ההימלאיה ההודית + נפאל

ozone

New member
ההימלאיה ההודית + נפאל

היי, אני מתכנן טיול קצר במהלך חופשת הקיץ הקרובה למשך 2-2.5 חודשים. מפאת קוצר הזמן התקציב ושיקולים נוספים,החלטתי על צפון הודו+נפאל. מהמעט שיצא לי ללמוד על האיזור,הבנתי שהיעדים המומלצים ,והמעניינים אותי בהתאם לאופי הטיול שאני מתכנן, הם איזור רכס ההימלאיה האימתני והיפהפה. המסלול הכללי הוא מההימלאיה ההודית במרכז צפון הודו,דרך נפאל ועד לצפון-מזרח הודו,ומשם – חזרה לדלהי. הבעיה היא שתקופת הטיול שלי היא מאוגוסט ועד אמצע אוקטובר.קראתי שעד סוף ספטמבר העונה אינה מומלצת לטיול באיזור הנ"ל – מנסיונכם, המטיילים,האם תקופת ספטמבר באמת גרועה לטרקים בנפאל? ומה לגבי צפון-צפון/צפון-מזרח הודו,הקרובים יחסית לנפאל? האם כדאי לי לחשוב על מסלול שונה?ובכלל,אילו מקומות נוספים מומלצים בצפון הודו? תודה, ע

Rumplestiltskin

New member
מצטרף לשאלה...

שלום לכולם, אני קורא כאן בימים האחרונים. בסוף אוגוסט אני יוצא לטיול בצפון הודו וקצת נפאל, טיול שיימשך בין חודש לחודש וחצי בערך (אני יודע, קצר, יש האומרים קצר מדי). אגב, הטיול שלי עדיין לא מתוכנן ב-כ-ל-ל ולכן כנראה שתצטרכו לסבול את נוכחותי לא מעט בזמן הקרוב, הקריאה כאן די עוזרת להתגבש. כל הנושא של האקלים והעונות המתאימות לטיול בצפון מטריד גם אותי, אז אני אשמח לשמוע את דעתכם.

kogawa

New member
חילופי מזג-האויר הביאו אותי לחשוב..

טיול בעונות ובהמלאיה בכלל: במקום קפוא תקופה נהדרת היא לטייל בקייץ החם, ותקופה של אוגוסט-אוקטובר נפלאה לשם כך. הנהרות שוצפים, הפרחים מלבלבים, דרכי השלג פנויות והציפורים מצייצות, והחשוב ביותר - לא יקפא לכם התחת בטיול שחלק מזכרונות המטילים בו הוא נושא כאוב זה. אבל.. המונסון שהתחיל דרכו מדרום תת היבשת באפריל, וכיסה את היבשת בסוף מאי ואינו יכול לעבור הת חומת ההמלאיה, משאיר חותמו בצורת עננות קלה עד כבדה, ומועטים הימים בהם הראות טובה וניתן לראות את גג העולם. בספטמבר נסוג המונסון, ולקראת אוקטובר מתרבים ימי הראות הטובים. ככלל, זוהי תקופה נפלאה לאוהבי הטיול עצמו, לטייל בהימלאיה, אבל אם הטיול עצמו הוא סבל על מנת לראות פסגות, החורף היא תקופה טובה יותר.

Rumplestiltskin

New member
תודה רבה...

הטיול הוא לבטח לא תירוץ על מנת לראות פסגות, הטיול הוא הדבר החשוב ביותר, אם כי אני חייב להודות שהעננות שתיארת אכן מטילה צל קטן על חלק מהפנטזיות, שבהן אני רואה את עצמי מוטל למרגלותיו של הר אדיר ומתבונן בכיפה הלבנה שלו... יהיו ימים בספטמבר שזה בכל זאת יהיה אפשרי? (בלי כל כוונה להפוך אותך לדני רופ... אני לא מבקש נבואה אלא רק הערכה על סמך נסיון). אגב, לאיזו טמפרטורה אני צריך להכין את עצמי נפשית בתקופה הזו בנפאל ובהודו? האם עדיין נורא חם? גשום? לח? שוב תודה...

למעלה