ההורים שלי...

gina 1

New member
ההורים שלי...

אז ככה?להורים שביניכם,לא הייתם עושים הכל כדי שהילד שלכם יהיה מאושר? אם יש דבר שאני ממש אוהבת זה (עד כמה שזה נשמע אידיוטי) את קבוצת הכדוסרל מכבי ת"א,אני הולכת למישחקים ויש לי שם חברים,וזה אחד הדברים היותר חשובים לי... עוד מעט יש את טורניר ה"פיינל פור", בתור אוהדת מושבעת זה דבר שאסור לי להפסיד,והההורים שלי יודעים עד כמה אני רוצה את זה!הם יודעים שאני ממש אסבול מהמחשבה שאני לא שם,וכל האחרים כן!התחננתי לכרטיס!שעולה אגב 600 ש"ח(זה לא עד כדי כך יקר,והמצב הכלכלי בסדר גמור אצלנו),והם פשוט מתעלמים,לא עושים כלום...ואבא שלי יודע שזה מעצבן אותי אז הוא אומר"למה את כועסת ומצוורחת?,חסר לך משהו?" לא עניתי לו,ואז אמא שלי אמרה"כן!חסר לה כרטיס לפיינל פור",זה ממש הרתיח אותי,כי ביקשתי ממנה לסתום את הפה... אז אבא אמר" זה פאייר ככה?,זה פאייר לתת לי להרגיש לא טוב?"(אשמה כאילו), אני כמובן מרוב "נימוס אמרתי "אני ביכלל לא כועסת על זה",אבל בטוח הלב אמרתי"כן ! זה אפילו מאוד פאייר!אתם הרי הבטחתם לי לפני איזה שנה שדיברנו על זה שלכל החברות שלי יש לדמי כיס ורק לי לא,הבטחתם שכללל מה שאני ארצה תתנו לי,וזה לא שאני נצלנית או משהו,התחננתי בפני אמא למצוא אצל מי לעשות ביביסיטר או עבודה או משהו,אבל היא?מה איכפת לה ביכלל! הם יודעים שזה ממש חשוב לי,ושזה אירוע פעם באיזה 20 שנה במקרה הטוב..ובכל זאת לא מסכימים. אז אבא שלי אתמול אמר לי"אני מבטיח לעשות הכל כדי שתיהיה שם"כן כן שמענו,מה אתה מנסה לעשות?טלפתיה?כי בינתיים לא עשית כלום,מה לעשות שהנהות עולות מן הסתם כסף!(שאותו אגב הבטחתי להחזיר ברגע שאני אתחיל לעבוד בחופש או משהו),אבל גם אם פתאום יבוא לו לשלם!כבר מאוחר מדיי! חוצמזה הם גם ממש מעצבנים בזמן האחרון!הם לא נותנים לי לסוע באוטובוסים,וקולעים אותי כמו בקלוב...ומתייחסים אליי כמו תינוקת,זאת למרות שמבחינה נפשית אני הרבה יותר בוגרת מהם,ואני לא אומרת את זה בציניות.הם בקושי נותנים לי להסתובב ,ואני יודעת שזה כבר עניין של דאגה,אבל הם ממש מגזימים?אני מרגישה שאני מפסידה את כל הכיף,ובעיקר -שיורד לי הבטחון עצמי... סליחה על המגילה,אתם לא חייבים להגיב,סתם רציתי לפרוק..אני בת 15 וחצי אגב(הפרטים לא מעודכנים) תודה על ההקשבה...:)

gina 1

New member
מרוב עצבים עשיתי שגיאות כתיב:)

