אני לא רוצה להרוס את ההגמוניה אבל היה מאכזב..
לא יודע אני אישית התאכזתי ממוניקה אתמול. הייתי כבר בהופעות מלאות הרבה יותר טובות שלהם. נתחיל עם הפרטים הטכניים. 14 שירים של מוניקה עוד 4 של שלומי שבן,זה מה שקיבלנו אתמול. 18 שירים? שעה וחצי של הופעה? מאכזב. בהתחשב בכך שאביב נתן שעתיים וחצי הופעה,משינה שעתיים ורבע ועברי שעתיים ורבע ציפיתי ממופע מרכזי של יום נתון שיהיה קצת יותר ארוך. הופעה מלאה של מונקיה במועדונים היא שעתיים לפחות עם הדרן או שניים. אתמול אפילו הדרן אחד לא היה. ואיפה שירי ההופעות המטורפים כמו 180,בעיר הזאת,לא רוצה לדעת,חיות מחמד, או סתם שירים נחמדים שיש בדרך כלל בהופעות מלאות כמו מילי,כביר מהיר,רקוויאם לבלונדינית,מלכת היופי,מוצ"ש בקניון,דם. כשאני מגיע אחרי הופעה ויש יותר שירים שחסרים לי מאשר שירים שאהבתי לשמוע אז כנראה שמשהו לא בסדר. איזה סיבה שבעולם יש להשמיט את 180 ובעיר הזאת בהופעה בניצנים? ועוד בשביל להיטים שקטים וחרושים שלא תורמים כמעט כלום כמו הקונפרמיסט,מספיק בן אדם,פצעים ונשיקות וכל החברה. והכי מיותר אתמול היה האירוח של שלומי שבן. מילא אתה מארח אומן ועוד אחד טוב,לפחות שישקיעו קצת באירוח... שלומי עלה,שר 2 שירים שאף אחד לא הכיר,אחר כך שר כולם אומרים שהיה חביב דווקא עם המילים מאחורה,ואז ביצוע סביר לסאן חוזה ולקינוח את הלהיט שלו בגלגל"ץ. אבל איפה מוניקה בכל הסיפור? כל הקטע באירוח שאתה שר את השירים של האורח,או לפחות שר עם האורח,ונותן לאורח לשיר שירים שלך. מלבד סאן חוזה שלומי לא שר אף שיר של מוניקה. ומוניקה מלבד קולות רקע בכולם אומרים לא שרו אף שיר של שלומי. ומה עם שרמוטה פוריטנית? המחנה המשותף היחיד שהיה בין מוניקה לשלומי עד היום זה הקאבר שיהלי עשה לשרמוטה פוריטנית ואפילו אותו הם לא עשו. בקיצור נתנו לשלומי לעלות,לעשות מיני הופעה של 5 שירים ולרדת,נו באמת... ועוד דבר אחרון שהפריע לי. מה הקטע של להתחיל את ההופעה עם שיר רועש שמכניס את כולם לאקסטזה כמו שנים חסומות ואחריו לעשות 5 שירים שקטים? או שאתה מתחיל רועש ומפציץ בסוף,או שאתה עושה מיקס. אבל מה הקטע בלהתחיל רועש להמשיך שקט ולסיים רועש? לא ברור. ו5 שירים שקטים אחד אחרי השני זה קצת מוגזם להופעה כזאת,אחרי הכל לא מדובר בכפפות של משי. אנשים באו מרחוק להתפרק ולהשתולל,עם כמה שאני אוהב את מוניקה בשיר הרביעי והחמישי השקט כבר ממש התבאסתי וחיכיתי שהוא יגמר שסוף סוף יהיה משהו לקפוץ איתו. לא רק שבחירת השירים הייתה הזויה גם הסדר שלהם. למה מספיק בן אדם בהתחלה? זה מה זה שיר של סוף. ופרפר באמצע ההופעה? נו באמת,זה שיר קלאסי לסוף פלייליסט או להדרן. ועוד משהו,מה יהיה כבר עם עוד גיטריסט? זה כבר ממש מאוס העניין הזה,להקה כמו מוניקה סקס חייבת להופיע עם עוד גיטריסט אחד לפחות,ופיטר מאוד עזר ליהלי בתקופה שאלדד היה על הבאס,עכשיו פיטר תפוס על הבאס כל ההופעה וכל הנטל נופל על יהלי,ואז יוצא שבשירים כמו הר של בייגעלך שיהלי רוצה להיות חופשי עם המיקרופון אין בכלל באס. וגם הסולואים מאוד התקצרו,לא יודע זה מבאס הקטע הזה. ובכל זאת כמה נקודות אור בהופעה הזאת שלא תגידו שבאתי רק להתלונן:
פרפר והר של בייגעלך מה זה באו בטוב,לא הייתי בטוח שמוניקה יעשו שירים נדירים כאלה בהופעה כמו ניצנים ובכל זאת הם ניגנו אותם והיה כיף להיות בין ה100 היחידים בקהל שיודע את המילים של השירים האלה.
השיר באנגלית שברח לי שמו,שיר פשוט מצוין עם לחן אדיר,כמו בפסקה הקודמת,שיר נדיר כזה להופעה כמו ניצנים זה מבורך,היה תענוג לשמוע אותו
על הפוגו הראשון של ניצנים,השנה החליטו לא להביא אמני רוק מובילים כמו היהודים,דוקטור קספר וברי סחרוף,וגם אינפקציה נשארו בחוץ,ואת שייגעצ תקעו להופעת אחה"צ בבמה קטנה וצפופה (ואל תגידו לי שסינרגיה זה רוק בבקשה),משינה רכים מדי והקהל שלהם מתורבת מדי,אין פוגואים בהופעה שלהם,אז מה שנשאר זה מוניקה,ובעל הרצפה סוף סוף השתחרר הפוגו הראשון בניצנים(וכנראה גם האחרון) וזה היה ממש כיף וזאת הייתה יופי של השתחררות(למרות שזה נעשה עם עארסים,ואולי בגלל שזה נעשה עם עארסים) אז תודה לאל שיש את השיר הזה. טוב נו יום אסל יום בסל. נקווה שמוניקה יתנו בראש שנה הבאה,יש לי סבלנות