ההיגיון שמנחה את פקידי ושרי האוצר

ההיגיון שמנחה את פקידי ושרי האוצר

בויכוח שהתנהל ביני לבין אחד הקפיטליסטים בפורום שינוי, טען הלה טענה שאילו נעלה את שכר המינימום עלולה לחזור האינפלציה שהיתה כאן בשנות השמונים, אגב בזמן שהליכוד היה בשלטון, בימי ארידור העליזים. בתגובה שאלתי אותו על סמך מה הוא קובע שאם יעלו את שכר המינימום ל1000$ תחזור האינפלציה של שנות השמונים? והאם יש לו ראיה לכך? או שסתם הוא קבע את זה על דעת עצמו? וזו היתה תשובתו: " הראיה מאוד פשוטה - ברגע שלציבור יש כסף ביד - הציבור קונה. יותר כסף - יותר קונה. יותר קונה - יותר ביקוש. יותר ביקוש - המחירים עולים. העלאה מלאכותית של כמות הכסף בידי הציבור (AKA העלאה דרסטית של שכר מינימום בלי פרופורציה לשחיקת כוח הקניה) מביאה בהכרח לעליית ביקוש למוצרי צריכה => עליית מחירים. ראיה? תסתכל מה קרה ברוסיה באמצע שנות ה90. אתה יודע איך זה נגמר בסוף? הם מחקו חסכונות של אנשים. פשוט כך. אתה רוצה שזה מה שיקרה אצלנו?" אתם מבינים? כשיש לציבור כסף בכיסים, הוא קונה יותר, ולכן לשיטתו אסור שיהיה לציבור כסף בכיסים, כי אסור שהציבור יקנה יותר, כי עלולה לחזור לכאן האינפלציה שהיתה כאן בשנות השמונים.
עכשיו תגידו לי אתם: ההיגיון הזה שעל פיו בנוייה האידיאולוגיה הזאת נראה לכם? כי אם זה ההיגיון שמנחה גם את פקידי ושרי האוצר שלנו, זה אומר דרשני, וגם מאשש את מה שחשדתי וטענתי כבר הרבה זמן, שזוהי אידיאולוגיה מכוונת, שמותירה את העם הזה עני וחסר כסף בכיסים. אידיאולוגיה מרושעת מאין כמותה שדואגת להזרים כסף רק לעשירים, כסף שיכל להיות היום לציבור בכיסים, כסף שהציבור יכל להצמיח איתו את הכלכלה ולהביא לכך ששוק העבודה בישראל יפרח וישגשג. אך לא, על פי האידיאולוגיה המרושעת הזאת וההיגיון המעוות הזה שמנחה את כל המחזיקים בה, אסור שלציבור יהיה כסף בכיסים ועדיף להשאירו כמה שיותר עני ומחוסר כל, כי חס וחלילה אם יהיה לו כסף בכיסים, הוא ייצא ויקנה מכל הבא ליד ויגרום לאינפלציה שהיתה כאן בשנות השמונים לחזור ובגדול. מה אני אגיד לכם, עכשיו הוכח לי שמה שחשבתי לגבי הקפיטליסטים זה מה זה נכון, ולא רק שזה נכון, זה אפילו יותר גרוע ממה שחשבתי. כי בהיגיון המעוות הזה שהוא הציג בפניי ושככל הנראה גם פקידי ושרי האוצר שלנו שותפים לו, לא פלא שהעם הזה כל כך עני ושמדינת ישראל הגיעה כבר לככב בראש הטבלה של אחוז העניים הכי גבוה בכל מדינות המערב. שהרי זו אידיאולוגיה מכוונת שהביאה את העם המסכן הזה שלנו עד הלום.

trigotrigo

New member
ההעלאה אינה מיידית,

אין סיבה ששינוי כל כך דרסטי ייצא לפועל. מעלים קצת, הציבור מתרגל לשכר מינימום חדש. כל מה שיוצא מזה. מעלים עוד קצת, שוב. ככה שהציבור מוכן.

מה שאינך מבין זה שהם מתנגדים

לכל העלאה, מיידית או הדרגתית, אין זה משנה בעיניהם. ומה שעושה את זה אפילו יותר גרוע, זה שהם מתנגדים לזה מתוך אידיאולוגיה מכוונת מראש, שההיגיון המעוות שהצגתי כאן, שאומר שככל שלציבור יהיה רע יותר ופחות כסף בכיסים, להם יהיה טוב יותר, הוא ההיגיון המנחה אידיאולוגיה זו ואת המאמינים בה.

trigotrigo

New member
תחליט,

או שהם רוצים, או שהם מתנגדים. אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד.

מי אמר שהם רוצים?

כתבתי בפירוש שהם מתנגדים לכל העלאה, ואין זה משנה בכלל אם מדובר בהעלאה מיידית או מדורגת, האידיאולוגיה של היד המכוונת שלהם היא זו שהביאה אותנו עד הלום והציבה את מדינת ישראל לראשונה בתולדותיה בראש טבלת המדינות הכי עניות במערב. הדברים שכתבתי נועדו להסביר למה זה נעשה ולמה משרד האוצר והמאמינים באידיאולוגיה המרושעת והמעוותת שהוא מחזיק בה, מעדיפים שלעם בישראל יהיה כמה שיותר רע וכמה שפחות כסף בכיסים, על פני העלאת שכר המינימום והקצבאות למי שאינו מסוגל לעבוד ולהתפרנס בכוחות עצמו.

Fasz

New member
היד המכוונת?אולי אתה מתכוון לנעלמת?

