ההופעה בפסטיבל הפסנתר - שאלה

ההופעה בפסטיבל הפסנתר - שאלה

מישהו יודע אם ההופעה בפסטיבל הספנתר היא עם נגנים או רק מתי לבד עם הפסנתר , שר ומנגן?

סלויון

New member
ככל הנראה לבד, אבל עם פסנתר מיוחד

מתי ינגן בפסנתר מהטובים בעולם, פאציאולי שיש כמוהו כעשרה בישראל. הפסנתר, אגב, הוזמן ע"י שלומי שבן, ומתי יזכה מן ההפקר. אולי באלבום הבא שלו, הוא יחליף את הסטיינווי הישן של זאזא בפאציואולי חדש ומשובח, כמו שבחרו לעשות שלומי ודניאל סלומון?

Shykedmi

New member
מי אמר פאציולי?

אין פאציולי. שלומי שבן שבר אותו הערב בהופעה.
ולא, אני לא צוחק, הוא שבר אותו פיזית!
הפדל נשבר. הוא משוגע!!!! או כמו שהוא אמר בעצמו: "אני הולך להינות מהפסנתר הזה" - אחרי ההופעה כמובן. נראה אם יצליחו לתקן אותו עד מחר.
שי

Shykedmi

New member
לא להתייאש!!!!!!

במיוחד בכל מה שקשור לפסטיבל הפסנתר, תמיד, אבל תמיד יוצא שאנשים מחזירים כרטיסים לכל המופעים. ככה אני הגעתי היום למופע של שלומי שבן, וככה הצלחתי להשיג כרטיס אחרון למופע של יוני רכטר בערב (בנוסף למופע בצהריים). אם אתם רוצים ללכת להופעה, לא לוותר. להתקשר, לנדנד, ולשאול, כי כרטיסים יהיו. השאלה מי יקנה אותם ראשון. נראה לי שעשיתי את זה שנה שעברה עם המופע של שירי סשה ארגוב, ולא רק שזה היה שווה כל אגורה, אלא זה גם שינה לי את החיים. לא להתייאש!!!!!!!!

caspit

New member
מה הבעיה עם זה?

אם זה עושה אותו מאושר, אחלה! היו תקופות בהן הייתי מוכנה לראות 2 הופעות ויותר של מתי באותו יום. היה פעם רצף של ימים בהם במקרה היתה הופעה כל יום, והלכתי לכולן. זה מה שעשה אותי מאושרת באותה תקופה, ולא ראיתי סיבה לקמץ במה שעושה אותי מאושרת. הלוואי שלכולכם היה דבר כלשהו להתלהב ולהסחף ממנו עד כדי כך, אני באמת ממליצה על זה לכולם!

liavt

New member
אני אני!

רק מהפן הכלכלי, וכל מי שזה עושה אותו מאושר שיבושם לו. הייתי בהופעה של רכטר והיא באמת הייתה חוויה נהדרת! (הגיע הזמן שהוא יפסיק להיות מתבודד ולנגן רק מר דג'יברי!)

Shykedmi

New member
שמח שהלכתי לשניהם!

ההופעה הראשונה הייתה הרבה פחות טובה מהשניה, אולי בגלל שהיה לי קשה להסיק את המסקנות שלי מהערב הלא מוכר ומוזר הזה בפעם הראשונה (שבו היה לו הרכב חדש לחלוטין, ואורחים מיוחדים מאד). מה גם שיוני כל הזמן מאלתר, ואלתור לא נשמע אף פעם אותו הדבר - ומעבר לזה - אדם מרגיש אחרת בכל רגע נתון, ולכן ההופעה תהיה שונה תמיד - ועוד מעבר לזה, תמיד מעניין לראות איך אמן מתייחס להצגה של שני מופעים ברצף. שי

Shykedmi

New member
תודה שאת מגינה עליי

אולי היחידה שמאז שנכנסתי לפה באמת מבינה את ההתנהגות שלי. זה המקום לומר לך תודה גדולה. שי

