ההורים שלי...

sweet sharoni

New member
ההורים שלי...

הדבר האחרון שאני רוצה בהודעה הזו זה שתרחמו עליי. לא אוהבת רחמים. טוב, אז זה הולך ככה- אני בת 17, עם חבר כבר 4 חודשים +, יש לי 2 הורים עובדים ואחות בצבא. לאחותי אין בגרות מלאה, מגיל 15 יש לה חבר שכפול ממנה בגיל, בכל מקרה- בזמן האחרון המצב נעשה כ"כ קשה כמו שעוד לא היה... ההורים שלי לא יורדים לי מהוריד, מעליבים אותי, משפילים אותי, פוגעים בי נפשית... אבא שלי לא פעם אמר לי "יש לך חלון- תקפצי ממנו!" וכל מיני כאלה דברים. בימי שישי כשאני יוצאת עם החבר- ולא שתגידו שזה למקומות מסוכנים- מועדונים או משהו כזה, כולה לטיילת ליד הים, אמא שלי מתקשרת ואומרת לי "אל תחזרי מאוחר". למה????? מה הקטע??? למחרת יום שבת, אני יכולה לישון.... לא משנה, שרדתי את הקטע הזה. אתמול, יום הורים, אני בתור ילדה לא הכי בריאה בעולם (סביבות ה- 6 מחלות רציניות בשנת לימודים אחד ועוד כמה קטנות של יומיים שלושה), המורה מתקיפה אותי שהיא לא מאמינה שאני חולה כל כך הרבה, שהיא לא מאמינה שאני לומדת, שאני סתם כל היום עם החבר, שאני לא בסדר כשאני לא יוצאת משיעורים (למשל מתמטיקה והיסטוריה) כדי לעשות מבחן מועד ב' במקצוע אחר, אני יושבת שם- מרוב עצבים כבר בוכה, חצי מעולפת, ואמא- שותקת. לא אומרת מילה. דממה. אח"כ היא יוצאת כשאני שואלת למה היא לא פתחה את הפה היא אומרת "עם ציונים כאלה איך יכולתי לפתוח את הפה?" מה הקשר בין הציונים לבין זה שהמורה תוקפת אותי בחוסר אמון בדברים שאמא שלי יודעת שהם נכונים... הייתי כל כך עצבנית...לא הפסקתי לבכות איזה שעתיים... אח"כ אבא שלי נכנס לשיחה איתי, מתחילים לדבר ואז החבר, שיש לו 10 דקות פנויות בשעה מתקשר בעקבות הודעה שהשארתי לו, כדי להרגיע אותי. הוא יודע את המצב עם ההורים שלי ומנסה למנוע מריבות שלי איתם, אז אבא שלי מתעצבן ואומר לי לנתק. אני אומרת לו שיחכה והוא מתעקש שאני ינתק. בסוף הוא יוצאת בצעקות מהחדר שאני פישרית (מישהו יודע מה זה בכלל?) קטנה ומטומטמת, שאני יכולה לקפוץ מהחלון, לחתוך ורידים, "לכי חפשי..." ועוד כל מיני ברכות למיניהן. אני עוד דקה מתעלפת לחבר שלי בטלפון שאני כבר לא יכולה, שיקח אותי מפה, שאני כבר לא מסוגלת. במהלך השיחה עם אבא שלי קבענו שאני יצליח בבגרויות רק אם כשאני מתכוננת למבחנים וכאלה- הם ייתנו לי שקט- מעבודות בית, מהכל. היום אחה"צ, אמא שלי חוזרת הבייתה עושה כלים, אחותי באה, רואה את אמא שלי עושה דברים וערימה של כביסות לקפל, מתחילה להשתולל וצרחות ובלגאנים. אח"כ אמא שלי יושבת לעשן סיגריה, ואחותי עוד ממשיכה, בהתחלה לא ממש שמתי עליה, אפילו צחקתי עליה, ואז היא הגזימה- "חוץ מלהזדיין ולישון את לא עושה כלום!!!"(סליחה על המילה). אמרתי לה שהיא כלבה- העפתי מבט לכיוון אמא שלי שיושבת במרחק יריקה ממנה והיא כרגיל- שותקת. נכנסתי לחדר ואיך לא- התחלתי לבכות כשכמו תמיד חבר שלי בסוף נאלץ לנגב לי את הדמעות... אני מחבקת את חבר שלי כל כך הרבה ומנסה לקבל את מה שאני לא מקבלת מהמשפחה... זה ממש קשה לגדול בלי אהבה בבית, כל הזמן מריבות, מילים שפוגעות כמו סכין חדה בלב, והרבה הרבה בכי (שלי כמובן...) אני לא מצליחה להמחיש לכם מה אני מרגישה כי זה כל כך מורכב... הברכה שקיבלתי ליומולדת שלי הייתה הכי קרה בעולם...יום לפני היומולדת שלי, הם פוגשים את חברות שלי בקניון, קונות לי מתנה, הן מספרות להם על המסיבת הפתעה שהן מתכננות עם החבר ונותנות להם פרטים והם- לא חושבים אפילו על לבוא, ולו לחלק מהזמן. באמצע המסיבה אני מתקשרת אליהם- אומרת להם תבואו לאכול איתנו קינוח, הם עונים שהם אחרי מקלחת, הראשים רטובים, הם לא יכולים לצאת... תודה באמת על היחס החם שקיבלתי...הראו לי אכפתיות... הורים, אם מישהו מכם שרד עד סוף מכתב הזה- תחשבו דקה, אתם נותנים לילד שלכם מספיק יחס? אתם יודעים מתי לשחרר אותו ומתי לחבק אותו? אתם אומרים לו מספיק שאתם אוהבים אותו, וזה לא משנה איך הוא נראה, כמה חברים יש לו או כמה הוא קיבל במבחן? אם כן, הלוואי ולפני 17 שנה הייתי מקבלת אותכם. מקווה לימים טובים יותר,אני...