*בתוך הלב *כולאים בכלוב

crazygirl23

New member
ציפור בכלוב../images/Emo118.gif

ההרגשה של ציפור הכלואה בכלוב היא אחת ההרגשות שאני הכי שונאת........ מה יותר פשוט מלפתוח את הדלת ולשחרר אותה לחופשי? מדוע אנחנו מסכימים לכך שיכלאו אותנו? מי קבע שההורים יודעים יותר טוב מהילדים? ולמה הם לא מבינים את הצורך העצום שלנו בחופש, למרות המצב ולמרות התרוצים שלהם??? מדוע הם לא יכולים לקבל אותנו כמו שאנחנו, ולאהוב אותנו ללא גבולות??? האם שני הצדדים צריכים לוותר על משהו כדי שיהיה שלום, או שפשוט אנחנו צריכים להסתכל על הכל מזווית אחרת??????? *אין לי תשובות* *אלו סתם שאלות למחשבה* מישהי שעדיין גרה עם ההורים :)

wild lady38

New member
ניסית לדבר איתו ספציפית על הפיינל

פור? להגיד לו בדיוק מה את רוצה ושאת מצפה ממנו להשלם את זה? אני חושבת שאת צריכה להבהיר לו בדיוק את הכוונות הציפיות והתקוות שלך כלפי ההורים..... תגידי להם שאת רוצה שהם ישלמו את ה600 שקל.! אפילו "תשבי" עליהם קצת... את לא צריכה להרגיש רע מזה, ככה זה בני נוער, מקסימום הם לא יסכימו אבל לפחות תדעי שהבהרת להם כמה זה חשוב לך.. ואל תגידי "הם יודעים כמה אני רוצה את זה!!" כי.. לכי תדעי מה הם יודעים ומה עובר להם בראש.. אולי הם אומרים שאם זה היה מספיק חשוב לך אז היית באה ומדברת איתם על זה ומתעקשת..? אני אומרת.. על דברים שאת ממש רוצה, תתעקשי ותראי מה קורה.. לא להשאיר את זה באוויר.. במיוחד שאבא שלך מראה נכונות!!! :) שני

gina 1

New member
תודה על התגובות:)

וזה די ברור שהוא יודע, בעיקרון בהתחלה זה עלה 850,ואז הורידו את זה,ואמרתי לו(זה היה לפני כמה שבועות)שהורידו ל600,וזה שווה,והוא אמר לי "אפילו 300 אני לא אשלם", והוא מרגיש שאני עצובה ביגלל זה,וגם תמיד אני מדברת על זה עם אנשים והוא שומע,והוא גם שמע שבשבוע האחרון שאלתי כל בן אדם שאני מכירה אם יש לו פרוטקציות,וגם אם הוא יסכים עכשיו לשלם (אין הרבה סיכוי שזה יקרה),אז סביר להניח שכבר מאוחר מדי...כי נגמר,ויש רק רשימת המתנה(הסיכוי היחידי והקלוש כביכול),אבל אם נצא רגע מהקטע של הפייינל פור,ונדבר בכלליות,זה מעצבן שדברים אפפעם לא באים מהם!אני חושבת על עצמי בתור אמא עוד כמה שנים טובות,אני הייתי עושה הפתעה לילד שלי וקונה לו !אבל הם...הכל צריך להוציא מהם בשיניים(אם ביכלל),זה אפפעם לא בא מתוך הלב מכוונה לשמח,אלא מתוך זה שאני כל כך קרציה שרק בישביל להפטר ממני הם נותנים לי מה שאני מבקשת ,הם ממש מוציאים את החשק מכל דבר,כאילו אני מכריחה אותם או משהו.יש לי גם חברה שיש לה משפחה מושלמת,הם כל כך מעניקים אחד לשני ונותנים,ואוהבים,ורוצים שכל אחד יהיה מאושר כמה שיותר,ולפעמים אני ממש מקנאת בה. הרי בסופו של דבר ה-600 האלה ילכו על משהו,אז למה לא בשביל חוויה של פעם בחיים,הדבר שאני הכי רוצה בעולם!הכי חשוב לי כרגע.זה לא איזה משהו חומרי,אחרת לא היה לי כזה אכפת,אלא זה משהו רגשי, ממש בא לי לבכות מזה!כי זה לא יהיה שוב,ברור לי שאם זה לא הפעם,אז זה לעולם לא:\

