"ההורים שלו חרשים, אני לא יכולה

המרחפת

New member
"ההורים שלו חרשים, אני לא יכולה

להיות איתו" לפני כשבועיים מצאתי כתבה ישנה ממעריב לנוער, שבה סיפרה נערה על החברות שלה עם נער, שהוריו חרשים. ההורים שלה דורשים שהיא תפרד ממנו, בגלל ההורים שלו. היא אוהבת אותו, אבל צריכה גם להקשיב להורים שלה. הם חושבים שאם ההורים שלו חרשים, החינוך שלו לקוי, והיא מסכנת את שמה הטוב ועתידה. מה אתם חושבים? מה הייתם מסבירים להוריה של הנערה, ומה הייתם מייעצים לנערה עצמה, ולנער?

royik

New member
לעניות דעתי

צריך להסביר להוריה של הנערה שיש להפריד בין המגבלה הפיזית והמגבלה הנפשית. אם הם חרשים אין פירוש הדבר באופן אוטומטי שהם טיפשים ומחנכים לרעה את הילד. נכון, יש להם בעיית שמיעה ואולי דווקא זה הדבר שתורם לילדים השומעים במשפחה: הם יותר בוגרים בנפשם ועוזרים להורים בכל אשר הם יכולים. עצם העובדה שהנערה, בת טיפוחם, התאהבה בו מוכיח שיש דברים בגו וזאת לא סתם אחיזת עיניים. צריך להעמיד אותם על טעותם ובורותם בנושא, כמו שחושבים שכל חירש הוא אילם ואנאפלבית. טעות הדבר! החברות איתו אינה פוגמת כלל בנערה, היא מגלה רובדים חדשים בחיים והרי ידוע שאחד הדברים החשובים בחיים הוא ניסיון. לנער ולנערה הייתי מייעץ לשמור על פרופיל נמוך, לנסות לתווך בין ההורים שלהם ולהעמיד אותם על טעותם. אין טעם לגרום לכעס מיותר. לדבר על הדברים בצורה הגיונית. זה קשה אבל אפשרי... אני בטוח שיש עוד דברים שאפשר לעשות, אבל כרגע זה מה שעולה בראשי...

אין עתיד לקשר כזה

עם שפוטים אין מה לדבר. וודאי הם חושבים גם שחרשות היא מחלה מדבקת.

מילים כדורבנות

אבל המגבלה היחידה שיש להורים החירשים כאן עד כמה שאני יודע היא פיזית בלבד, צריך להפריד בין המגבלה הפיזית ליכולת השכלית והחינוכית שלהם. אם הורי הנערה מבוגרים, וזה עוד מעיתון מלפני מספר שנים, קראתי לא ממזמן שאחוז ניכר מהחירשים בני ה40 ומעלה הם אנאלפבתים ומשתמשים בעיקר בשפת סימנים כדי לתקשר, כנראה כי לא היו אז דרכי חינוך ובתי ספר מיוחדים לחירשים ולהוראת השפה לחירשים. אני לא מכיר חירשים מבוגרים אז אני לא יודע אם זה נכון, עמכם הסליחה, אבל אם ההורים של הנער המסויים הזה הם כאלה, גם אני לא הייתי מתלהב שהבת שלי תצא עם מישהו שההורים שלו אנאלפבתים ומתקשרים בשפת סימנים. כי אולי הם לא יידעו לספק לו חינוך והשכלה טובים אבל צריך להכיר את הבחור עצמו ולהבדיל בינו לבין ההורים, אולי דווקא משום שהם חירשים הוא יותר בוגר בנפשו ואינטליגנטי מניסיון החיים שלו עם העזרה להורים. הייתי מציע משהו בנוסח "ריקי לייק" להשפיל אותם בפומבי! LOL סתם :)

Motti M 17

New member
פאק איט!!!!!

להורים של הנערה הייתי אומר: "שימותו הקנאים!!!" לילד הייתי אומר: "אל תפסיק להיות גאה בהורים שלך!!!" לנערה הייתי אומר: "לאהבה אין גבולות!!!" לעצמי הייתי אומר: "לעזאזל!!! איך אני אמור לשרוד בחברה הדפוקה הזאת???" אז... תחשבו על זה.... וכל מי שחושב שחירש זה מפגר שיבין שעגלה זה לא סבתא!!! מי שרוצה ליצור איתי קשר או להגיב (אני בן 17.5 ) אי.סי.קיו: 83491608 שלכם, מוטי.

שימותו הקנאים

אחלה תגובה :) למרחפת: יש אפשרות שתסרקי את הכתבה ותעלי אותה לפורום? זה צריך להיות מעניין לקרוא ולהגיב על מה שהנערה מספרת..

המרחפת

New member
אילו רק הייתי מוצאת אותה.....

היא נעלמה לי במקום שבו אני מתנדבת, ושבועיים אני עדיין מחפשת אחריה. אם מישהו כאן שומר גליונות ישנים של מעריב לנוער, הכתבה בגליון מתאריך ה-2.7.1998, במדור "מישהו מקשיב לך", של חן קוטס. אני לא מוצאת אותה

אם למישהו יש מוטיבציה...

אפשר לנסות וליצור קשר עם מעריב לנוער, אם הם מוכנים לחפש בשבילנו מן הארכיון שלהם.. אפשר גם ליצור קשר עם המרכז של סלקום כדי שהם ידברו עם מעריב לנוער אם אין מספר פקס..

יופי שמסתמכים על שירות ממסר בסלקום

כאשר לפני שנתיים אף אחד לא ידע מה זה שירות ממסר

המרחפת

New member
נקטתי בדרך קצת שונה...

מהקטן לגדול. אני לא היחידה ששמרה גליונות ישנים. חיפשתי אם יש אחרים ששמרו. נראה לי שמצאתי מישהו. כבר נראה

Idan91

New member
אוי ואבויייי

אני לא מאמינה שיש אנשים כאלה! מגעיל אותי ומעצבן אותי לדמוע אנשים שחיים על סטריאוטיפים. וכן זאת לא סתם דעה קדומה, זה עיוות ממש ממש מוגזם של המציאות. אני הייתי לוקחת את ההורים האלה לשיחה ומסבירה להם שאין ש-ו-ם קשר בין היכולת של אדם לשמוע ובין היכולת שלו לחנך ולתת אהבה. הכי הרבה, זה רק יפתח אצל הילד את היכולת לדבר גם עם חרשים, בשפנת הסימנים...

למעלה