרה טוב לילה טוב.. רמז רמז.. קיצר אנשים הלכו וחברה שלי שבאה איתי, אז קבענו שאנחנו הולכות לדבר איתה אחר כך.. אז ירדנו חזרה, הרגשנו קצת כמו סטוקריות כשחיכינו שהיא תצא.. ובסוף היא יצאה, כמו תמיד, נינוחה, נעימה, רונה. מה נשמע, מה העניינים? חיוך מקסים, היא יודעת מי אני, זה כל כך כיף
אז חברה שלי שממש התרגשה אמרה לה שהייתה הופעה מעולה, אמרתי לה אחלה שירים חדשים, ואז היא סיפרה שהיא עוד ככה נזהרת מלהשמיע אותם בכל מקום.. ואז שאלתי אותה מה עם כל השירים שלא נכנסו לאלבום השני?? ואז האי אמרה שהיא עובדת עכשיו על משהו קצת שונה (זוכרים שבלאישה היא אמרה משהו על זה שהתקליט הבא הי רוצה לנסות קצת לצאת מעצמה ולכתוב על אחרים.. משהו כזה..), ושהשירים החדשים הם נורא שונים אחד מהשני, אבל שכנראה יכנסו איזה שניים מהם לאלבום הבא, כנראה אחד מהם זה הבור!! חוץ מזה היא גם אמרה שאם שיר הוא טוב אז הוא איכשהו ימצא מקום וזמן לצאת לאוויר העולם.. ואז.. שאלתי אותה על השורה הזאת מכולם צדקו, אמרתי לה שיש לנו דיון סוער על הפענוח, והיא אמרה שזה אכן "אני לומדת בעומק עיניים תורת הכרה של אובדן" והיא גם אמרה שזאת לא שורה שלה, שהיא ציטוט מאיזשהו שיר של משורר נראה לי אמריקאי ג'ון משהו (לא זוכרת את שמו) שכתב מן כותב שירים גדול שנקרא שירי חלומות, ושאיזה בחור אחד תרגם אותם, והשורה הזאת לקוחה מתוך שיר שנקרא הכדור, והוא על ילד שמאבד את הכדור שלו, ודרך החוויה הזאת הוא לומד תורת הכרה של אובדן.. אז אמרתי לה וואלה פתרת את הסוגיה, אז היא אמרה שהיא שמחה לעזור
ואז לפני פרידה שאלנו אותה אם יש לה בקרוב הופעות בחיפה.. אז היא אמרה שהיא מקווה שבקרוב מאוד היא תחזור למרתף, כי הם עכשיו יוצאים לפגרה או משהו כזה.. המרתף הזה זה מקום אדיר! והיא ממש מרגישה בו בבית, ההופעה הזאת הייתה יותר טובה מההופעה בביט למשל.. אני גם חושבת ששיניתי את דעתי לבינתיים לגבי סוגיית האקוסטית/להקה. האקוסטית יותר כיפית, גם כי העיבודים שהם עושים לשתי גיטרות פשוט מדהימים, אני ישבתי ממש קרוב והסתכלתי הרבה גם על הידיים שלהם והם עושים דברים פשוט מטורפים עם הגיטרה!! בעיקר ערן אבל גם רונה! גם, באקוסטית יש יותר סיכוי לשני הדרנים ולשירים חדשים/ישנים ונידחים.. (היא כמעט עשתה את אהבה בת 20). ונראה לי שזהו.. היה לי ממש כיף!! וגם אחר כך נגשה אלי אסנת, שהיא קוראת סמויה שלא מוכנה לכתוב כאן בטענה שהיא גדולה מדי בשביל זה.. צק צק צק.. הפורום של רונה הוא על-גילי, כמו הקהל שלה קצת.. בקיצור היא זיהתה אותי מהתמונה שזה היה ממש כיף! הרגשתי סלב! אז אסנת היית ממש חמודה! ואהה אסנת אמרה לי שהיא הקליטה את כל ההופעה בmp3 אבל שזה יצא נורא חלש, אבל היא עובדת על זה אז יש סיכוי להקלטה של ההופעה. ואז יהיה את השיר החדש הזה שאני חייבת לשמוע שוב... וזהו ממש חפרתי לכם, ונראה לי חצי פה ממש לא מעניין, אז תודה למי שקרא את הכל...
לילה טוב!!!
הופעה מעולה! היא הייתה יחסית רגילה מבחינת הפלייליסט, אבל היו בה כמה דברים מיוחדים שהיה שווה לבוא בשבילם