wild lady38

New member
תראי.. אני מבינה מה את אומרת

אני גם תמיד חשבתי ככה פעם! אבל זה לא יבוא מהם.. כמו שזה לא בא מרוב ההורים.. וככל שגדלים פתאום לאט לאט מגלים איך ההורים צדקו כשהם עשו זה ועשו זה, ומבינים אותם יותר.......... תראי את אל תצפי שזה יבוא מהם.. זה לא הוגן... אם את רוצה משהו- דברי דוגרי! תבהירי...... מה לעשות רוב ההורים לא יקנו לילד שלהם כרטיס לרוק עצמאות בשביל שיהיה לו טוב (סתם דוגמא, לפחות ההורים שאני נתקלתי בהם) אני בטוחה לפי מה שזה נשמע שההורים שלך מאד אוהבים אותך, וזה המון, נסי להבין אותם כמה שיותר- ואם את רוצה משהו, אז שזה יבוא ממך... כמו שרוב הילדים לא יקומו יום בהיר אחד להבריק את הבית בשביל אמא, כי היא לא ביקשה! לפחות נראה לי..:) שני..

faith2

New member
ג'ינה../images/Emo24.gif

שמעי, לפעמים להורנו יש כוונות מאוד טובות, אבל מה לעשות, להם יש הרבה על הראש...כלכלה, חשבונות, גידול ילדים וכדומה...למה לא ישבת להם אין נאמר? על העורק הראשי? אני שאני רוצה משהו אני צריכה ללחות על ההורים שלי- כי מה לעשות להם העולם הרבה יותר רחב וזה מצריך הרבה יותר שעות ביממה, אבל מה לעשות יש רק 24
דבר שני בקשר לאוטובוסים, שמעי אני לא אומרת שצריך להסתגר בבתים, אבל המצב הביטחוני לא בשמיים- ככה שחשבת אולי שהם מגוננים עלייך? ילד זהו האוצר הכי יקר להורה. נסי להבין אותם, ודברי איתם על מה שיושב לך על הלב. אחריי הכל תיארת הורים מקסימים שאוהבים אותך אהבת אמת. קבלי

s h o o s h a

New member
אהבה לא תלויה בכסף

את בת 15 וחצי מניחה שהוריך דואגים לתת לך דמי כיס את עושה בייבי סיטר לפעמים? שוטפת מדרגות בבתי מגורים? (הבנת את הרעיון) 600 שקל הם הרבה מאד כסף גם למשפחות שמצבן הכלכלי מוגדר "טוב" תחסכי!!! תתחילי ללמוד שיש דברים שאם את מאד רוצה אותם, בגילך תוכלי להשיג אותם בעצמך, כך "תוכיחי" להורייך כמה גדלת, עצמאית ואחראית את (גם לעצמך) וכך גם לא תהיי תלויה כל כך בהם. מקווה עבורך ש"משאלתך" להיות במשחק תתגשם, שמכבי ינצחו והכל יבוא על מקומו בשלום. בוקר טוב

gina 1

New member
תודה

אני יודעת שיש להם כוונות טובות,ויש גם הרבה על ראש,אבל זה פשוט ממש איכזב אותי:\,אפשר היה לנסות,להשתדל יותר,וגם לשלם(זה באמת לא כזה הרבה,הם יכולים להרשות לעצמם) זה גם לא שאני ילדה בזבזנית ככה שאם פעם ב- אני מבקשת משהו שעולה קצת הרבה זה לא נורא.... ובקשר ללהשיג דברים בעצמי,אז בשנה האחרונה אמרתי לאמא שלי לפחות 10 פעמים כל חודש לנסות למצוא לי בייביסיטר ,והיא לא עושה כלום,הצעתי שאני אתלה מודעות אבל הם לא מסכימים "כי זה מסוכן", גם אמרתי לה לנסות לחפש לי עבודה במקדונלדס,ד"ר ל"ק או משהו,אבל נאדה... אפילו אמרתי לה שברגע שאני אעבוד אני אחזיר לה את כל הכסף,מה עוד אני יכולה לעשות?,זה לא שיש לי כסף,ואני לא רוצה לבזבז אותו אז אני מבקשת מההורים,אין לי אגורה,אז גם אין לי ממש ברירה. ואולי באמת אני מצפה מהם ליותר מדי,אבל אני מסתכלת מסביבי ואצל כל החברות שלי זה לא נחשב ליותר מדי,ומסכימים להם תמיד דברים כאלה,אז נכון לא כל ההורים אותו דבר,אבל אני ציפיתי, וביגלל זה התאכזבתי:\ אולי כדאי שאני אלמד לא לצפות מהם יותר וזהו. תודה על התגובות,בתקווה שאולי בכל זאת יצוץ איזה משהו פתאום:)