המושג ה"יד הנעלמת", הינו מושג אנכרוניסטי במקצת, אשר הגה אדם סמית' בספר "חקירה בטיב עושר העמים וסיבותיו" (an inquiry into the nature and causes of the wealth of nations),הוא טען כי הטבע הוא מדריכו הטוב ביותר של האדם. נראה היה, כי הדברים מאורגנים בצורה כזאת, שאם גברים ונשים היו חופשיים לדאוג לטובת ענייניהם הפרטיים, הם יפעלו באותו האופן לטובת החברה. בין שהם מתכוונים לכך, ובין שלא- לרוב הם אינם מתכוונים לכך- בני האדם עוזרים זה לזה בכך שהם עוזרים לעצמם. הוא גילה כי לעיתים, אפילו מניעיה של רדיפת הבצע מובילה באופן תדיר לתוצאות המוצלחות ביותר לכולם. זהו עיקרון היד הנעלמת בתמציתיותו התמציתית ביותר. קשה לי להבין למה אתה מתכוון במושג "היד המכוונת", שכן כיצד ניתן למעשה לכוון כלכלות שלמות בזכות מושג כה לא ברור? תראה, כולם מסכימים ששכר המינימום צריך לעלות, אך הוויכוח הוא באשר לתזמון - רצוי, שיעלה בזמן שהמשק מתרחב, ולא ההיפך, בכדי למנוע משברים כלכליים. לא ניתן לבוא ובבאת אחת להגדיל את שכר המינימום באלף שקלים מסיבות אשר משתמשים אחרים כבר פירטו בפורום הנ"ל.

אני לא מתכוון ליד הנעלמת

אני מתכוון ליד המכוונת, זו שהאידיאולוגיה המרושעת והמעוותת שגורסת שככל שלעם בישראל יהיה יותר רע וככל שיהיה לאזרחים פחות כסף בכיסים, ככל שיהיה יותר טוב לאלה שמחזיקים באידיאולוגיה המעוותת הזאת. היד המכוונת היא אותה יד של פקידי ושרי האוצר שהביאו אותנו עד הלום והציבו לראשונה בתולדותיה את המדינה שלנו בראש הטבלה של המדינות הכי עניות במערב. לזה אני מתכוון ב"יד המכוונת".

Fasz

New member
אני לא חושב שפקידי האוצר כל כך

עוינים וערלי לב. מהיכרותי עם כמה, אמנם הם לא יותר מבינוניים ברוב התחומים (מי מאיתנו לא?), אך הם לוקים בשמרנות מסוימת, שעל פיה יש לנתב את הרווחה, על תהליכי צמיחת המשק. ניתן לחלוק על הקיצוניות בה האידיאולוגיה באה לידי ביטוי, אך עם זאת, אינך יכול לחלוק על העובדה שיש לקחת בחשבון את מצבו של המשק.

הבעיה שלך שאתה לא חושב

אילו היית חושב, היית מגיע מזמן למסקנות שאני הגעתי אליהן. אך קודם לכן כנראה שתצטרך להיפגע בעצמך, לפני שתתחיל לחשוב...

trigotrigo

New member
הבעיה של כולנו היא,

שבמקום להתעסק בטיעונים ממשיים, אנחנו מעליבים אחד את השני. די כבר!

trigotrigo

New member
אה, סליחה. לא ידעתי שאתה

דוברם ולך הסמכות להשיב בעניינם.

לא צריך להיות דוברם כדי לראות...

את היד המכוונת שלהם ואת תוצאותיה האיומות והמכוונות מראש.

trigotrigo

New member
מראש אי אפשר לדעת כלום,

הצלחות כלכליות אינן נובעות מתחזיות גרידא, אלא מגורמים משפיעים המשתנים במהלך הזמן.

trigotrigo

New member
אתה יכול להגיד לי היום מה יהיה בעוד

שש שנים? אתה יכול לנסות ולנחש, אבל יכולים לקרות דברים שלא תלויים בך.

לא אמרתי מה יהיה פה בעוד שש שנים

אמרתי מה היה כאן בשש השנים האחרונות. אידיאולוגיה מרושעת ומעוותת שהפכה ביד מכוון את אזרחי המדינה שלנו לעניים וחסרי כסף בכיסים. לפני שנת 2000 ישראל לא היתה במקום הראשון באחוז העניים בכל מדינות המערב. היום שש שנים בלבד אחר כך, שים ב לאן הידרדרנו, עברנו אפילו את רוסיה וארה"ב. ושאני שומע את ההיגיון שמנחה את פקידי ושרי האוצר שלנו, זה כלל לא מפליא אותי שהגענו עד הלום, ושהעם שלנו כל כך עלוב ומסכן. לצערי מדינת ישראל בשש השנים האחרונות, נהפכה ממדינה שיש בה עשירים לעשירים שיש להם מדינה.

trigotrigo

New member
רואה איפה נמצאת הבעיה?

שבמקום להסתכל על מה שקורה כאן ולטפל בזה ביחס למצב הדמוגרפי כאן, מסתכלים על מדינות אחרות ומנסים לעמוד בסטנדרטים שלהן..

תעשה לי טובה, אני מדבר על מה שקורה

כאן. לא על מה שקורה במדינות אחרות. וכבר למעלה משש שנים שיש כאן אידיאולוגיה מרושעת ומעוותת שהפכה ביד מכוונת את אזרחי המדינה שלנו לעניים וחסרי כסף בכיסים. כשההיגיון המעוות שמנחה אידיאולוגיה זו ואת כל המאמינים בה, הוא שככל שלציבור בישראל יהיה רע יותר ופחות כסף בכיסים, להם יהיה טוב יותר. רק שהם לא מבינים דבר אחד: שככל שתמתח יותר את החוט, ככל שהסיכון שהחוט הזה שגם אתה תלוי עליו, עלול להיקרע...

למעלה