ההורים שלי

ההורים שלי

שלום אני בת 25 קיבוצניקית מאזור השרון. יש לי בעיה רצינית עם ההורים שלי שנמשכת כבר 19 שנה מערכת היחסים שלנו מבוססת על השפלות וביקורת מגעילה גם בפורום המשפחה המצומצם וגם בפורום המשפחה המורכב. ההשפלות הן על המשקל שלי על מצב החשבון שלי על החברים שלי מללבוש מה לא ללבוש..... בקיצור על החיים שלי באופן ככלי. למזלי אני גרה לבד ויש לי לאן לברוח אם לא מתאים לי לשמוע אותם. הייתי בטיפול פסיכולוגי 4 שנים אבל משום מה אני עדיין "מפחדת" לענות להם על מה שהם אומרים לי. שלא תבינו לא נכון אני אוהבת את עצמי מאוד טוב לי ככה החברים שלי אוהבים אותי הם לא שופטים אותי מקבלים אותי כמו שאני!!!! אז למה אבא שלי אומר לי שהוא מתבייש ללכת איתי ברחוב או למסעדה ושאף גבר לא ירצה אותי בגלל שאני שמנה! ואמא שלי מתביישת בי בערבי חג! תסבירו לי איך הורים יכולים להגיד ככה לילד שלהם באתי מהם הם יצרו אותי! אז למה קשה להם לקבל אותי ככה כמו שאני! למה אני צכירה להגיע למצבים שבא לי להתאבד למה אני צריכה להגיע למצב שאני שותה כמויות של אלכוהול כדי לשכוח קצת למה זה צריך לכאוב לי ככה למה אני צכירה לסבול!!!!!!!!!! ריבונו של עולם מה עשיתי לא בסדר?!

angelitush1

New member
שלום קיבוצניקית..../images/Emo24.gif

אכן בעיה כאובה , כמה קשה לקבל שהאנשים שהכי אמורים לדאוג לנו "באש ובמיים" ,לא רק שלא עושים כך,הם אלה שאחראים לסבל שלנו. זה בלתי נתפס, אבל לצערי נפוץ ביותר. "המקצוע" הכי קשה בחיים זה להיות הורים. לצערי אין בית ספר להורים, וכל אחד יכול, לא צריך רשיון,לא צריך הסמכה.. הרבה הורים,היו נכשלים בבחינה אם הייתה כזו...אבל אין.,יש כאלה שמחוסר ידיעה מתנהגים כך,, והורסים לילדים את החיים..ויש כאלה שמחוסר רצון להתמודד התוצאה זהה וכאובה.. אם תנסי להבין למה הם מתנהגים ככה..לא תצאי מזה לעולם.. זו הבחירה שלהם להתמודד עם משהו שלא נראה להם. את לא יכולה לשלוט על ההתנהגות שלהם.. אבל..את כן יכולה לשלוט על ההתנהגות והתגובותשלך!!!! תהיי את "הבוגרת" ופשוט תביני..שקשה להם להתמודד עם זה שאת לא נראית איך שהם רוצים. הם לא יודעים איך להכיל,להגיב, לגרום לך לראות את זה מהעניים שלהם.. אתפשוט תתעלמי!! תביני שזו בעיה שלהם לא שלך!! את זו את..ואת צריכה לשמוח בחלקך אם את רוצה לרזות..זה צריך לבוא ממך! לא בגלל שהם רוצים!! אתלא עשית שום דבר לא בסדר...את בסדר גמור!! תצטערי בשבילם שהם במקום נמוך..וחסר יכולת להתמודד!!! שולחת לך חיבוק גדול...

א ש לי

New member
הם לא באמת רואים אותך כך.

הם יודעים שהחברה לא יודעת לקבל כל אחד באשר הוא החברה שלנו קשה והרסנית. בדיוק מהמקום שהם לא רוצים שתיפגעי מהסביבה הם אלו שפוגעים בך שלא בכוונה, מנסים לגרום לך לעשות משהו בנידון. כל עוד ולא תדעי לדבר איתם, לא לכעוס או "לענות בחזרה" לדבר איתם ולהסביר להם שאת שלמה עם מי שאת, שאת לא האדם היחיד בעולם שעם משקל יתר ושאת שלמה עם מי שאת אוהבת את עצמך, לא קל לך, או אינך רוצה לעשות משהו בנידון ושירפו. כמויות האלכוהול הן תירוץ טוב להורים מה את רוצה גם להיות אלכוהליסטית ואז להגיד זה בגלל ההורים? זה שיש לנו את מי להאשים תמיד מאוד נוח אבל רק את תשארי עם הבעיה ותצטרכי להתמודד איתה. מהקחבוצניקית באזור עמק יזרעאל:) חיבוק גדול ויללה צאי לעבודה עם ההורים, לעמוד מולם, לדבר ולהסביר. אל תשכחי שהם הכי אוהבים אותך בעולם אני משוכנעת בזאת, הם מסוגלים לדבר כך בגלל התשובות שלך, בגלל האדישות שלך בעיניהם את הכי יפה והכי רזה שוב, הכל מדאגה שמא תיפגעי ממקום אחר.

יש דבר אחד שאת עושה לא בסדר.

וזה- להתמודד. כתבת שאת אוהבת את עצמך וטוב לך מאוד. מצטערת, אני לא קונה את זה. זה לא הולך ביחד עם מצבים שבא לך להתאבד. עד שלא תתעלי מעל הסיטואציה. עד שלא תקחי אחריות את על הקשר ועל הנאמר הדברים לא ישתנו וכנראה גם לא ישתפרו. ולשאלה למה קשה להם לקבל אותך- כנראה שאת משקפת להם משהו בעצמם שהם לא אוהבים (זה מה שבדר"כ ילדים עושים להורים שלהם). ואם הטיפול הפסיכולוגי לא עוזר כדאי שתחליפי מטפל ותשקלי גם ללכת לטיפול ברפואה משלימה. בהצלחה. יעל

למעלה