עינת

New member
שרוני

קראתי עד הסוף ואפילו שרדתי
מאוד אהבתי את הסוף את המסר : תחשבו דקה, אתם נותנים לילד שלכם מספיק יחס? אתם יודעים מתי לשחרר אותו ומתי לחבק אותו? אתם אומרים לו מספיק שאתם אוהבים אותו, וזה לא משנה איך הוא נראה, כמה חברים יש לו או כמה הוא קיבל במבחן? חושבת שכאן בדברים הללו מסתכם הכל, ובכל זאת גם אנחנו ההורים טועים לפעמים, גם אנחנו לפעמים חושבים שעשינו נכון ומסתבר שהיה צריך קצת יותר או קצת פחות... (לי למשל הבנים הגדולים אומרים שאני רכה מידי עם הקטנה...). ועכשיו אלייך שרוני לא מסכימה בכלל עם מה שאת מספרת על ההורים ובכל זאת מצאתי נקודה קטנה , אצלך ... כשהחבר התקשר באמצע שיחה שלך עם אביך , הייתי מצפה שתאמרי לו כי אינך יכולה לדבר כרגע כיוון שאת בשיחה עם אבא . בטוחה שאביך היה מכבד אותך על כך והיה אולי פתח לתקשורת... את מבקשת מהם לכבד אותך אבל במקביל לשוחח עם החבר בטלפון (או עם כל אחד אחר) בזמן שאת באמצע שיחה חשובה עם אביך הוא חוסר כבוד... מה שאני מנסה לומר הוא שלפעמים דוקא כשהאחר לא בסדר ואנחנו למרות זאת מכבדים אותו , חלה תזוזה ושינוי בצד השני... תחשבי על זה

faith2

New member
מאוד מסכימה...

בנוגע לעניין הכבוד, כאשר את תיתני להם תחושת גבות, זה יגרור תגובת כבוד מהצד האחר...אני חושבת שזאת תהיה התחלה טובה לקשר טוב

g i l i

New member
ואני חשבתי שמצבי קשה.. (בת 16)

