ההורים מתגרשים. כנראה.

BlondOnBlond

New member
ההורים מתגרשים. כנראה.

גאד. תודה לאל על הגוגל. זה הדבר הראשון שיש לי להגיד. אני בת 14. יש לי אחות בת 10. הזוגיות של ההורים שלי לא הייתה מאוד יציבה במהלך השנים האלה שאני זוכרת את עצמי - ריבים, קשיים נפשיים, אבל עד היום הם עברו הכל בשלום. ונשארו ביחד. תמיד התבדחתי ביני לבין עצמי שאין מצב שהם ייפרדו - אבא לא יודע לבשל, אימא לא יכולה לגדל שתי בנות עם משכורת של מורה. ידעתי שאלה קשיים שאפשר להתגבר עליהם אבל תמיד התנחמתי בזה במצבים שהיה קצת קשה. עד היום. היום הוא יום השנה הרביעי למעבר הדירה שלנו. זכרו, המספר הוא ארבע. חודש אפריל. ארבע. תאריך הלידה שלי הוא 23.5. יש בו רצף של ספרות מלבד הספרה ארבע. ההורים שלי רבים בתדירות של ארבעה חודשים. אני שונאת את המספר הזה. היום הם התחילו לריב. שוב. אני אפילו לא יודעת על מה - לא ממש הבנתי. הייתי עם אחותי הקטנה בחדר וישר הדלקנו טלוויזיה והגברנו את הקול של הסימס במחשב. זה היה ככה משהו כמו חצי שעה. אחרי זה, אני לא זוכרת אפילו למה - יצאנו החוצה, לסלון. שמענו משהו על "מזוודה". היו עצבים באוויר. אבל אנחנו רגילות. הם עוד המשיכו לריב. אימא שלי אמרה שהיא רוצה רבנות. אבא שלי אמר עוד משהו... לא זוכרת מה. ואז הוא התיישב על הספה (היינו בסלון) ואמר לנו להקשיב. הוא אמר לנו שמיום ראשון יתחיל תהליך שכנראה שבסופו אבא ואימא לא יחיו ביחד. רציתי למות. אפעם לא חשבתי שזה באמת יקרה. הלכנו לחדר של אחותי ובכינו, אימא שלי נכנסה והסבירה לנו שבזמן האחרון היא כבר לא היא, או משהו כזה, ופשוט ביקשתי ממנה שתסתום. היא אשמה. היא כעסה על אבא שלי שהוא "לא יכול להכיל אותה" וזה שטויות. אף אחד לא יכול להכיל את האימא המוזרה שלי, ואבא שלי, שעוד יותר קשה להכיל אותו, לא יכול אפילו לנסות להכיל אותה. היו לנו הזמנות במסעדה בתל אביב ואימא שלי התעקשה שנלך למרות המתח והדמעות של כולם, אז פשוט נסענו בשתיקה והרדיו המעפן המשיך לשיר שירים על "עשיתי טעות" -"אנחנו עוד נהיה ביחד" ודברים מטומטמים וקיטשיים כאלה. אחותי בכתה בדרך. היה שם מתוח בצורות מטורפות. אף אחד לא דיבר. אימא שלי ניסתה לשבור את הקרח ואבא שלי מלמל בשלב מסוים שזה "נורא מלאכותי" ואימא שלי אמרה שגם זוגות גרושים הולכים לאכול עם הילדים. חזרנו הביתה ואני פשוט לא מפסיקה לבכות. הם מתווכחים עכשיו, אני שומעת. למרות שהדלת סגורה. אחותי בוכה, אני יכולה להרגיש. אני לא יודעת איך החיים שלי יראו מעכשיו, שהכל שבור. אני לא חלק ממשפחה נורמלית. אני לא חלק משום דבר. אני אפילו לא יודעת אם זה רשמי, ככה שאני יכולה לפרוק את זה אצל מישהו שאני מכירה. אני לא יודעת מה יקרה מחר בבוקר - מי יצא מהבית. אפשר לשלוח אסאמסים כדי לבחור? "ההורה שנשאר בבית". וגם אם כן - במי אני אבחר? מה אני אעשה עכשיו בימי שישי בערב, שכולם רוצים לצאת אבל אני אלך לישון אצל אבא? או אצל אימא? איפה אחד מהם יגור בכלל? קרוב? רחוק? האם הם יעשו תחרויות על המתנה? האם אנחנו ניסע לאילת בחודש הבא? האם שווה לי לקנות חבל תלייה?

וואי זה באמת קשה

זה באמת קשה בהתחלה גם אני עברתי את זה אבל אצלי זה היה שהייתי קטנה מאוד אבל אבא שלי טס לחול וכשהוא חזר אחרי כמה שנים היו לי את אותן חששות עכשיו זה נראה ממש מפחיד ואת לא יודעת מה יקרה .... אבל בסך הכול את די גדולה אז את יכולה להחליט אים מי להיות ומתי את לא תצטרכי לבחור אבא או אמא עדיין יהיה לך את שניהם פשוט לא באותו בית ..... במקום לחשוב על החסרונות שלזה תנסי לחשוב על היתרונות (אפילו שזה קשה) עכשיו תקבלי יותר מתנות יותר נסיעות לאילת הכל כפול וחוץ מה תחשבי שכבר לא יהיה לך יותר ריבים בבית .....שזה באמת חשוב ! מקווה שיהיה בסדר....

