ההופעה במרתף 10 אתמול!

מיץ פזי

New member
ההופעה במרתף 10 אתמול! ../images/Emo9.gif

ווידוי נאות: הייתה לי התלבטות אם ללכת להופעה אתמול, כי קצת התבאסתי מזה שעם כל ההופעות החדשות והמגניבות, לי "נשאר" רק את המרתף המוכר, שזה מצד אחד מוכר כיף ומצד שני מוכר וידוע ויאללה בוא ננסה דברים אחרים! אבל אז אמרתי לעצמי, טוב זה בחיפה, זאת רונה, מה אני לא אלך? אז כמובן שהלכתי. ואני ממש שמחה שהלכתי כי זו הייתה אחת ההופעות הכיפיות שהייתי בהן ולדעתי גם רונה הרגישה ככה.. לעומת הביט, ההופעה האחרונה, וגם האחרונה שהייתה בחיפה, שהייתה מהפחות טובות, ולא הייתה אווירה כיפית בקהל, היה ממש קור כזה והקהל לא היה חמים, אתמול הייתה אווירה מעולה! זה היה הקהל הרגיל של המרתף, אנשים שאוהבים את המקום ואת רונה, וגם רונה ממש אוהבת את המקום ומרגישים את זה. וכולם הרגישו שם בבית וזה פשוט משדרג את ההופעה.. ההופעה התחילה כרגיל, עם בתוך אגם קפוא, בניגונה של הגיטרה הפיצפונת של ערן (יוקלילי או משהו כזה?), נס וטיול בהיר, המשיך עם סיפור מגירה, שנכנס לאחרונה לפלייליסט ואני מאווווד אוהבת את זה, אחד השירים הכי יפים והוא קצת נעלם לפעמים.. אח"כ הגיעו גם במערכת הדם, שהוא תמיד מצויין בעיני וגם בעיבוד של האקוסטי וגם באקוסטי מורחב הוא פשוט אחד הרגעים המצויינים בהופעה, מיהו המיילל ברוח והפעם האחרונה, כשכל החלק הראשון לרונה פשוט לא היה מוניטור חצי מהזמן! וזה נגיד דוגמא לכמה שהיא הרגישה בבית, בד"כ עושים לסאונדמן כל מיני סימנים עם הידיים ורונה פשוט אחרי איזה שיר אמרה לאיש של מרתף 10 (נראה לי קוראים לו איתי לא?) "המוניטור פשוט בא והולך" וכל הזמן הם ניסו לסדר את זה, עד שהם סדרו את זה בהפסקה כנראה, ובסוף של במערכת הדם, ממש באקורד האחרון רונה ממש הלכה לאחור כאילו משהו הלם בה כזה והיא ממש נבהלה ואז היא אמרה שכל השיר לא היה לה מוניטור והיא לא שמעה כלום (לא שזה הורגש בקהל איכשהו..) ופתאום באקורד האחרון היה לה והיא פשוט פוצצה לעצמה את האוזן
אחרי ההפסקה, רונה התמקמה כשלמולה עמוד תווים, ובמקום הקאבר שמגיע בד"כ בזמן זה של ההופעה, רונה הכריזה שיש לה שיר חדש!! כן כן חברים! שיר חדש, ולא מהדיסק הבא, משהו אחר! כמובן שכולם ממש התלהבו.. היא לא אמרה את השם של השיר.. ואני אישית לא הקלטתי אבל הייתה מישהי שצילמה את כל ההופעה אז אם את קוראת את זה- אנא פרסמי! היא אפילו אמרה באירוח שהיא אוהבת שיש הנצחות של דברים נדירים כאלה.. בכל מקרה השיר מצויין בעיני, המילים מבוססות על מן מוטיב של "נגעת נסעת " שכזה, אני חושבת שאפילו ככה מתחיל השיר.. משהו כמו "נגעת נסעת, שיברת שילמת ולא האמנת שזה.. כל מה שיש.." משהו כזה. ושאר הבתים בערך במבנה דומה, כשהלחן.. הוא לחן רונאי, קצת הזכיר לי את טיפס בהתחלה.. בכל מקרה, שיר טוב. אח"כ הגיע גם עיניים זרות (אם אני לא מתבלבלת בסדר..) ושלישית-דיסק-ראשון של גלויה לחיות נכון ו10 שניות (אחד החלקים האהובים עלי בהופעה).. לחיות נכון היה ממש כיפי וכולם שרו עם רונה (בכלל שרו איתה המון! זה היה ממש אדיר!) והיא סיימה עם המעין הזוהר, המצמרר (אותי) כתמיד. כשחזרה להדרן היא אמרה כזה.. טוב האמת שיש לי עוד שיר חדש אם אתם רוצים.. ולפני שהיא סיימה את המשפט בכלל כולם מחאו כפיים בהתלהבות! שני שירים חדשים בהופעה! והשני באנגלית! ואז היא שרה את השיר החדש השני, שבעיני הוא מקסים, יותר טוב מהראשון החדש, שגם הוא מעולה, ואני בד"כ פחות אוהבת את הכתיבה שלה באנגלית.. אבל השיר הזה.. הייתה בו מן אווירה אפלולית וקסומה כזאת.. הוא מתחיל משהו כזה"you will but you won't you try but you can't there is a black tiger standing at your gate" והביטוי הזה "black tiger" הוא כל כך יפה, כי הרי אין באמת נמר שחור, יש פנתר שחור אבל הנמר עשה משהו אחר לשיר, אני לא יודעת אם היא התכוונה לזה אבל זה הצליח.. יש עוד שורה יפה עם הנמר שהולכת "we'll ride it together untill we're no longer its pray" בקיצור שיר מקסים אני מקווה שהיא תעשה אותו עוד.. היא גם אמרה אח"כ כשדיברתי איתה שהיא הרגישה טוב עם השירים החדשים.. אה גם הלחן שלו קצת אחר מסתורי כזה.. קצת הזכיר לי את התחושה שהייתה לי כששמעתי את "אתה מתעורר" בהתחלה מבחינת הלחן. כשהיא סיימה לשיר היא מלמלה לעצמה מן "טוב אז מה נעשה.. מבול לא?" והיא ממש אמרה את זה בשקט וכולם ישר כזה צורחים "כן מבול!!!" בהסטריה חח ואז מישהו צעק "מי מפחד מהזריחה" ואז היא אמרה "כן אפשר גם את זה.. אני בכלל זוכרת לנגן את זה?" וכולם ממש התלהבו אז היא עשתה את מי מפחד מהזריחה!! כן כן! ולפני שהיא שרה אז היא כזה טוב אני לא בטוחה שאני זוכרת את כל המילים.. אתם תעזרו לי.. או שאתם יכולים לשיר איתי את כל השיר זה בכלל יהיה כיף.. ובאמת אנשים שרו איתה כמעט את כל השיר כשבפזמון היא ממש התרחקה מהמקרופון וכמעט לא שרה וכולם שרו איתה וזה היה מדהים! זה היה כ"כ כיף וראו שגם לה זה כיף! אחרי זה היא באמת עשתה את מבול.. שגם בו ממש כולם הצטרפו בפזמון הראשון והיא כמעט לא שרה.. ואז היא סיימה (אם לא שכחתי כלום) ויצאה מהבמה וכולם מחאו כפיים ממש וצעקו ולא הדליקו את האורות והייתה אווירת- אולי היא הולכת לחזור להדרן שני?? והיא באמת חזרה! והיא כזה מתיישבת והיא אומרת חצי לערן חצי לקהל "טוב מה עוד אנחנו יודעים לשיר ולנגן?" וצחקה וכולם צוחקים איתה.. ואז ערן התחיל את הפתיח של stairway to heaven והיא כזה צחקה ומישהו צעק "נו אם כבר התחלת למה לא?" ואנשים צעקו כל מיני טיפס וכאלה ואז היא אומרת כזה "הזכרון שלי הוא כזה שכל מה שאני לא צריכה לעכשיו פשוט נמחק!" או נעלם.. משהו כזה.. ואז מישהו צעק בוקר חדש, והיא אמרה אוקי את זה אני יודעת.. ועשתה את בוקר חדש, שהיה מקסים, וסיום ממש מוצלח. והיא עוד קטע אחרון משעשע שבאמצע השיר היא הסתכלה על מישהו שישב ממש על הבמה כזה וכנראה הוא צחק ממשהו אז היא עושה לו "מה אתה צוחק?" פשוט ככה באמצע השיר בין השורות וישר אחרי זה המשיכה ל "מה אפשר לעשות מלבד לחכות.." וזה היה ממש מצחיק- "מה אתה צוחק? מה אפשר לעשות?" חחח הבנתם?
בקיצור- רונה אם את קוראת- הייתה הופעה מעולה, ולאור העובדה שלא נראה לי שאני הולכת לראות הופעות במליון שנה הקרובות אז אני ממש שמחה שבאתי, תודה

