ההורים התגרשו? הילדים יחליטו בעצמם היכן יגורו

שטויות מה הקשר

כשהוא יחזיק רובה זה יהיה בתוך כללים מאוד מאוד ברורים, השימוש בו ממש לא יהיה לשיקול דעתו הבלעדי.

yalushki28

New member
ההורים התגרשו? הילדים יחליטו בעצמם היכן יגורו

כן, ילד בן 7 הוא מספיק גדול כדי להבין איפה הוא רוצה לחיות...
מה דעתכם?

mother cat

New member
אני מסכימה עם חלק מהנאמר, אבל לא הכל

אני לא חושבת שילד בגיל 7 יכול לקבל החלטה כזו, וגם לא בגיל 17... אבל אני מאד מסכימה שצריך לתת במה לילד להביע את רצונותיו וצריך להתחשב בזה. אני גם מאד מסכימה שהסכם שנחתם בגיל מסויים עשוי להיות לא רלוונטי בגיל מאוחר יותר וצריך דרך לאפשר דיון מחדש עם יש שינוי מהותי כלשהו.

זה קצת מתקשר לשרשור משבוע שעבר על בן ה-17 שרוצה לעבור לגור עם אביו ואיכשהו מקשר את בית-הספר לנושא. אם הוא היה מחליט, הוא היה כבר עובר לאביו, ואולי יש עוד שיקולים שצריכים להיות חלק מההחלטה?

אגב בן ה-14 של בעלי, אם ישאלו אותו מה זה טובתו יאמר שהכי טוב בשבילו זה שיניחו לו לראות טלוויזיה, לשחק במחשב, לא ללכת לבית-ספר, ולחיות על ממתקים וחטיפים. זה שהוא חושב שבו טובתו לא אומר שצריך לאפשר לו את זה, נכון?

אדמiנית

New member
הילדים יחליטו בעצמם היכן יגורו

בעיני זה קצת מוגזם, בטח שמדובר על ילדים בני 7.
אפשר וצריך להתחשב בדעת הילדים, אבל אני מדברת על ילדים גדולים יותר (בגילאי העשרה) וגם זה בעירבון מוגבל.

yalushki28

New member
זה ברור

שברגע שילד מגיע לגיל העשרה (נניח 17 או 18 ) הוא מספיק נבון ובוגר כדי להחליט עם מי יותר טוב לו, וזה לגיטימי.
אבל מה ילד בן 7 יודע על טובתו?

מסכימה איתך לגמרי

כרmela

New member
הילד שלי בן 12

ואם אבא שלו יבטיח לו ניסים ונפלאות הוא יגיד שהוא רוצה לגור איתו כי הוא עדיין צעיר מנטלית (הוא ספציפית ללא קשר לגיל...). ומצד שני אם ביתי בת ה- 15 מאוד בוגרת ואם היא תחליט שהיא רוצה אצלו, עם כל הצער, אני לא חושבת שאמנע ממנה (בתנאי כמובן שהטיעונים שלה יהיו מוצדקים).

נכון שצריך גיל מינימום להתחשבות ברצון הילד אבל יש להתחשב גם בבגרותו המנטלית ולא לפסול על הסף, כי ילד לפעמים יודע מה טוב לו וזה לא בהכרח לרבוץ כל היום מול הטלוויזיה ולא ללכת לבית הספר.

למעלה