סלויון

New member
מתי כספי בפסטיבל הפסנתר - רשמים

חוויה יוצרת דופן: הופעה בה שני האלבומים מנוגנים זה לאחר זה, הראשון, כמעט כולו, בגיטרה והשני בפסנתר. מתי ביצע את השירים הנפלאים באופן מושלם, אין הפתעות בתחום הזה. מתי היה במצב רוח טוב, ואפילו האריך בדיבור, וכך יצא לנו לשמוע כמה סיפורים מוכרים וחלק חדשים ("כבר שכשלימדתי את נתנאלה את 'שיר היונה' ראיתי שזה יצא לה מהאף"), מבדחים לא פחות. במסגרת ההדרנים זכינו לאילתורים רבים של מתי, בעיקר על הפרלוד הראשון מתוך הפסנתר המשווה, וגם לשיר חדש לגמרי (!), שנכתב לפני כמה שבועות למילים של שמרית אור. בשמיעה ראשונה, השיר נשמע מורכב ומעניין, והזכיר מאוד בסגנונו את השירים של... מתי כספי, באופן מפתיע. מתי אפילו נידב טיפ בענייני אילתור, אבל נדמה לי שצריך להיות מתי כספי בשביל להגיע בשיטה הזו לרמה שלו (הטיפ: לא לנגן את הדומיננטה אף פעם). זכורים במיוחד לטוב שירים שלא בוצעו בשנים האחרונות כמו 'שיר אהבה (כמו גלגל)', 'לא טוב היות האדם לבדו' ו'חלומות שמורים', ששמעתי פעם שיוני רכטר אוהב במיוחד. אני נהניתי מאוד מ'כמה שירים אפשר להמציא בכלל', למרות שמתי גרס שמדובר ב"כמעט בדיחה" או משהו כזה. תודה לחברים שליוו אותי להופעה, הם יודעים מי הם.

caspit

New member
../images/Emo7.gif עצובה בעצבוני

איפה הימים בהם יכולתי ללכת לכל ההופעות
זכיתם בהופעה מיוחדת, כולי קנאה, ועוד שיר חדש! תודה על הרשמים סלויון, אולי גם החברים המלווים ישתפו?

liavt

New member
בדרך למסיבת יום הולדת של אבא

אבל אני יכול לומר כמה מילים, עד לפירוט המלא שיופיע מאוחר יותר: מתי החל לשיר את שירי האלבומים לפי הסדר בזה אחר זה - קודם צד א' צד ב' ואז צד ג' צד ד'. הוא ביצע לבדו על גיטרה את השירים עד לשיר היונה (כולל), ואז עבר לפסנתר תוך הערות כי פסטיבל הפסנתר לא בדיוק מעיד על הופעותיו כבר. בשירים רבים הוא ביקש מהקהל לדמיין קולות רקע, וכלים נוספים. הביצועים לשירים היו מצד אחד מאוד מיוחדים - מתי נתן הופעה אינטימית, ומעולם לא ראיתי אותו בכזה קשר אישי עם הקהל בהופעה. מצד שני כמה שירים הרגישו מחוץ לביתם הטבעי - ובמיוחד "לא טוב היות האדם לבדו" הרגיש ערום כי האדם שר אותו... לבדו. למרות הביצועים האינטימיים, נוצרה אצלי מן הרגשה שמתי לא השחיז את כישורי הנגינה שלו לקראת המופע - נגינת הפסנתר בשיר "הייתי אומרת" לדוגמה הייתה פחות טובה מהנגינה באלבום מבחינת המהלכים והעיטורים (אני לא נגן פסנתר אז יתכן שאני טועה). חלק אהוב בהופעה: "זה מכבר" - הביצוע הטוב ביותר ששמעתי לשיר. בשיר הזה ההופעה נכנסה אצלי למסלול תקין. א. השיר הזה נשמע מצויין רק עם פסנתר. ב. השיר הזה נשמע מצויין רק עם מתי שר ועובד עם המיקרופון. ב "לקחת את ידי בידך" תהיתי מה יקרה בסולו הגיטרה - מסתבר שהוא יכול לעשות את הסולו בעצמו, וגם להישמע כמו גיטרה חשמלית. על ההדרן... טוב אין מילים. הוא אילתר, התבדח, ניגן חלק מ"יש לי ציפורים בראש", הסביר שקונצרטים לא נגמרים, ניגן חלק משיר חדש תוך שהוא שוכח את רוב רובן של המילים, ניגן את שירו הראשון מגיל 12 - וסיים בהדרכה על אילתורים. היה נפלא!

Shykedmi

New member
"הייתי אומרת"

זה שיר שגם עם כלים מסובך לנגן אותו. בסולו הוא המשיך לנגן ביד שמאל את התפקיד באס, ביד ימין את הסולו, וכשהוא לא ניגן סולו חזר לנגן אקורדים. זה לא פשוט, ובכלל, מדובר בשירים מעובדים בצורה מורכבת מאד, ולכן חלקם נשמעו עירומים, אבל בעיני זה היה נפלא.

Shykedmi

New member
לא לנגן את הטוניקה

לא את הדומיננטה. הוא אמר שבטוניקה זה תמיד מרגיש שזה מסתיים, ולכן אף פעם לא לנגן את הטוניקה. הוא אגב טעה. את "כמו גלגל", שהוא טען שלא שר 30 שנה, הוא שר לפני 8 שנים בדואטים. :) הייתה הופעה אינטימית בצורה בלתי רגילה, אולי האינטימית ביותר שראיתי בכלל. סלויון, אתה קשור לפסטיבל הפסנתר באיזושהיא צורה?

למעלה