gina 1

New member
ושכחתי להוסיף

הם לא דואגים לי לדמי כיס,בניגוד לאצל כל חברותי,אצלי הם אמרו לי "כשתצטרכי כסף תבואי לבקש וניתן לך באותו זמן,אז את לא צריכה דמי כיס" אז זה גם מעצבן

s h o o s h a

New member
לבקש מ...

חלק מלהיות עצמאית זה לעשות (כאמור) דברים בעצמך. לחפש להיות בייבי סיטר, למשל. אמא שלך לא צריכה לדאוג לך לזה. יש לך חברות, להן יש חברות וכמו בפרסומת (להבדיל אלף אלפי הבדלות) לחבר של החבר של החברה של החבר וכך הלאה. וכן תולים מודעה על שער של גן שסמוך לאזור מגורייך. לא צריך לתת קורות חיים. רק שם פרטי וטל' נייד. (למען האמת לא מבינה מה מסוכן ב"זה"). מקדונלדס? אחר הצהרים, אחרי הלימודים, תיכנסי לסניפים ותשאלי. אל תשלחי את אמא. את צריכה עבודה וכך בכל מקום אחר. אני לא רוצה להשמע ביקורתית מידי אבל כאמא לבת בת גילך בערך, אני יודעת שאלו בדיוק הדברים שאני אומרת לה. "ואצל כל החברות שלי זה לא נחשב ליותר מדי,ומסכימים להם תמיד דברים כאלה" את לא יודעת אם באמת מסכימים להם או לא. את רק חושבת כי זה מה שאומרים. אז תגידי גם את שמסכימים לך להכל
בכל מקרה, קחי את עצמך בידיים ותתחילי לעבוד על עצמך ותפסיקי להיות תלויה באחרים ולהאשים אחרים. יכולה רק להגיד לך שאם תתרגלי לחיות כך, תתבגרי כאשה תלויה וכל חייך יהיו תלויים בגחמותיהם של אחרים. אז, תחשבי ותעשי את הכי טוב בשבילך

gina 1

New member
בקשר לביביסיטר

אני גם שאלתי חברות שלי לא פעם 1,ולאף אחת אין מה להציע, אז פשוט אמרתי לאמא לברר אצל אנשים שהיא מכירה,זה לא כל כך קשה.. ואת יודעת מה?את צודקת,אני באמת צריכה לחפש לבד,וזה מה שאני הולכת לעשות,מחר אחרי הביה"ס אני אלך לד"ר ל"ק ליד הבית שלי ואשאל אם הם צריכים,אבל אפילו,מה זה יעזור לי?אני אוכל להתחיל רק בחופש.... ואני צריכה את הכסף עכשיו עכשיו!כי זה עוד שבועיים הבטחתי לאמא שאני אחזיר,אני יכולה להיות יותר בסדר מזה???