תעשי לעצמך טובה ותמצאי עזרה פסיכולוגית.. ברצינות אני אומרתץ.. זה מה שהוציא אותי מהדיכאון.. לי אין חבר שיוציא אותי מכל בכי, בשביל זה אני עושה שיחה לפסיכולוגית, או מעדיפה לשתוק... תאמיני לי אין דבר יותר משחרר מלדבר עם מישהו מקצועי שיכול לתת לך עצה נורמאלית, ואמיתית ונכונה... הכי חשוב שתהיי הכי חזקה בשבילך והשיטה הטובה ביותר זה התעלמות, ץאמיני לי גם מההורים אפשר להתעלם, ואם אמרת שאת עוזרת בכביסה וכלים, אל תעזרי בכלל שיסתדרו קצת בלעדייך כמו שאת מסתדרת בלעדיהם... ואני יודעת שלפעמים הכל נראה כמו חלום רע שאת רק מקווה להתעורר ממנו, אל תדאגי זה ייפסק....

../images/Emo41.gifפישרית הכוונה ילדה קטנה

זאת מין אמרה כזו לילדה שעדיין לא נגמלה מחיתולים כמו שאומרים שהחלב לא יבש עדיין מהשפתיים........... מה לעשות יש פער בין הדורות ולא כל ההורים יודעים לגשר והילדים בגילך מתמרדים ואכן יום יבוא ואת תהיי עם בת מתבגרת ואולי גם את תשכחי כמה מתסכל היה עם הפיקוח של ההורים......... מה הם רוצים בסך הכל שתלמדי. זה לא בסדר שהשפה שלהם לא נקיה ופוגענית ואת לא יכולה לחנך את הורייך. לטובתך נסי ללמוד למען עתידך ולא כדי לרצות את הורייך.ויש דברים שתשתפי חברה או חבר כי הורייך כנראה לא פתוחים לשינויים של הדור שלך ושלך. אל תדאגי גם אני שרדתי את הורי בגיל ההתבגרות גם את תשרדי...............

atomic kitten

New member
מזל שיש לך חברים טובים

אולי תנסי לשבת ולדבר עם אחותך הגדולה בשקט - אולי היא תבין אותך בתור מישהי שכבר עברה את זה ויהיו לה עצות? בכל מקרה זה טוב שיש לך חברות טובות וחבר שמבין. בקשר לעבודות בית - אל תפסיקי לעשות אותן - זה רק יחמם את ההורים עוד יותר וזה הדבר האחרון שאת רוצה. בקשר ללימודים - אולי תכתבי להורים מכתב שקשה לך כי את חולה ומחסירה הרבה ואם יש אפשרות שיעזרו לך עם מורה פרטי או משהו כזה. תחשבי שאת בת 17 ונשארו לך רק הבגרויות ואחרי זה את בצבא תוך פחות משנה וחצי ואת יכולה לבקש להיות רחוק מהבית...

lady d23

New member
אני חולקת על משפט אחד שלך..:/

"ואכן יום יבוא ואת תהיי עם בת מתבגרת ואולי גם את תשכחי כמה מתסכל היה עם הפיקוח של ההורים........." אני לא יודעת אם ההורים של אבא פיקחו עליו או לא, אבל הוא לא מפקח עלי. אם אסור לי לצאת מהבית זה לא בגלל המצב הבטחוני, זה בא רק כ"עונש" (על זה ש,כביכול,אני לא עושה כלום בבית). לגבי השאר- את צודקת.. במאה אחוז..

faith2

New member
לא באה לרחם, אלא רק

ל
. את ההורים שלך כבר לא תצליחי לשנות, 17 שנה+ להתנהג ככה לא ישתנו במהרה. אבל את יכולה לשנות את ההתייחסות שלך כלפיהם, את יכולה להחליט שזהו- הם-זה לא שווים את הבכי, העצבים והדיכאון שלך. שום דבר לא שווה את זה! אבל שום דבר! את צריכה להרגיש ברת מזל, שיש לך חבר שתומך ואוהב אותך כמו שאת מתארת, הרבה היו רוצים את זה- ואת קיבלת את זה. תשאבי את האנריות החיוביות, החום, האהבה, האיכפתיות והדאגה מחברך, ותלמדי, תזכרי לעתיד- שהורים כאלה מיררו לך את החיים, לכן את צריכה לדאוג שאת לא תהיה כזאת. ילד הוא מתנה משמיים- ומתנה צריך להעריך. אני מאחלת לך המון המון כוח נפשיים להתמודד עם המצב

למעלה