רעוּת

New member
חחח אוף למה אף אחד לא תיעד לי ככה את ההופעה

של טורי. אולי אז הייתי זוכרת משהו אחרי למרות כל ההדחקה הפוסט טראומתית
הופעה של רונה זה תמיד כיף. זה כמו אלה שאוהבים to cut themselves just to see how much it bleeds
. איים אן אמושיונאל קאטר |קאריברדשואו|. בכלל, היה נורא כיף, עד שהיא פתאום שרה את עיניים זרות אחרי שכבר חודש אני מעבירה אותו בברוטאליות כל פעם שהוא עולה לי באמ.פי או בדיסק או וואטאבר. רק שאתמול לא היה לאן לברוח. איזה טיפשה אני, למה לא חשבתי על זה קודם
חחח ונראה לי שהקטע שמישהו צחק היה במי מפחד מהזריחה (או שאולי באמת הדחקתי...?) ואז אמרתי לחבר שלי "אמג זה כמו הילדים האלה שצוחקים בצפירה"
ואז הוא אמר לי "אמג את מגזימה"
אז אמרתי לו "תקשיב למילים של השיר ותבין"
.

רעוּת

New member
אה, וגם-

לפני שהיא שרה את השיר באנגלית היא אמרה שהיא קראה איזה ספר, אז זה זה- http://www.powells.com/biblio/0060976721 וקראתי ברפרוף את התקציר והיו שם הרבה מילים כמו- "suicide, death, car wreck". פלא שהשירים שלה ככה מדכאים אחכ
שתקרא את פו הדוב או משו, מה אנחנו אשמים
.

Columbina

New member
למה גרמת לי לקרוא את התקציר? :&#39../images/Emo7.gif

", the demise of pets and other animals of less intimate acquaintence, and memories of a dead mother. Madness also abounds" אמא'לה. התאבדות המונית אחרי הקריאה מובטחת.

רעוּת

New member
רונה המליצה, לא אני ../images/Emo189.gif

זה כמו שהיא כותבת את השירים הדכאוניים שלה בתור סובלימציה, היא מוציאה את זה החוצה והחיים שלה דבש אח"כ, אבל אנחנו נשארים להתמודד עם ההשלכות של זה.

וואו, נשמע נפלא

בכל זאת משתלם לגור בחיפה. :) מקנאה בכן. אני הולכת ללבונטין, אז אני מקווה שיהיה ככה גם שם. הרבה זמן לא הייתי בהופעה, אני מתגעגעת...

bזוהר

New member
אני לא מאמינה שהיו שני שירים חדשים!

הם נשמעים ממש ממש מעניינים. אני מתה לשמוע אותם!

אני התלהבתי פחות

כלומר, בהחלט הייתה הופעה טובה, וגם שני השירים החדשים המשיכו לסקרן לקראת האלבום, אבל עדיין- בעיני היו הופעות טובות ממנה. להבדיל, זוגתי אמרה שבעייניה הייתה הופעה מעולה.

למעלה