ההופעה של היצירה Eclipse

Silvernaor

New member
ההופעה של היצירה Eclipse

בסרט דוקומנטרי על Dark side of the moon הפינק פלויד מספרים על זה שהם הופיעו עם האלבום עוד לפני שהוא הוקלט, וקראו ליצירה Eclipse בסרט שומעים גם כל מניי קטעים איך הם נשמעו בהופעות האלה לפני שהאלבום הוקלט (כמו למשל on the run נשמע שונה לגמרי), מצאתי הקלטה של אחת ההופעות שקוראים לזה Great gig on the moon וזה אכן יפה ומיוחד (חוץ מזה שגילמור שר בצעקות), תוך כדי הסרט ראיתי גם שהם שמו קטעי ווידיאו מההופעה הזאת (אני זוכר את on the run משם), אפשרי להשיג את ההופעה הזאת איפשהו?

איני יודעת בדיוק לאיזו הופעה כוונתך

אבל אין הופעות מהתקופה הזו הזמינות באופן רשמי וחוקי - מלבד ב-DVD אותו ראית.

ההופעה שאת מתכוונת אליה

היא בוטלג לא חוקי של ההופעה הראשונה של האלבום DSOTM שהוקלטה בשנת 1972 (או יותר נכון סקיצה של האלבום). הוקלטה בברייטון דום (Brighton dome), וישנם שם קטעים שלמים שלא דומים למה שאנו מכירים מהאלבום ששוחרר שנה אחר כך (כמו למשל הקטע שציינת- on the run המקורי, נקרא שם בכלל The travel section, וגם הסולו גיטרה של Time שונה לחלוטין). אם תרצה פרטים נוספים פנה אלי במסרים בבקשה.

האם ההופעה הזו הוסרטה?

שכן הכותבת התייחסה לצילומים מההופעה. לי לא ידוע על כך.

Silvernaor

New member
אמממ, השארתי הודעה לפני יומים

שבה כתבתי שקוראים לי נאור ואני בן 15 לכן את אמורה להתייחס אלי כ-כותב ולא כותבת... no hard feelings

הכותב התבלבל כמעה:

יש רק קטע אחד בסרט הדוקומנטרי הזה (The making of the dark side of the moon) שבו משמיעים קטע מההופעה המוקדמת של DSOTM- וזהו הקטע "On the run", וכמו שכתבתי קודם, בהופעה המוקדמת הוא נקרא "The travel section". בזמן ההשמעה של הקטע הזה, חולפות תמונות סטילס בלבד של חברי הלהקה שצולמו בהפסקות בין ההקלטות, ולא בברייטון דום, אלא באולפן כלשהו. יותר מאוחר בדוקומנטרי הזה, יש צילומי ווידאו מהופעות מאוחרות יותר של DSTOM. וכאן חל הבלבלול. צילומי הווידאו הם מהופעות מאוחרות יותר, ולא ממהופעה הראשונה (או השניה) של DSOTM בברייטון דום, משנת 1972 טרם שחרורו של האלבום.

גם זה מעניין

לא ראיתי את ה-DVD בעצמי עדיין. אני מבינה שיש צילומים כלשהם - מקצועיים? - מהופעות של הפלויד משנת 1972, בביצוע DSOTM?

ציף!

עוד היום ללכת ולרכוש את הדי-וי-די הזה. את חייבת את זה לעצמך. ולעניינו- ישנם שם כמה צילומים מאיזו הופעה של הפלויד מבצעים את DSOTM, אך קשה לקבוע אם מדובר בהופעה המוקדמת טרם שחרור האלבום, או שמא מדובר בסיבוב הופעות שלאחריו, מכיוון שלצילום מתלווה (בסינכרון כמעט מושלם) השיר Time בביצוע המופיע באלבום הרשמי. עכשיו כשאני חושב על זה: כתבתי קודם- "יותר מאוחר בדוקומנטרי הזה, יש צילומי ווידאו מהופעות מאוחרות יותר של DSTOM. וכאן חל הבלבלול. צילומי הווידאו הם מהופעות מאוחרות יותר, ולא ממהופעה הראשונה (או השניה) של DSOTM בברייטון דום, משנת 1972 טרם שחרורו של האלבום.". ייתכן וטעיתי; עכשיו אני צופה בקטע הזה ואני שם לב שבצילום הקצר שמופיע מתוך ההופעה המדוברת, ישנו שוט קצרצר על הקהל שנראה אדיש לחלוטין ולא מגיב כמעט בכלל; נראה כמו קהל שנחשף לראשונה לחומר מוזיקלי חדש, ומכך יכול אולי להשתמע שמדובר באחת משתי ההופעות הראשונות והיחידות של DSOTM טרם שחרורו הרשמי, אך זה לא וודאי כמובן. ונקודה אחרונה: לגיטריסטים שבינינו- ישנם בדיוידי הזה כמה קטעים נחמדים שאפשר תוך כדי צפיה ללמוד מווטרס וגילמור קטעי נגינה מהאלבום.

וינסנטי

New member
יש לי את ההופעה הזאת...

אבל רק את הפסקול, יצא לי להוריד מקאזה. האיכות לא משהו, השמיעה לא מגניבה כמו באלבום, הקטעים קצת שונים, אבל עדיין- כדאי לשמוע.

למעלה