עינת

New member
ג'ינה

הורים רוצים שהילדים שלהם יהיו מאושרים אבל אני חושבת שהאושר אינו תלוי במשחק , בגד או איזו גחמה אחרת... 600 שקל זה הרבה כסף , גם למשפחה שמצבה הכלכלי סביר !!! אני בטוחה שהורייך מספקים לך את כל מה שת זקוקה לו אך בגילך את בהחלט יכולה לעבוד כדי להגיע לדברים וכאן זו אחריותך - הורייך לא צרכים לחפש עבורך ,את זו שצרכה לחפש... בעצם הבקשה שלך שהם יעשו עבורך את מה שאת כבר יכולה לעשות בעצמך תמנע ממך את אושרך בעתיד , קחי יוזמה ועשי למען עצמך, אין לי ספק כי אושרך יהיה רב יותר מאשר אם הם יעשו עבורך - תחשבי על זה...

s h o o s h a

New member
לא כל מה שרוצים מקבלים

בטוחה שאמרו לך את זה כשהיית צעירה יותר עכשיו ועוד תשמעי משפט זה פעמים אינספור. העיקר, אם למדת והבנת את הרעיון העקרוני של לדאוג לעצמך, דייך. את המשחק תראי בטלויזיה או על מסכי ענק שיהיו מפוזרים בכל מיני מקומות ובכל רחבי הארץ (כך לפחות שמעתי) ואולי תספיקי לחסוך מספיק כסף בשביל המשחק המכריע באמת, אם מכבי יגיעו אליו. אגב, לעבוד-לא רק בחופשים. אפשר גם בימים "רגילים" בשעות אחה"צ, אחרי שיעורים וחוגים. צריך רק לרצות בוקר טוב

gina 1

New member
זה בא בחבילה(לא כל מישחק לחוד)

אז אני בטח לא אספיק... כי זה כבר עוד פחות משבועיים. היום הלכתי לחפש בד"לק והם לא צריכים.... אבל הקטע הוא שזה כל כך חשוב לי!בסדר אז אני צריכה להתחיל לדאוג לעצמי, אז אני אתחיל לעשות את זה,אבל שידחו את כל המשחקי "חינוך" האלה לאחר כך! זה ממש חשוב לי...הם גם רואים,כי אני בקושי מדברת איתם כבר,ובקשר למי שאמרה ש"אין הרבה ילדים שיקומו בבוקר כדי לסדר לאמא את הבית" ,אז אני דווקא אחת מהילדים שכן,אני תמיד מנסה לעזור להם,בבית בקניות ובהכל,אני נחשבת ל"ילדה טובה" אז אפשר היה להשקיע בי קצת יותר.וגם אמרתי לאבא שלי שאני עצובה ביגלל זה,זה ממש מעצבן. זה באמת מלמד אותי לדאוג לעצמי,ואפעם לא לסמוך על אף אחד,וחבל. חבל שאני לומדת את זה עכשיו,ולא עוד חודש,ממש מעצבן...

s h o o s h a

New member
בחיים יש דבש ועוקץ

וסביר להניח שלסידרת הפיינל פור שאת כל כך רוצה ללכת לא תלכי (אלא אם הורייך יתרצו בסופו של דבר ויממנו לך את הכרטיס) אבל למדת שיעור חשוב (אני מקווה) ואמרו זאת חכמים ממני הרבה לפניי אם אין אני לי, מי לי לענים משפט הסיום שלך, "חבל שאני לומדת את זה עכשיו,ולא עוד חודש"
אז טוב שאת לומדת עכשיו כי את התוצאות, כאמור, תראי ותביני הרבה יותר טוב בעתיד, כשתהיי הרבה יותר גדולה ובוגרת. בוקר בוקר לך

לוּבּה

New member
זה לא כזה פשוט..

אני גם בת 15 וקצת וכל הזמן אני מחפשת לעבוד בתור בייביסיטר, מתרימה, מלצרית, אבל אני לא מוצאת. לבייביסיטר אני כל הזמן תולה מודעות, ואני לא מכירה אנשים שצריכים בייביסיטר, אני מנסה להעביר את זה מפה לאוזן, מספרת פה ושם לאנשים, אבל בכל זאת לא חוזרים אליי. אני מחפשת מודעות בעיתון ובשביל למלצר אני קטנה מדי. זה לא כזה פשוט.

למעלה