שhira

New member
אויי חמודה, תרשי לי לתת לך חיבוק

אני מתארתלעצמי שהכל מבולבל וקשה ושחור עכשיו גם לך ולאחותך וגם להוריך. אל תחשבי עכשיו רחוק מידי תחשבי על כך שיהיה שקט ורגוע ולא יהיו מריבות שמצריכות להגביר את הTV. קחי ת'זמן אל תצפי לתשובות כי אני בטוחה שגם להוריך אין כאלו תשתפי את מי שאת רוצה ומרגישה שיכול לעזור לך ולתמוך ולהכיל אותך מחזיקה לך אצבעות

lisa roo

New member
../images/Emo201.gif

קודם כל.. את כותבת מדהים מדהים.. המשיכי לעשות זאת.. זה יעזור לך להתמודד בכל מצב שיקרה בדרכך. לבכות זה טוב.. זאת עוד דרך לבטא מה שאת מרגישה.. חשוב שתשאירי ערוץ פתוח לאחותך..שתדע שאומנם התא המשפחתי עובר שינויים אבל הקשר ביניכן.. לא משתנה. זה יעניק יציבות לה וכמובן לך. כשלצדדים רע אחד עם השני.. עד כמה שזה קשה לעכל את זה.. עדיף שיפרדו.. כך כל אחד יבנה את התא שהוא רואה כמתאים עבורו, תא שאתן בוודאי תהיו חלק משמעותי בו. לא ישכחו אתכן.. כל מה שמטריד אותך.. מטריד אני מניחה במידה כזאת או אחרת.. גם את ההורים שלך.. ההתארגנויות האלה.. זה נכון שלפעמים המגורים רחוקים אחד מהשני.. אבל כשיגיע הזמן.. תוכלי לבקש שישארו קרוב.. בכדי להקל עליכן.. (ההורים שלי נשארו תקופה ארוכה באותו מקום ואחרי זה אנחנו עזבנו.. ואחי הקטן נוסע באוטובוס לאבא) בנוגע לסידורי השינה הכל ניתן לבחירתך.. את כבר גדולה.. יש לך אפשרות להגיד. נניח, את רוצה שיהיה לך חדר אצל אבא ואמא.. אבל אצל אחד מהם את לא רוצה לישון אלא רק לבוא להיות שם.. ולחזור לבית שאת רגילה אליו - זאת דוגמה.. כדי להמחיש לך שהכל הכל.. בר ביצוע.. תלוי עד כמה ההורים שלך ילכו זה לקראת זה ולא ילחמו ראש בראש על חשבונכן. אני יודעת שקשה להישאר נטרליים במקרים כאלה.. ולפעמים ההורים גורמים לבחור צדדים.. למענך.. המנעי. לא יוצא מזה שום דבר חיובי.. שניהם ההורים שלך.. שניהם אשמים באותה המידה בפירוק היחסים. שירים מקבלים משמעויות נוספות פתאום הא? מוכר.. מה שעושה עצוב.. זרקי.. רק דברים שמחים שעושים לך לרצות לרקוד:) וחלילה וחס.. אל תוציאי כסף על חבל תלייה.. בזבוז:) אני בטוחה שתמצאי דרכים נבונות יותר להשתמש בכסף:) תגידי להם שלא יצאנו ממצרים בשביל ללכת מכות.. אפשר לעשות דברים בנועם:) *טוב נו.. בכל זאת גירושים לא יכולים תמיד ג'וי והפינס.. אבל בכל זאת.. שהתנהגו בהתאם!* שיהיה חג שמח ורגוע!!:)

Bloody Ulysses

New member
אוי...!

היי, זה תמיד קשה כשההורים מתגרשים, ובתור מישהי שחייה עם הגירושין של הוריה מגיל שנתיים אני יכולה לומר לך בבירור ש, מה לעשות, את מסתגלת. נכון שאצלי זו לא הייתה "הסתגלות" אלא יותר "נפילה לחיים כאלה", אבל בכל מקרה- מסתגלים. את צריכה לזכור שאת נערה בוגרת, וגם אם ההורים שלך היו נשארים יחדיו לעד עדיין היית מתנתקת מהם בסביבות הגיל הזה ולא נשארת לארוחות משפחתיות בימי שישי וכו'. זה שאת "עם אבא" או "עם אמא" באותו הסופשבוע ממש לא אומר שאת צריכה להישאר איתם בעל כורחך. כשהמשפחה תעבור את ההליך עד הסוף, ויהיו לך שני בתים, אני מציעה שתסבירי להורייך שאת עדיין נערה מתבגרת וזה שאת יוצאת בערב עם חברים זה לא בגלל שאת לא רוצה להיות עם אחד מההורים אלא בגלל שאת רוצה לצאת עם חברים, נטו. חוץ מזה, את תמיד מוזמנת לדבר פה, זה תמיד עוזר לפרוק. גם לבכות, וגם לכתוב, וגם לצייר או לצרוח או לשיר או לרקוד או מה שאת עושה טוב. תיצרי. תמיד זכרי שגירושין זה לא קל אבל זה גם לא סוף העולם, ובמילא עוד כמה שנים את בת 18 והולכת לצבא

למעלה